Web Tasarımı Dersi ASP.NET Yardım...

Kodla Büyü

bilisimogretmen

Aktif Üye
Arkadaşlar web dersinde Asp.Net'e geçtik.
Sizler neler anlatıyorsunuz asp.net modüller gerçekten yetersiz nasıl anlatcam nerden başlıcam bilemiyorum...
elinde başlangıç ve basit örnekler olan var mı acaba yada asp.net dökümanları?
yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Bilgisayarlarınızda Visual Studio kurulu ise, ilk hafta programı tanıtın. Menüleri, araç düğmelerini, panelleri, basit bir web form oluşturup, çalıştırın; projeleri nasıl kaydedeceğinizi anlatın.
Ardından birkaç hafta Javascript'te anlattığınız temel programlama örneklerini bir de Asp.net ile yaptırın. İşte iki sayıyı toplayan, tek sayıları bulan, üçgen çeşidini bulan, metin kutusuna girilen değerin faktoryelini hesaplayan, metin kutusuna girilen değerler üzerinde işlemler yaptıran uygulamalar yaptırarak temel asp.net fonksiyonlarını anlatın. Nisan ayının sonuna doğru da veritabanı işlemlerine başlayın. Başlangıçta Access ya da SQL server üzerinde veritabanı nasıl oluşturuluru bol örneklerle anlatın, veritabanları oluşturtun. Temel SQL bilgisi verin (eğer 11. sınıflarda veritabanı organizasyonu varsa o derste ne yaptıklarını öğrenip, pekiştirin) son olarak de asp.net ile veritabanı üzerinde silme, ekleme, düzenleme vs. işlemlerine ilişkin örnekler yapın. En basitinden bir ziyaretçi defteri oluşturun. Haziranın başında bunları bitecek şekilde planlayın.

bilisimogretmen' Alıntı:
Arkadaşlar web dersinde Asp.Net'e geçtik.
Sizler neler anlatıyorsunuz asp.net modüller gerçekten yetersiz nasıl anlatcam nerden başlıcam bilemiyorum...
elinde başlangıç ve basit örnekler olan var mı acaba yada asp.net dökümanları?
yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Daha güzelini yazmanızı bekliyoruz sayın hocam...Nasıl anlatacaksınız ve nerden başlıyacaksınız bilmiyorsunuz ama inşallah daha iyisini yazarsınız..Not:modülü ben yazmadım yazanıda tanımam....

yakuphan' Alıntı:
Bilgisayarlarınızda Visual Studio kurulu ise, ilk hafta programı tanıtın. Menüleri, araç düğmelerini, panelleri, basit bir web form oluşturup, çalıştırın; projeleri nasıl kaydedeceğinizi anlatın.
Ardından birkaç hafta Javascript'te anlattığınız temel programlama örneklerini bir de Asp.net ile yaptırın. İşte iki sayıyı toplayan, tek sayıları bulan, üçgen çeşidini bulan, metin kutusuna girilen değerin faktoryelini hesaplayan, metin kutusuna girilen değerler üzerinde işlemler yaptıran uygulamalar yaptırarak temel asp.net fonksiyonlarını anlatın. Nisan ayının sonuna doğru da veritabanı işlemlerine başlayın. Başlangıçta Access ya da SQL server üzerinde veritabanı nasıl oluşturuluru bol örneklerle anlatın, veritabanları oluşturtun. Temel SQL bilgisi verin (eğer 11. sınıflarda veritabanı organizasyonu varsa o derste ne yaptıklarını öğrenip, pekiştirin) son olarak de asp.net ile veritabanı üzerinde silme, ekleme, düzenleme vs. işlemlerine ilişkin örnekler yapın. En basitinden bir ziyaretçi defteri oluşturun. Haziranın başında bunları bitecek şekilde planlayın.

Yakuphan hocam la aynı görüşteyim.. İlk hafta programı tanıtın.. daha sonraki 1-2 hafta C# uygulamaları yaptırıyorum.. Tabi bunları formları kullanarak yaptırıyorum..
örneğin 2 sayının toplamını bulduran programı yapınız.. gibi... Daha sonraki haftalarda web kontrolleri ve doğrulama kontrollerini gösteriyorum.. Daha sonra web sitesi işlerine giriyorum...

