vista yardım :(((

Kodla Büyü

elsin03

Aktif Üye
arkadaşlar asus laptopum var 2 gb ram 2.2 ghz işlemci. bugünlerde ne zaman bilgisayarı açsam program çalıştırmaya çalıştığımda bilgisayar donuyor ve hiç bir işlem yaptırmıyor. msn açsam bile donuyo ctrl+alt+delete tuşu da çalışmıyo bilg. kapatmak zorunda kalıyorum mecburen masaüstü bilgisayarı kullanıyorum. hiçbir şekilde laptopu kullanamıyorum...sizce neden olabilir ne yapmama gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum :cry: :cry: :cry: :cry:

hocam bende vista kullanıyorum ...vistanın sıkıntısı çok...formatlayacaksınız başka şansınız yok...aynı olay başıma gelmişti...yakında çöker zaten işletim sistemi

1.sistemi geri yükleyebilirsin
2. msconfig yapıp başlangıç programlarını kaldırabilirsin.
3. gereksiz programları kaldırabilirsin
4. gereksiz programları ve dosyaları silen programlarla biraz temizlik yapabilirsin.
5. bunlar işe yaramazsa format atabilirsin

güvenli modda ancak bilgisayarm üzerinde işlem yapabiliyorum ve gereksiz bütün programlarımı kaldırdım başlangıç programlarını da kaldırdım. sistem geri yüklemeyi denemedim... yardımlarınız için teşekkürler çok sağolun umarım işe yarar...

karinca_52' Alıntı:
hocam bende vista kullanıyorum ...vistanın sıkıntısı çok...formatlayacaksınız başka şansınız yok...aynı olay başıma gelmişti...yakında çöker zaten işletim sistemi

aynen hocam. vistan mı var derdin var. bizim okula 2 tane yeni idareci bilgisayari gelmis. ikisinde de vista var. biri tam kullanıma hazir hale gelecekken ekran karartiyor. otekisi de yaziciyi kafasina gore bazen taniyor bazen tanimiyor.

xp ye donmeni tavsiye ederim esinemci hocam. bende de asus var. cok memnunum

benimde tavsiyem vista sistemi formatlayıp xp işletim sistemi yüklemeniz

ama öncelikle laptopunuzun xp driverlerini indirmeyi unutmayın...

Acaba bizim vistalar değişik mi ki? Bir yıldır vista kullanıyorum ve hiçbir problemim olmadı. Vistayı formatlayıp xp kurmak bence çok saçma.

yardımlarınız için teşekkürler format atmaktan başka çarem kalmadı zaten... sistem geri yükleme de yapamıyorum. bilg. açılır açılmaz donuyo.. ama daha önce hiç format atmadım laptopa bi zorluğu yoktur inş.

valla hocam onu da yaptım hatta kaç tane virüs programı kurdum kaldırdım. hiç virüs bulmuyor. güvenli modda sistem geri yükleme yapılmıyor değil mi

Geri