web tasarımı dersi uygulama tarzınız nasıl? yardım!

Kodla Büyü

CSonay

Üye
adobe dreamweaver, fireworks, flash yamali programları ingilizce menüler üzerinden anlatmak taraftarıyım fakat modüllerde bu programlar türkçe menülerle anlatılmış. lab.ımızda zaten yeterince ve sağlam bilgisayar yok. çocukları sorsanız onların zaten %90'ının evinde bilgisayar yok.
geçen yıl sene başında ingilizce programlardan işliyorduk ama çocuklar modülden çalışmaya kalktıklarında çok sıkıntı yaşadık. dediğim gibi modüllerde menüler türkçe çünkü. biz de bu programların tükçesini bulup indirdik ama bi türlü yama bulamadım. bütün sene derslerde uygulamaları kullanacağımız zaman interneti kapatıyorduk. gülmeyin arkadaşlar. çok uğraştım bu yama için. zaten bulunduğum bölgede internette problemli :(

soruma gelince sizler nasıl işliyorsunuz bu dersleri kaynak konusunu veya program konusunu nasıl hallediyorsunuz? önerebileceğiniz menüleri ingilizce olan müfredata uygun bi kitap veya menüleri türkçe olan yamalı adobe programları var mıdır? sene başlamadan bu defa halletmem lazım :/

Sayın hocam öğrendiklerinin kalıcı olmasını ve tabiri yerindeyse bu işin nasıl olduğunu görmeleri,üretmenin keyfini almaları açısından html ve css kodlarını öğrencilerinize notepad++ da yazdırmanızı tavsiye ederim. satır satır kendileri yazarak yaptıkları için unutma olayı olmuyor. Benim tavsiyem bu yönde olacaktır.

html kısmında not pad kullanıyorduk hocam dreamweaver illaki kullanılıyor ama grafik dersinde bu sorunu daha çok yaşadık

11. Sınıfta modül kullanmıyoruz. Çünkü modüller hem yetersiz hem de laf kalabalığı barındırıyor. HTML ve CSS konularında gösterip, yaptırma, ödev şeklinde işliyoruz. Örneğin tablo eklemeyi anlatırken, birkaç tabloyu ben göstererek anlatıyorum, ardından örnek tabloları gösterip, kodlarını yazmalarını istiyorum. Son olarak da birkaç tablo verip, evde bunların kodlarını bilgisayarı olanların bilgisayarda, olmayanların ise kağıda yazmalarını istiyorum. HTML ve CSS ile ilgili kodları not olarak kısa kısa tutturuyorum. Böylece 2-3 modüllük konuyu birkaç sayfalık notlarla hallediyorum. DreamWeaver'da ise zaten bazı şeyler oturduğu için hızlıca düğmelerin görevlerini uygulamalı olarak anlatıp, site yapımına geçiyoruz. Kendimin hazırladığı 4-5 sayfalık ders notunu çoğaltıp, dağıtıyorum.
Benzer şeyleri grafik ve animasyon dersi için de yapıyorum.
Bu arada programların ingilizcelerini kullanıyoruz.

hocam sizin kadar tecrübem olunca sanırım bende o kıvamda ders anlatabilirim. olumsuz bir yorum değil bu yanlış anlaşımasın. geçen yıl grafik dersini ilk defa vermiştim bu yıl da web dersini ilk defa vericem. bu ilk etapta bi kaynağa tabi olarak dersi yürütmem daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

Geri