Yaptırdığım uygulamalardan bazılarını sitemde paylaşmıştım.. Faydalanabilirsiniz... İyi çalışmalar..

http://www.erkandos.com/category/asp-net/

ııs 6 win 7 kurmakta sorun yaşıyorum localhost yazınca beyaz sayfa geliyor neden olabilir acaba

roninalp hocam verdiğiniz site adresi için tşk ederim ordaki örneklerden faydalandım.
yakuphan ve shiftdel hocamada tşk ederim dersin nasıl akacağını belirtmişler dediğiniz yolu takip ediyorum
fatherboard hocam ben modül yetersiz dedim çünkü modüller arasında bir bağlantı yok
bence asp.net deki kontolleri sırayla anlatmış ama olaylarında ve metotlarında eksiklikler var yani bir radio düğmesinde tıklanıp tıklanmadığını anlamak için nasıl bir kod yazmak gerekir bunlar gibi örnekler yok... daha sonra asp.nette tasarım nasıl yapılır dizler nasıl oluşturulur burdada eksiklikler var keşke daha açıklayıcı olsaydı diye düşünüyorum...

arkadaşlar sizlerin dediği gibi visual studio programını nasıl kurulduğunu, site oluşturmayı, anlattım web form eklemeyi silmeyi
varolan bir siteyi açmayı pencerelerin ne işe yaradığını pencereleri yer değiştirme işlemlerini vs.
sonra sunucu kontrolleriyle işlem yapmayı
mesela girilen iki sayıdan büyük olanını bulma (textbox ve butonlarla ilgili labela yazdırma textbox yazdırma değerleri alma)
çift olanını bulma hesap makinesi temel radio ce checkbox uygulamaları listbox uygulamları ekleme silme gibi bunlar kısacası bitti
şimdi masterpage ve stil işlemlerine geçtik ama elimde uygulama örnek gibi bişey yok
önerebileceğiniz bir site yada elinizde geçiş yıllara ait masterpage uygulamaları varmı acaba

ilk hafta kod yok. oncelikle sunucu tabanli scriptlere neden ihtiyac duyariz, neler yapabiliriz neler yapamayiz, bize ne getirir neler goturur, salt html ile tasarim yapmak varken neden kendimizi yoruyoruz vs.. sonrasinda studioyu etkin kullanabilme, panelleri etkin kullanabilme, studionun kurulumunu 10. siniftan bilmiyorlarsa kurulumu.. sonra standart kontroller, ozellikler paneliyle stillendirmeler, basit tasarimlar.. sonra da kodlar

Merhaba arkadaşlar biz sene başı zümre kararı ile bu dersi 5 saati (ASP.NET), 5 saat (HTML + CSS + JS + vs) olarak okutuyoruz.
ve bu şekilde paralel giderek önceki senelere göre daha çok verim aldık. En önemli sorun 10. sınıfta öğrendikleri programlama temelleri dersini unutmaları. Normal düzende 2. dönemin ortalarında programlama bilgilerini hepten unutuyorlar ASP.NET e başladığınızda tekrardan programlama anlatmak zorunda kalıyorduk.
Şu anda çocuklar veri tabanından veri çekmeyi, eklemeyi, silmeyi ve güncellemeyi öğrendiler. Bu şekilde şu anda admin paneli yazmayı bile bitirdik.
Size tavsiyem bu dersi önümüzdeki sene böyle okutmanızdır.

atacan2 hocam sizinkide değişik bir uygulama imiş ama html kodunu bilmeden yada divlerle tasarım yapmayı bilmeden
nasıl asp.net'i nasıl anlayabiliyorlar web tasarımında herşey birbirleriyle alakalı nasıl bağlantı kurabiliyorlar bilmiyorum bence öğrenci seviyeleriniz iyi olsa gerek yaptığınız uygulamalrdan örnek verebilirmisiniz?

Öğrencilere gelirken USB bellekleriyle gelmelerini tembihleyin.
Bir proje üzerinden kademe kademe projeye eklemek suretiyle bütüne doğru gidin.
Öğrenciler sürekli kendi prjeleri üzerinden geliştirerek kemale ersinler.

Geri