Web Tasarım Bölümü Dersleri

Kodla Büyü

yns123

Site Gezgini
Merhaba Hocalarım, web tasarım bölümü 11. sınıf için hangi dersleri seçtiniz acaba? Mesleki gelişim dersini bu yıla özel ek ders olarak mı koydunuz?

Hangi program türü için soruyorsunuz?
ML, AML, ATL hangisi?
Mesleki gelişim dersi, normal ders saatinin üzerine 2 saat olarak okutulacak. Diyelim ki ATL 11'de 46 saat ders var. Bu yıla mahsus 48 saat okutulacak. MEGEP'in sitesinde ilgili yazı var.

Bizim okulda hem ATL ham de AML olduğundan uyumlu olsun diye her ikisinde de 10 saat web 5 saat grafik seçtik. AML için 3 saat de veritaanı organizasyonu seçtik.
Ancak arkadaşların çoğu ATL için 12 saat Web 3 saat veritabanı organizasyonu seçip, 12. sınıfta 7 saat grafik ve diğer derslerden seçim yapıyorlar. Ancak açıkçası ben grafik dersinin web tasarımla aynı anda verilmesi taraftarıyım. Keşke ATL'lerin 11. sınıflarında da 18 saat ders olsa.
Sonuç olarak siz 12 saat web, 3 saat veritabanı organizasyonu seçin. Grafik dersini de gelecek yıl 7 saat olarak verirsiniz. Yanına da 2 saat mesleki yabancı dil, 5 saat internet programcılığı, 3 saat açık kaynak, 2 saatlik de başka bir ders seçersiniz.

Saolun hocam bende aynı düşüncedeyim grafik tasarım ve web tasarım aynı anda olsa daha güzel olur ama ders sayısı 15 olduğu için bu mümkün olmuyor. Dediğiniz gibi en mantıklısı 12 saat web 3 saat veritabanı.

Merhabalar arkadaşlar,
ATL11 için 12 saat Web 3 saat veritabanı organizasyonu seçip, 12. sınıfta 5 saat grafik ve diğer derslerden seçim yapıyorduk.

FAkat bu sene ATL'ler için MEGEP DERS BİLGİ FORMUNA baktığım zaman 11. sınıf DAL ORTAK dersler Açık Kaynak(2 saat) ve Mesleki Yabancı Dil(2 saat) görünmekte. Bu iki dersi 11. sınıfta vermek zorunlu mu? Ders bilgi formlarında verilmesi gereken sınıf olarak 11. sınıf görünüyor. Bu konuda ne yapmam gerekiyor. Karar veremedim.

web tasarımı yeterlilik programda işletim sistemi açık kaynak var,
onu koymuyor musunuz arkadaşlar.

biz
wts 10
grf 4
vto 2
işl 2
mg 2(bu seneye mahsus)

şeklinde uyguluyoruz.

Ekli dosyalar

@yenersonmez hocam biz açık kaynak işletim sistemini ATL 12.sınıflarda okutuyoruz. Yukarıda söylediğim gibi Açık Kaynak İşletim dersi ve Mesleki Yabancı Dil dersi Ders Bilgi formunda 11. sınıf diye yazıyor.

ders bilgi formlarında atl için 12 eml için 10 diyor(web tasarım için). ayrıca baraj ders saati değiştirilemez diye bir yazı vardı nerde yazıyordu tam hatırlayamadım. geçen yıl biz buna göre uyguladık.

Geri