WİNDOWS 7 ÜZERİNE XP KURMA

Kodla Büyü
hocam kuramaman gayet normal. çünkü xp windows 7'ye göre daha önce çıkmış olan bir işletim sistemi. o yüzden eski versiyonu yeni versiyonun üstüne kurman mümkün değil.kolay gelsin

VMWmare'in son sürümüyle Windows 7 altında istediğiniz işletim sistemini kullanabilirsiniz. Ancak ayrı bir işletim sistemi olarak kuramazsınız.

önce xp üzerine win 7 kurarsanız sorunsuz çalışır açılırken sorarak açar, ama tersini yaparsanız kurulur fakat win 7 açılışta görünmeden xp ile açılır makina. nasıl düzeltirsiniz. cevap bcd programları.(easy bcd tavsiyemdir daha önceden paylaşmıştım)

şu an dizüstü bilgisayarımızda w7 yüklü. ancak çeşitli sebepler nedeniyle bazen XP ye de ihtiyaç duyuyorum. w7 yi kaldırmadan xp yi kurup bi şekilde başlangıçta hangi sistemden açabileceğimizi sordurma şansımız var mı? Lütfen daha önce bunu denemiş olan arkadaşlardan tecrübelerini alalım. Aksi takdirde ben de olmaz ya şunu dene diyebilirim. Kesin çözüme ihtiyacım var.
şimdiden teşekkürler.

karinca_52' Alıntı:
önce xp kur sonra win7

hocam w7 kurulu, tüm ayarları tamam ve bir sürü program yüklü. Sıfır makine olsa zaten hiç düşünmeyeceğim ve sizleri de yormayacağım
w7 yi kaldırmadan xp yi kurabilmem lazım

hocam mümkün ancak easy bcd programına ihtiyacın var
internette resimli anlatımları vardır nasıl kullanıldığına dair

hocam kurabiliyosun galiba bi yerde bi videosu vardı. önce vista kuruyolardı sonra xp sanıyosam . ama bi nerdeydi bilmiyorum. donanım haber chip hardwaremania buralarda biyerdeydi galiba. kurulamaz diye bişey yok . kurulur ama sonra belki biraz düzeltme yapman gerekli olabilir.
ama.. şöyle de bişey var bende xp ve win7 war. ama böyle 2 tane işletim sistemii olunca hani xp nin ilacını hallediyosun da win 7 nin ilacı 2 işletim sistemi olunca boot dosyasını bozuyo ve bi daha açılmıyo bir ara baya uğraşmıştım..ayda bir kurmak zorunda kalıyodum win 7 yi. ama şimdi tatildeyim birkaç gün sonra temizlicem işletim sistemlerini sıfırdan taptaze bi win 7 kurucam pc ye xp ile uğraşamam artık bu saaten sonra .

hocam hic onlarla ugrasma kendi sitesinden xp mode diye bir eklentisi var onu google da ara bul direk istedigin gibi kullan

Daha önce xp sp2 yüklü bir bilgisayara sp 1 ile format attık, bilgisayar açılırken girişte f8 ile seçeneklere gelip oradan komut sistemiyle pc açılışını seçtik ve dos ortamında c yi formatladık.Sonra sp1 yükledik. Aynı yöntemle win 7 yüklü pc ye xp kuramaz mıyız???

erdem22' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
önce xp kur sonra win7

hocam w7 kurulu, tüm ayarları tamam ve bir sürü program yüklü. Sıfır makine olsa zaten hiç düşünmeyeceğim ve sizleri de yormayacağım
w7 yi kaldırmadan xp yi kurabilmem lazım

Egerki Win7 Kurdum ama Önemli Programlarim var Bunu Yapamam Dersen HDD Kullanmadiğin Bi Bölüm Varmi Mesela Ornek c:/ d:/ e:/ f:/ vs.. gibi Varsa Win7 Kurulu Kalsin o C: oldugu için Windows Xp de d:/ Kur Driver vs..vs. Hepsini Yükledikten sonra Magic Partion Yükle Ordan Ön system var Ordan istediğin System Baslata bilirsin biraz Uraşmak gerekiyor ama Bundan Baskada bişey yapamazsin Arkadaslarimizin Dediği gibi Once Xp Sonra da Win7 Olmasi Lazim Neden Dersen Winxp Boot.ini de 2 ciye Kurdugun Win7 Sadece Açiliş Menüsün de Görünüyor Winxp ile Win7 Geçmek istersiniz die Yada Diger bi Deyişle Harici bi HDD Yada 500 Gb Lik Usb HDD ile Butun programLarin yedeklerini All WinXp İle Win7 Kur Arkadaşim.. (Bende 4 Tane Windows var Hepsi Denendi Vede Çalişir Durumdadir) (Win7/32 bit / Win7/64 bit WinXp/32bit Winxp/64bit) HDD Olarak 1T HDD kullaniyorum Çok Rahat Bi Şekilde..

Selam arkadaslar win7 uzerine xp kurulabiliyor bizzat kendim kurdum bios ayarlarina girim sata hdd yi enable yi dsable yaptim ve xp me kavustum. umarim yardimci olmusumdur.

Geri