Web Tabanlı İçerik Geliştirme Kursu ilgili yazı

Kodla Büyü

nemesis055

Site Gezgini
Merhaba Arkadaşlar,
Hizmetiçi Eğitim Dairesinin valiliklere Web Tabanlı İçerik Geliştirme Kursu ile ilgili gönderdiği yazıda bu kursların yeniden planlandığı ve iki kademe halinde verileceği belirtilmekte ve bu kursların ( Web Tabanlı İçerik Geliştirme Kursularını I. ve II ) başarı ile tamamlayan öğretmenler tarafından verileceğini belirtmektedir. Hepinizin bildiği gibi eğitici arkadaşların kursları ( Web Tabanlı İçerik Geliştirme Kursularını I. ve II kademe ) bu yıl içinde iptal edilmiş Bilişim Teknolojileri öğretmenleri ve diğer branş öğretmenleri alınmıştı. Kurs ücretlerle ilgili sıkıntının olduğu bu günlerde bu soruyu sormak biraz abes olacak ama daha önce Web Tabanlı İçerik Geliştirme Kursunu ( 90 saat ) 400 eğitici arkadaş bu kursları verebilecek mi? Bilgisi olan var mı?
Yazı ekte...

Ekli dosyalar

bu yazıya göre 90 saatlık eğitim alan 400 kişi bu kursu veremez.

1. ve 2. web tabanlı içerik geliştirme kursunun aldım. bilgisayar öğretmeniyim bunu ben mi vereceğim şimdi herhangi bir zorunluluk var mı?

hocam ilgi pdf dosyasında Hizmetiçi Eğitim Etkinlik Programında Etkinliğin Uygulanması İlgili Açıklamaların c maddesinde Bu eğitimde görev alacak eğitim görevlileri Web Tabanlı Tabanlı İçerik Geliştirme Eğitici Eğitimi (I.Kademe ve II.Kademe) Kursunu veya Yazarlık Yazılımı kursunu tamamlamış ve başarılı olmuş Eğitici Bilişim Formatör Öğretmenleri, Bilişim Teknolojisi Formatör Öğretmenleri, Bilişim Teknolojisi Öğretmenleri, Resim İş, Resim, Görsel Sanatlar, Grafik ve Fotoğraf öğretmenlerinden oluşacaktır.

Aslında çokta tın...

Okul MT yap, inteli onlar versin, eğitici eğitimi ver web tabanlıyı onlar versin, eeee işte çözüldü ek ders problemi.:)

bu işler eğiticiliğin yavaş yavaş tasviye edildiği anlamına geliyor. :(

:tr: Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. :tr:

Arkadaşlar lütfen kesinlik içermedikçe olayları aleyhte yorumlamayalım. Bazen tüm Eğitici gruba zarar verebiliyoruz. Eğitim Teknolojilerindeki bir yetkili arkadaş bizler sizleri sınırlandırmamak için kesin cümleler kullanmamaya çalışıyoruz. Yoksa bizde şu böyle olacak bu böyle olacak deriz demişti ve ben o an onu anlayamamıştım. Şimdi bu yorumlardan anlıyorum ki, doğru söylemiş. Arkadaşlar bu yazı da eski eğitim almış kişilerin eğitim vermeleri sona ermiştir diye bir cümle yok ki. Bende ilk yazıya baktığımda bizim gibi web tabanlı içerik eğitimi almış arkadaşlara yeni arkadaşlar eklenmiş diye yorumladım. Bizler dışında eğitim verecek arkadaşları ilave bilgi olarak göndermişler. Bir dönem Web Tabanlı İçerik Geliştirme I ve II ye zorunlu başvurun daha sonra eğitimi alanlar başvurmayacak gibi birkaç mail olayı olmuştu hatırlarsanız ve bende I ve II’ye başvuru yapmıştım. Eğitim Teknolojileri (İlgili Birim) red etmişti. O dönemde Ankara’da kursum vardı . Eğitim Teknolojilerindeki yetkiliye niçin red edildi zorunlu başvuru yapılsın demiştiniz dedim. Birçok Web Tabanlı İçerikçi arkadaşın İntel ve Cisko kursları olduğundan , yeni arkadaşlar alıp sayımızı çoğaltmak için bu kursları açtıklarını sizin aynı eğitimi tekrar almanızın hiçbir anlamı yok demişti. Eski Web Tabanlı İçerik Geliştirme Eğitimini verenler tekrar Web Tabanlı İçerik Geliştirme I ve II yi vermeye devam edecekler. Bunların dışında bu yazı yeni arkadaşlarında bu eğitimleri verebileceklerini bilgilendirmek için gönderilmiş. Eski Eğitimi almış olanlar veremeyecek diye bir ifade yok ki ortada. İsteyen Eğitim Teknolojilerine olayı teyit ettirebilir. Lütfen aleyhte yorum yerine hiç yorum yapmayalım daha iyi, çünkü bizim için aleyhte yorum yapmak isteyen o kadar çok insan var ki.Bir de bizler bizlere ayak bağı olmayalım.Saygılarımla.

