Web Tas. Frame konusunu anlatıyormusunuz..

Kodla Büyü

erkan_ays

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar artık site tasarımları frameler ile yapılmıyor ve tarayıcılar desteklemiyor biliyorsunuz.. Bu konu modülde ve haliyle planda var malum.. Siz anlatıyor musunuz acaba?

Hocam ben de öyle düşünüyorum ama bi yandan da adamlar ilerde bi yerde gördüğünde yabancılık çekmemeleri için anlatsam mı diyorum..

ben nasılsa modülleri pdf halinde ellerinde var ordan okuyup denesinler diye ödev verdim işlemeyeceğim sınıfta diye de söyledim. sadece böyle birşeyden haberdar olsunlar istedim. ben tablolar konusunu da kısa kestim zaten.

inikat' Alıntı:
ben nasılsa modülleri pdf halinde ellerinde var ordan okuyup denesinler diye ödev verdim işlemeyeceğim sınıfta diye de söyledim. sadece böyle birşeyden haberdar olsunlar istedim. ben tablolar konusunu da kısa kestim zaten.
Hocam neredesiniz şuan konu olarak..

gereksiz gibi görünse de anlatmak gerektiğini düşünüyorum.
ilerideki konulardaki sayfa oluşturma konularını anlatırken hem anlatmanız kolay olur hemde frame işinin ne kadar angarya olduğunu gördüklerinde ilgileri artıyor ve daha iyi öğreniyorlar.

erkan_ays' Alıntı:
inikat' Alıntı:
Hocam neredesiniz şuan konu olarak..

bugün css e giriş yaptık.

frame olayı bitmiştir.
dünyada hiçbir web sitesi kullanmıyor.

zaten obsolete.
ilerde tümden silinecek.

ama bizim megep projesi sonlandırıldıgı için daha 30 yıl öylecene kalır o ekders karşılığı yazdırılan modüller.

artık modern site tasarımlarında HTML 5 ve CSS dışında hiç bir şey kullanılmıyor. neden diğer konuları anlatıyoruz ki o zaman :!:
.
frame in ne olduğunu bilmeden - iframe kavramını öğrenmeden siz sitelere ekleyeceğiniz googledocs , googlemaps vb.. eklentileri nasıl anlatmayı planlıyorsunuz ?

size göre frame gereksiz
diğerine göre tablo da gereksiz
bana göre html gereksiz dw de zaten görecekler
başkasına göre de öğretmen gereksiz nasıl olsa kitapta yazıyor...

:+1: aynen katılıyorum

BaRBaRYaN' Alıntı:
artık modern site tasarımlarında HTML 5 ve CSS dışında hiç bir şey kullanılmıyor. neden diğer konuları anlatıyoruz ki o zaman :!:
.
frame in ne olduğunu bilmeden - iframe kavramını öğrenmeden siz sitelere ekleyeceğiniz googledocs , googlemaps vb.. eklentileri nasıl anlatmayı planlıyorsunuz ?

size göre frame gereksiz
diğerine göre tablo da gereksiz
bana göre html gereksiz dw de zaten görecekler
başkasına göre de öğretmen gereksiz nasıl olsa kitapta yazıyor...

Bende gereksiz olsa da anlatıyorum.. Öğrencilerin görmesi gerektiğini düşünüyorum..

Ben geçen yıl anlattım ve vaktimi ona harcadığım için pişman oldum.
Frame ler evet modern tasarımda kullanılmıyor ve bir çok sebebi de mevcut tabi bunları hepimiz biliyoruz yazmaya gerek yok.
Ders olarak bakarsak, arkadaşlar sene sonuna kadar bir daha öğrenciler frame kullanarak hiç bir şey yapmıyorlar.
Frame ler tablo gibi değil tabloyu sürekli kullanıyoruz, Formlarda mesela form nesnelerini düzenli yerleştirmek için bile tablo kullanıyorum ben, tablo ile frame i karşılaştırmamak lazım.
Bunun dışında tabi ileriki konularda çocuklar div leri görecekler ve asıl tasarımları div ile yapacaklar, işte div lerin mizanpaj için kullanılmasına rağmen yine de div içerisinde tablo ihtiyaç olacaktır sonuçta html anlatıyoruz başka kullanabileceğimiz bir mizanpaj nesnesi yok.
Demem o ki ben bu sene anlatmayacağım sadece böyle bir yapının olduğundan bahsedip tablo ya benzediğini çerçeve çerçeve siteyi bölümlediğini vs yarım saat gibi bir süre açıklayıp geçtim.
Her yiğidin doğurt yiyişi farklıdır başka bir öğretmenim de çıkar yok arkadaş öyle olmaz böyle olur derse de o da onun doğrusudur bir şey deme lüksümüz yok.
Ben yıllık planda işaretlememi yaptım seneye bu konuya 1 saat ayıracağım sadece...

Geri