Vistada harddiski 2 ye bölmek?? yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nsrt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

nsrt

Aktif Üye
Arkadaşlar yeni laptop aldım. Kurulum esnasında harddiski hiç bölmeden vistayı yüklemişler. hiç bir driver vs cd de verilmedi. c de driverlar ve işletim sistemi yüklü. kendim recovery diski oluşturuyorum.
ben şimdi harddiski nasıl böleceğim?
ikiye bölüp bilgilerimi depolamak istiyorum. böldükten sonra format atarsam bu iki bölüm de silinir mi? yani bilgilerim gider mi?
yardım istiyorum. bu arada laptop packard bell... aslında teşhir ürün 2 ye bölünmüştü harddisk. ben sırf bu yüzden hp almaktan vazgeçmiştim.

En temel sorunum şu: Böldükten sonra recovery cd si ile sistemi kurarsam bu depo için kullandığım bölüm gider mi?

vistada c sürücüsünü küçültebiliyosun hatırladığım kadarı ile. bilgisayarım sağ tık>yönet>disk yönetimi> c sürücüsü için birimi küçült.Burayı küçülttükten sonra kalan bölümü mantıksal sürücü olarak tanımlayıp bir partisyon oluşturabilirsin.

Ayrıca Acronis disc director programı (hirens boot cd içinde de mevcut) ,veya partition manager-partition magic gibi programlar da işini görür

evet gider sistem recovery bilgisayarınızı tek bölümlü olarak oluşturduğu için her defasında sizin sonradan böldüğünüz D sürücüsü kaybolur.

harddıskı bolmen için hıç bir programa gerek yok.
1-bilgisayarım a sag tıkla yönet e bas
2-acılan yerden disk yonrtımıne tıkla
3-oradan C: nin üzerine sag tıkla
4- birimi kucult de vr sonra kaç gb yapmak ıstıyorsan ayarlar
kolay gelsin

hocam zaten C nin imajını yeni oluşturduğunuz D sürücüsüne alacaksınız yada bootlu DVD ye kopyalayacaksınız ve ghost yada True image yada ne kullanıyosanız imaj almak için ,imajı açarken size soracak hedef partisyon neresi diye sizde C yi göstereceksiniz.dolayısı ile D nin silinmesi için bir sebep yok.

Geri