Eğitekle görüştük gencbakis2008 arkadaşım iyimser bir yorum yapmışsın ama yazıyı ne diyorsa o. Eğitekle görüşmenin sonucu şu eski web tabanlı içerik eğitimleri bitti. Web tabanlı I ve II oldu. Bu I ve II eğitici eğitimini vermeden kurs açamazsınız ama eski 90 saatlik web tabanlı alanların hepsini yeni I ve II kademe eğitici eğitimine alacaklar en kısa zamanda.

gencbakis2008' Alıntı:
Arkadaşlar lütfen kesinlik içermedikçe olayları aleyhte yorumlamayalım. Bazen tüm Eğitici gruba zarar verebiliyoruz. Eğitim Teknolojilerindeki bir yetkili arkadaş bizler sizleri sınırlandırmamak için kesin cümleler kullanmamaya çalışıyoruz. Yoksa bizde şu böyle olacak bu böyle olacak deriz demişti ve ben o an onu anlayamamıştım. Şimdi bu yorumlardan anlıyorum ki, doğru söylemiş. Arkadaşlar bu yazı da eski eğitim almış kişilerin eğitim vermeleri sona ermiştir diye bir cümle yok ki. Bende ilk yazıya baktığımda bizim gibi web tabanlı içerik eğitimi almış arkadaşlara yeni arkadaşlar eklenmiş diye yorumladım. Bizler dışında eğitim verecek arkadaşları ilave bilgi olarak göndermişler. Bir dönem Web Tabanlı İçerik Geliştirme I ve II ye zorunlu başvurun daha sonra eğitimi alanlar başvurmayacak gibi birkaç mail olayı olmuştu hatırlarsanız ve bende I ve II’ye başvuru yapmıştım. Eğitim Teknolojileri (İlgili Birim) red etmişti. O dönemde Ankara’da kursum vardı . Eğitim Teknolojilerindeki yetkiliye niçin red edildi zorunlu başvuru yapılsın demiştiniz dedim. Birçok Web Tabanlı İçerikçi arkadaşın İntel ve Cisko kursları olduğundan , yeni arkadaşlar alıp sayımızı çoğaltmak için bu kursları açtıklarını sizin aynı eğitimi tekrar almanızın hiçbir anlamı yok demişti. Eski Web Tabanlı İçerik Geliştirme Eğitimini verenler tekrar Web Tabanlı İçerik Geliştirme I ve II yi vermeye devam edecekler. Bunların dışında bu yazı yeni arkadaşlarında bu eğitimleri verebileceklerini bilgilendirmek için gönderilmiş. Eski Eğitimi almış olanlar veremeyecek diye bir ifade yok ki ortada. İsteyen Eğitim Teknolojilerine olayı teyit ettirebilir. Lütfen aleyhte yorum yerine hiç yorum yapmayalım daha iyi, çünkü bizim için aleyhte yorum yapmak isteyen o kadar çok insan var ki.Bir de bizler bizlere ayak bağı olmayalım.Saygılarımla.

Hocam bakış açın çok güzel ancak sen hala EĞİTEK i tanıyamamışsın. Geçenlerde intel okul uzman öğretmeni için toplandığımızda oradaki yetkili arkadaşa " Daha önce intel MT veya ST olup bugün eğiticilikten istifa etmiş arkadaşlar var onlar kurs almadan okul uzman öğretmeni olabilirmi?" diye sormuştum oda bana hayır olamaz okul uzman öğretmeni kursunu alması lazım demişti. Şimdi düşünebiliyormusun adam bu kursu en yüksek seviyede alıp ST oluyor. Bu kursu vermesi için MT olacak eğiticilere kurs veriyor ancak okuldaki arkadaşlarına kurs veremiyor. Buradaki mantığı anlayabilyorsan o yukardaki yazıyı daha iyi anlarsın.
Birde "Eğitim Teknolojilerindeki bir yetkili arkadaş bizler sizleri sınırlandırmamak için kesin cümleler kullanmamaya çalışıyoruz. Yoksa bizde şu böyle olacak bu böyle olacak deriz demişti ve ben o an onu anlayamamıştım. Şimdi bu yorumlardan anlıyorum ki, doğru söylemiş" demişsin. Doğru anlamışsın ama malesef yine yanlış anlamışsın. Eğitekin kesin cümleler kullanmamasının sebebi tükürdüğünü yalamaması içindir. 2009 görevlendirmelerinde kesin cümleler kullanınca başına neler geleceğini gördü. Bir daha tabiki kullanmaz. Bizim başımızı belaya sokan da zaten o yuvarlak cümleler değil mi?

Ankarada görev yapıyorum ve geçen yıl her ay açılıyordu nerdeyse bu Web tabanlı içerik geliştirme kursu,modülden başvurdum her seferinde,ilden döndü,sebepte ya yeterli kişi sağlanamadı(mesela katılımcı sayısı 15 olması gerekirken 30 kişi başvurmuş falan)ya da kurs açılamadı.Daha bir kursa gidemedim yani.Bu kursa katılan arkadaşlara sormak istediğim hepsi formatörmü acaba ve nasıl başvurdunuz?

Geri