Web Tasarım Ders Seçimi Yardım

Kodla Büyü

yns123

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar; Anadolu meslek lisesinde web tasarım bölümü ders seçimi için yardımlarınıza ihtiyacım var. Durum şöyle 11. sınıfta 12 saat web tasarım ve programlama, 3 saat veritabanı organizasyonu,3 saat mesleki İngilizce seçilmiş. Şimdi 12. sınıfta 24 saat işletmede beceri eğitimi ve 2 saat internet programcılığı ya da 2 saat açık kaynak işletim sistemleri seçsem sorun olur mu? bir de şuan bir tane 11. sınıfım olacak onlara aynı dersleri seçsem olur mu?

Seçebilirsiniz tabi hocam ama benim tavsiyem bu seneki 11 lere

Web tasarım 10 saat
Grafik animasyon 6 saat
Veritabanı organ. 2 saat şeklinde olurdu.

Bu sene 12 olan sınıfıniz için 2 saat internet Programcılığı tavsiye ederim ama grafik animasyon dersini ibe icinde verin mutlaka.

grafik ve animasyon dersini almak zorunda öğrenciler. ibe içerisinde olması gerektiği gibi öğrenemezler. okulda uygulamalı ders olarak seçilmesi uygun olur.
Web tasarım 10 saat
Grafik animasyon 6 saat
Veritabanı organ. 2 saat şeklinde seçilmesi en uygunu.
ayrıca yeni müfredat çalışmaları sonuçlandığında 11. ve 12. sınıf dersleri de ders saati belli olacak şekilde çizelgeye aktarılacak diye duydum.

zorunlu değil fakat türkiye genelinde 10-6-2 ya da 10-5-3 şeklinde web-grafik-veri veriliyor hocam.

12'ler için söylediğiniz 2 derstten birini seçebilirsiniz.

peki 12 ler için mesleki İngilizce görmüş olmaları ve grafik animasyon görmemeleri mezuniyete engel olmaz değil mi? bildiğim kadarıyla mezuniyet için zorunlu olan sadece işletmede beceri eğitimi ve web tasarım programlama dersleri diye biliyorum web tasarım alanı için.

web programciligi dali yeterlilik kismina bakin resim duzenleme animasyon duzenleme maddeleri

yani sizdeki tarz bir dağılımı ilk kez görüyorum ama sonuçta yeterliliklerin tamamlanmış olması gerekir mezuniyet için ve bu yeterlilikler haftalık 6 saatlik bir derse karşılık gelirken alınmadığında telafisi nasıl olur sistem nasıl bir yanıt verir iyi bir araştırmak lazım. ben şu an sizin öğrencilerin 12ye geçebildiğine şaşırdım açıkçası. öğrencileriniz bu şekilde mezun olabilirlerse bu da büyük bir yanlıştır derim o zaman çünkü sizin öğrenci toplam saat aynı olsa da yüksek kredili bir ders daha az görmüş oluyor bir sınav eksik giriyor bizimkilerin ve diğer birçok bilişim öğrencisinin günahı ne o zaman?

Parhelion' Alıntı:
hayir hocam yeterlilik tablolarina hic bakmiyor musunuz grafik animasyon dal dersidir almadan mezun olamaz http://www.megep.meb.gov.tr/dokumanlar/ ... %B0_YT.rar

bakıyoruz hocam. bence sen de tekrar güzelce bakıp yeterlilik tablosunda olan (web alanı için)

web tasarım
grafik animasyon
veri tab. org.
açık kaynak
mesleki ing.

derslerini sana zahmet 18 + 2 saate yerleştirir misin?

Sayın hocam,
Bu sene 11. sınıflarda ders seçimini aşağıdaki gibi yapınız:
Web Tasarım 10 Saat
Grafik Animasyon 6 ya da 5 saat
Veritabanı 3 ya da 2 saat
Gelecek yıl bu öğrenciler için 2 saat internet programcılığı seçersiniz, 24 saat de işletmede beceri eğitimi için işletmelere gönderirsiniz. İşletmelerde beceri eğitimi için de BTT, paket programlar, açık kaynak vb. derslerin modüllerinden seçimler yaparsınız. Uygulamada çoğu okul bunu yapmaktadır.
Şu an ki 12. sınıflarınız için yapılacak bir şey yok, eğer öğrenciler 24 saatlik işletmede beceri eğitimini işletmelerde yapıyorsalar, bu ders için btt, paket programlar, açık kaynak, grafik ve animasyon vb. gördükleri ya da görmedikleri derslerin modüllerini seçin. 2 saat de internet programcılığı seçin.
Her ne kadar yeterlik tabloları için yukarıda arkadaşların yazdıkları doğru olsa da işletmede beceri eğitimi de bir derstir ve öğrencilere okulda okutulamayan derslerin modülleri bunun içinde verilebilir. Buradaki sıkıntı genelde işletmelerde öğrencilere eğitim yerine iş yaptırılmasıdır. Artık bu saatten sonra bu yılki 12. sınıflarınıza yapılacak bir şey yok, siz 11. sınıflarınıza yukarıdaki yazdığım gibi ders seçimi yapıp, devam ediniz.

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 02.09.2013 tarihli "ÖĞRETİM PROGRAMLARININ UYGULANMASI" konulu yazısında da belirtildiği üzere ALAN ORTAK DERSLERİ VE BAŞARILMASI ZORUNLU DERSLERİN İÇERİKLERİ ve SAATLERİ DEĞİŞTİRİLMEDEN UYGULANACAKTIR.
.
Web tasarım ve programlama dersi Web Programcılığı dalı için başarılması zorunlu derstir ve ders saati değiştirilemez. Ders bilgi formlarını inceleyecek olursanız bu ders için ders süresi EML / AML (Yeni hali ile AMP) programları için 10 saat ATL / TL (Yeni hali ile ATP) programları için 12 saattir. Bundan sonraki ders seçimlerinizde dikkat ederseniz daha iyi olur.
...
Gelelim mevcut 12 lerin grafik dersi durumuna
Yine aynı yazıda derki;
İşletmede Beceri Eğitimi ders içeriği; dala ait modüllerden, çeşitli nedenlerle verilemeyen modüllerden, pekiştirme amacıyle yeniden verilmesi gereken modüllerden, diğer alan / dalların uygun modüllerinden seçilerek oluşturulur.
Sizde öğrencinin alması gereken ama ders saati nedeniyle verilemeyen derslerini İBE içerisinde gösteriliyor gibi karar almalı, bunu sene başındaki zümre öğretmenler kurulu toplantı tutanaklarınızda belirtmelisiniz.

Geri