Web Tasarım mı? Veritabanı mı?

Kodla Büyü

Darkon

Üye
Merhabalar hocalarım sorduğum soru daha öncelerde defalarca sorulmuş fakat ben güncel cevapları görmek istiyorum... 10. sınıfta okuyorum ve yakın zaman içerisinde dal seçmem gerekecek, web tasarım mı yoksa veritabanı mı seçmeliyim. Hangisinde daha başarılısın diye soracak olursanız kodlarla da aram iyidir, tasarımla da ikisini de yapacağıma inanıyorum ama bana web tasarım bir tık daha önde gibi geliyor.. Sizin önerileriniz, görüşleriniz, izlenimleriniz nelerdir? İyi forumlar.

Web tasarım dediğin gibi biraz daha önde. Bilişim dünyasında, masaüstü programlama yerini web teknolojilerine bırakıyor. Yakın zaman adobe ürünlerini, ofis programlarını bulut üzerinden kullanacak, diğer programlar da onları takip edecekler. Internet hızı arttıkça bu işletim sistemlerini de içine alacak.
Web tasarım dalında, grafik programlarının mantığını öğreneceksin, web sitesi tasarımı yanında programlama bilgin de artacak. Alacağın eğitimle, istediğin bir dili daha rahat öğrenebilir, masaüstü programlar yazabilirsin, yani veritabanı programcılığında öğreneceklerinin bir kısmını en azından temel düzeyde web tasarımında da öğrenebilirsin. Devamında gideceğin üniversite bölümü bilgisayarla ilgili olursa orada programcılığa devam edebilirsin.

yakuphan' Alıntı:
Web tasarım dediğin gibi biraz daha önde. Bilişim dünyasında, masaüstü programlama yerini web teknolojilerine bırakıyor. Yakın zaman adobe ürünlerini, ofis programlarını bulut üzerinden kullanacak, diğer programlar da onları takip edecekler. Internet hızı arttıkça bu işletim sistemlerini de içine alacak.
Web tasarım dalında, grafik programlarının mantığını öğreneceksin, web sitesi tasarımı yanında programlama bilgin de artacak. Alacağın eğitimle, istediğin bir dili daha rahat öğrenebilir, masaüstü programlar yazabilirsin, yani veritabanı programcılığında öğreneceklerinin bir kısmını en azından temel düzeyde web tasarımında da öğrenebilirsin. Devamında gideceğin üniversite bölümü bilgisayarla ilgili olursa orada programcılığa devam edebilirsin.
:+1:

yakuphan' Alıntı:

Cevabınız için teşekkürler hocam güzel açıklamışsınız, var mıdır daha farklı düşüncesi olan hocalarım?

Merhaba, öncelikle açıkça söylemem gerekir, bunları merak edip araştırma yapman çok güzel. Sorunuza gelirsek ben de bir soruyla cevap vermeye / almaya çalışacağım.

1) Sizin okulunuzda bu bölümlerin ikisi de var mı?
2) Sadece biri bile olsa, bu bölüm(ler)de hangi sınıfta hangi dersler okutulmakta?

Normalde Anadolu bölümlerinde Veri Tabanı Programcılığı içerisinde 11. sınıfta 10 saatlik Nesne Tabanlı Programlama 5 saatlik Veritabanı Dersi, 12. sınıfta da 10 saat Web Tasarım (HTML+ASP.NET), 4 saat Grafik ve Animasyon ve 4 saat PHP(internet programcılığı) dersleri gösterilir. Sizin okulda da durum bu şekilde ise benim tercihim Veritabanı olurdu. Çünkü her iki bölüme ait dersleri birbiriyle ilişkili şekilde bu bölümde görebiliyorsunuz.

Sorun şu: ÖSYM'nin sınav takvimi değişmez ve siz de son sınıfta 45 gün devamsızlık yapacağım derseniz- LGS daha önemli benim için bölüm dersleri bir anlam ifade etmiyor derseniz hangi bölümü seçerseniz seçin size meslek lisesinin bir hayrı dokunmayacaktır. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Derslerinde ve hayatında başarılar dilerim.

mrtspmz' Alıntı:
Merhaba, öncelikle açıkça söylemem gerekir, bunları merak edip araştırma yapman çok güzel. Sorunuza gelirsek ben de bir soruyla cevap vermeye / almaya çalışacağım.

