WD harici biçimlendirme sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mayhem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mayhem

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İyi günler arkadaşlar.
Harici hdd raw formatına dönmüş. Disk yönetiminde gözüküyodu orada n biçimlendir dediğimde başarılı olamadı hatası aldı. Karıştırdım oraları yolunu felan değiştirdim. Şimdi disk yönetimine girince hiçbirşey gözükmüyor harddisk low level format tool 4.0 ile deneyincede program yanıt vermiyor donup kalıyor.
İçinde çok önemli bişey yoktu zaten sadece biçimlendirip kullanmak amacım nasıl yapabilirim ?
Teşekkürler.

Garantisi varsa gönderip, yenisinin gelmesini bekleyin.
Garantisi yoksa, kutuyu açıp, içerisindeki sabit diski çıkarıp, bir masaüstü bilgisayara takıp, deneyin. Yine görmezse sabit diskiniz ölmüş demektir.

hocam wd nin kendi harddiskleri için programı mevcut. wd nin resmi internet sitesinden indirip kullanabilirsiniz. programın adı: Data Lifeguard Diagnostic for Windows
bir bu program ile format atmayı deneyin hocam. "extended test" ve "write zeros" kullanırsanız sanırım sorununuz ortadan kalkar. bunları yaparsanız yanlız hdd içindeki tüm bilgiler silinir hocam haberiniz olsun.

teşekkür ederim arkadaşlar
fakat p sürücüsü aktif değil gibi local drive kımında seçim yapamıyorum

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    79.7 KB · Görüntüleme: 397
hocam istersen bide linux işletim sisteminde format atmayı dene. cd den çalışan bir linux sürümü bulup hdd ye format atmayı deneyebilirsin hocam.
wd programını birde başka bir pc de denebilirsin hocam. bazen bilgisayarlardan yapabiliyor.
hiren's boot cd ile bilgisayarı açıp raw formata dönüşmüş hdd nin mbr'sini silmeyi denebilirsin. eğer normal birşekilde silerse mbr yi tekrar oluşturup hdd yi biçimlendirebilirsin.

Geri