WİN7 de çalışan ghost yok mu?

Kodla Büyü

koray45

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Win7 de ghost2003 ü kurup image alayım dedim.Baştan uyardı uyum proplemi var diye.Ghost 14 ü buldum bir yerden ona da aynı muameleyi yapınca acronis ile bir tane oluşturmak zorunda kaldım.win 7 ye uyumlu ghost yok mu?

win7 100mb ön birim oluşturuyor.

C ve D sürücüsünden önce 100mb lık özel bölüm olşturuyor.
win7 image dosyası oluşturmakiçin,ghost almak için DİSK TO DİSK yapmak gerekiyor. 5 ayrrı lab. win7kurdum hiç bir sorun çıkmadı.

nerdeydin rüştü hocam....dediğin doğrudur inşallah...çünkü ben dosta çalışan ghostu windows 7 kabul etmediği için active disk image kullanmaya başladım..memnunumda boot cd felan yapıyor...geri yükledim hatta bir sıkıntı yokk...ama tüyon için teşekkürler...

hocam benim lab. bilgisayarlardaki harddisk 500 gb, "disk to disk" yaparsak yedeği 50-60 gb olur artık, 15 bilgisayara yüklemesi ise bir ömür sürer :o

hardiskin büyüklüğü önemli değil: önemli olan içindeki verilerin kapastesi

isterse bir terebyte olsun.

kaynak pcnin 100mb kısmı ile birlikte c sürücüsünü secip hardiske de aktarabilirsiniz. boş olan kısımlar aktarılmaz.bir kere deneyin.

kaynak pc deki harddiske diğer pcdeki hardiski sata kablosuyla takın. 60 70 gb lık veri sata kablosuyla çok hızlı bir şekilde 20 dk. da atacaktır.

20 tane pc varsa hepsini hardiskini sökün kaynak pcye sırasıyla attıktan sonra tekrar takın.
birkere yaptıktan sonra alışkanlık haline gelecektir.(yanlış anlamayın) :oops:

rustuarslan' Alıntı:

win7 image dosyası oluşturmakiçin,ghost almak için DİSK TO DİSK yapmak gerekiyor. 5 ayrrı lab. win7kurdum hiç bir sorun çıkmadı.
Bu önbirim nereden çıktı bende anlamadım :?: Acaba vistada varmıydı :?:

COBOL' Alıntı:
rustuarslan' Alıntı:

Bildiğim kadarıyla vista'da yoktu.

Win 7'deki bu önbellek beni de uğraştırmıştı sonradan farkettim.

Win xp'de 8 mblık bir bölüm oluşturuyordu ona benzer bir işlevi var mıdır?

DotCom' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
rustuarslan' Alıntı:

Bildiğim kadarıyla vista'da yoktu.

Win 7'deki bu önbellek beni de uğraştırmıştı sonradan farkettim.

Win xp'de 8 mblık bir bölüm oluşturuyordu ona benzer bir işlevi var mıdır?

8 mb ile 7 nin 100 mb ı farklı, bu sadece 7 de var vistada ve xp de yok, ayrıca ghostun işletim sistemi ile ilgisi yok (dos ghost) ister 7 olsun ister linux olsun ne olursa olsun siz ona nerenin imajını al derseniz oranın alır

Arkadaşlar 100 mb lık bölümü oluşturmasa da olur. Win7 dvd sinden format attığınız için kendisi 100 mb lık bölüm oluşturuyor. Önce XP cd si ile PC yi formatlayın daha sonra Win 7 dvd si ile formatlamadan kurun. Böylelikle 100 mb lık bölüm oluşturmuyor boot dosyalarını direk C ye atıyor.

win7 de imaj almak ıcın neden ghosta ıhtıyac duyarsınız anlamıs degılım win 7 kendı ımajını zaten alıyor aldıgın bu ımajı at bır tasınabılır hdd ıcerısıne bırde wın7 kurtarma cd olustur baska zeye gerek yok ımaj alacagım partıtıon ayarlayacagım derdı yok 25 makınamın tamamını bununla yukledım 3 saat surmedı hepsı yuklenmıs hazırdı sadece termınallaerın ıasımlerını degıstırm o kadar

adiyif' Alıntı:
win7 de imaj almak ıcın neden ghosta ıhtıyac duyarsınız anlamıs degılım win 7 kendı ımajını zaten alıyor aldıgın bu ımajı at bır tasınabılır hdd ıcerısıne bırde wın7 kurtarma cd olustur baska zeye gerek yok ımaj alacagım partıtıon ayarlayacagım derdı yok 25 makınamın tamamını bununla yukledım 3 saat surmedı hepsı yuklenmıs hazırdı sadece termınallaerın ıasımlerını degıstırm o kadar

20 tane PC olsun 160gb hdd olsun diyelim. taşınabilir harddiskten usb2.0 desteği ile kaç saat uğraşacaksın? :-1:

sata2 kablosuyla harddiskin kopyası yapmak için ghost kullanıyoruz. :+1:

sata kablosu ile usb2.0 kablo hızlarını gerçek hayatta test edersen durumu anlayacaksın :wink:

Geri