1) Sizin okulunuzda bu bölümlerin ikisi de var mı?
2) Sadece biri bile olsa, bu bölüm(ler)de hangi sınıfta hangi dersler okutulmakta?

Normalde Anadolu bölümlerinde Veri Tabanı Programcılığı içerisinde 11. sınıfta 10 saatlik Nesne Tabanlı Programlama 5 saatlik Veritabanı Dersi, 12. sınıfta da 10 saat Web Tasarım (HTML+ASP.NET), 4 saat Grafik ve Animasyon ve 4 saat PHP(internet programcılığı) dersleri gösterilir. Sizin okulda da durum bu şekilde ise benim tercihim Veritabanı olurdu. Çünkü her iki bölüme ait dersleri birbiriyle ilişkili şekilde bu bölümde görebiliyorsunuz.

Sorun şu: ÖSYM'nin sınav takvimi değişmez ve siz de son sınıfta 45 gün devamsızlık yapacağım derseniz- LGS daha önemli benim için bölüm dersleri bir anlam ifade etmiyor derseniz hangi bölümü seçerseniz seçin size meslek lisesinin bir hayrı dokunmayacaktır. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Derslerinde ve hayatında başarılar dilerim.

Cevabınız için teşekkürler hocam.. Meslek lisesinde okuyorum, 2 bölümde var, veritabanında tam olarak kaç saat ne dersi gösterildiğini bilmiyorum ama web tasarım şu şekilde; 6 saat grafik ve animasyon, 10 saat web tasarım, 2 saat veritabanı dersleri var.

Tecrübelerimden yola çıkarak sana az da olsa fayda sağlar umarım bu yazdıklarım.. Şimdi seçeceğin bölümü sadece okul için veya 2-3 senelik bir uğraş için görüyorsan eğer hangisinden fazla zevk alacaksan onu seç. yok hocam ben gelecektede bu işle uğraşıcam kendimi geliştirmek istiyorum diyorsan Veritabanı diyorum ben.
Neden veritabanı?
günümüz bilgi çağı, çok fazla bilginin dolaştığı, çok fazla haberleşmenin olduğu bir zamandayız. bu yıllar sonra katlanacak .gelecekte bilgi güvenliği, bilgi tasarrufu gibi kavramların önemi daha da anlaşılacak.. ve bu bilgileri kullanmak yönetmekte Veritabanı Yöneticilerine veya Veritabanı tasarımcılarına çok iş düşecek. Türkiye adına baktığımızda az çok yazılım dili bilen herkes veri tabanıda kullanabiliyor.. hatta veritabanı hakkında çok azda bilgiye sahip olsan o bir yazılımı yapabiliyorsun. ama nereye kadar? ne kadar kalitede bir yazılım? iş burada veritabanı devreye giriyor. Veritabanı arka plan bir yapı olduğu için herkes tarafından tam anlamıyla anlaşılmış bir kavram değil bence. Şahsen sırf veritabanı üzerine 3 kitap okudum ve benim için çok zevkli eğlenceli ve geleceği olan bir alan olarak görüyorum.
Neden Web tasarım değil?
şimdi ortaokuldaki öğrenciden tut esnaf amcalarımıza kadar herkes azda olsa web tasarım yapıyor veya yaptığını zannediyor :) tasarım alanında başarılı olabilmek için bir kere doğuştan gelen bir yetenek olacak arkadaş.. ya farklı göreceksin yada göremiyorsan farklı göstereceksin. yani düşüncen orjinal ve çizimin orjinal olacak. ben çok az bilgisayar bilen ama paintte harikalar yaratan arkadaşlar tanıdım. demem o ki bu alan artık laşkalaştı herkes el atmaya başladı. ama veritabanı halen keşfedilmemiş bir toprak parçası bence :)

Geri