WD harici disk Sorunu lütfen yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zodiac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
merhaba arkadaşlar, 2 TB WD Elements harici harddiskimi PC'ye taktım tanımadı çıkardım tekrar USB kablosunu taktım, birden PC kapandı, PC'yi tekrar açtığımda WD Harici Harddiskimini PC tanımadı USB kablosunu takıp çıkarıyorum Harici HDD'in USB ışığı hiç yanmıyor, başka cihaza taktım yine çalışmadı, böyle bir durumla karşılaşan var mı, ne yapmam gerekiyor?
yardımlarınız için çok teşekkürler.

aakcakaza' Alıntı:
benim basıma gelen gibi olmaz umarım:)) garantiye gimişti hdd!

hocam PC görmüyor diye usb kablosunu değiştirdim, sonra birden PC kapandı bir daha da görmedi bilgisayar ve adaptörü takınca adaptör ışığı yanıp sönüyor ama USB ışığı hiç yanmıyor, aksilik garantisi de bitti :( sizin de böyle mi olmuştu hocam? bilgilerinizi kurtardılar mı?

Hocam benim 500 lük usb 2.0 idi.takınca hiç tepki vermiyordu, maalesef bilgilerde gitti. Adaptörünüz bozulmus olabilir. Önce adaptör ü değiştirip denemenizi tavsiye ederim.

aakcakaza' Alıntı:
Hocam benim 500 lük usb 2.0 idi.takınca hiç tepki vermiyordu, maalesef bilgilerde gitti. Adaptörünüz bozulmus olabilir. Önce adaptör ü değiştirip denemenizi tavsiye ederim.

Hocam çok sağolun benim hiç aklıma adaptörün bozulacağı gelmedi iyi söylediniz, adaptörü takınca sadece 1 saniye ışık yanıp sönüyor normalde adaptörü takınca ışık sürekli yanması mı lazım nasıl oluyor bilginiz var mı?

2.5 hdd ise direk usb den ek güç istemeden çalışması gerekir adaptör olayı nedir?? 3.5 olabilir sizin disk
kutunun içinde SATA hdd vardır bunu çıkarıp masaüstü bilgisayarın sata yuvasına takın biosta ve windows ta görünüyorsa ve çalışıyorsa kurtu arızalıdır. yeni kutu alın devam edin.

sinaaat' Alıntı:
2.5 hdd ise direk usb den ek güç istemeden çalışması gerekir adaptör olayı nedir?? 3.5 olabilir sizin disk
kutunun içinde SATA hdd vardır bunu çıkarıp masaüstü bilgisayarın sata yuvasına takın biosta ve windows ta görünüyorsa ve çalışıyorsa kurtu arızalıdır. yeni kutu alın devam edin.

2.5 değil hocam 3.5 zaten, kutuyu açarsam tekrar takabilir miyim? bir de nasıl bir kutu almam gerekiyor?

zodiac' Alıntı:
2.5 değil hocam 3.5 zaten, kutuyu açarsam tekrar takabilir miyim? bir de nasıl bir kutu almam gerekiyor?
Hocam kutuyu açıp hdd yi söküp normal bir masaüstü bilgisayarın içine 2. Hdd olarak bağlayıp çalışıp çalışmadığını deneyebilirsin.
Merak etme zaten vidalarını söküp hdd yi soketinden çekip çıkatacaksın. Zor birşeyi yok.

hemenyardim' Alıntı:
zodiac' Alıntı:
Hocam kutuyu açıp hdd yi söküp normal bir masaüstü bilgisayarın içine 2. Hdd olarak bağlayıp çalışıp çalışmadığını deneyebilirsin.
Merak etme zaten vidalarını söküp hdd yi soketinden çekip çıkatacaksın. Zor birşeyi yok.

Hocam çok sağolun hiç böyle birşey başıma gelmemişti ve vida falan da yoktu o yüzden tereddüt ettim ama dediğiniz gibi kutuyu zorlada olsa video izleyerek açtım, içerisinden SATA HDD ve bu HDD'e üzerinden bağlı küçük bir devre çıktı, HDD'yi direk PC'ye taktım çok şükür ki çalıştı, sorun HDD'nin üzerinde duran devrede imiş, şimdi benim 3.5inch HDD kutusu mu almam gerekiyor? Bu aldığım yeni kutuda bozuk olan bu küçük elektronik devre de olacak mı?

takip
(aynı şey benim başıma geldi. WD Tr. 1 ay beklettikten sonra garanti kapsamında değiştirdi. Ama benim oyun arşivi uçmuş oldu maalesef.)

gamer99' Alıntı:
takip
(aynı şey benim başıma geldi. WD Tr. 1 ay beklettikten sonra garanti kapsamında değiştirdi. Ama benim oyun arşivi uçmuş oldu maalesef.)

hocam ben kutuyu açtım içerisinde bulunan elektornik devre bozulmuş yani hdd bozuk değil, yeni kutu alarak sorunu çözeceğim, arşivime çok şükür bişi olmadı yani.

Yeni SATA destekli 3.5 inçlik harici kutu alıp, elinizdeki sabit diski takıp, harici olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Aldığınız kutuda bahsettiğiniz devre de bulunacaktır.

yakuphan' Alıntı:
Yeni SATA destekli 3.5 inçlik harici kutu alıp, elinizdeki sabit diski takıp, harici olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Aldığınız kutuda bahsettiğiniz devre de bulunacaktır.

USB 3.0 olanlardan alırsam USB 3.0 olarak HDD mi kullanabilir miyim?

Geri