Web Tasarım ve Programlama....

Kodla Büyü
Mesajlar
1
Slm arkadaşlar bu derste ne anlattğınızı başlıklar halinde yazabilir msnz??
İlk defa gireceğim bu derse html anlatılmış şimdiye kadar.Modülde html,asp şeklinde devam ediyor.Ben şimdi visual studio kurup oradan anlatmaya başlasam abes kaçacak.Açık lise öğrencileri derse gelenler ve düzeyleri çok düşük.Sizler neler yapıyorsunuz yazar msnz?Ben ne yapmalıyım bu konudada yorumlarınızı bekliyorum.
 
Açık lise ise html ile başlayın. Css ile devam edin. Bunlarla basit siteler tasarlatın. Ardında. Dreamveawerla devam edin. Dreamveawerla basit siteler yaptırın. Normalde javascript ve asp.netle devam etmeniz gerekir ama seviyenin çok düşük olduğunu farkederseniz bunların başlangıç konularını işleyip, ayrıntıya girmeden seneyi bitirin.
 
Açık lise için yakuphan hocama katılıyorum. Html ve css konularıni notepad++ editörü ile anlatabilirsiniz. Muhtemelen seviye dusuk oldugu icin dinamik siteler yaptiramayacaksiniz. Fakat bootstrap destekli tasarımlar yaptırabilirsiniz.

Kolaylar diliyorum.
 
Seviye düşükse Java, ASP vs. hiç girmeyin hocam. Bence HTML gösterip CSS'nin temelini verip ayrıntıya bile girmeden direk Dreamweaver'a geçin. Orada bari bir şeyler yapıyorlar en azından. Yetersiz gelmeye başladığında da bootstrap sitesinden hazır navbar, card vs. kodlarını alıp yerleştirmeyi gösterin yeter.
 
1. dönem
html+css+dreaweawer(asp)+veritabanı bağlantıları
2.dönem
NVC
web Uygulama siteleri
 
editor = notepad++ kullanın hocam, dşger programlarin ayrıntılarını anlatmak ve alıştırmakla vakit kaybetmemek gerek. Aşağılamak için söylemiyorum seviye düşükse olabildiğince pratiğe yönelmek iyidir.
kaynak olarak meb in modulleri işinizi görür. burada neyi hangi sirada anlatacağınız konusunda da yardımcı olur.
w3school u tavsiye ederim (size). online olarak direk deneme şansınızda var (try it editör) ve konular yine sıralı.
1-html (meb modulü ve w3school)
2-css (meb modulu, w3school, bootstrap (bootstrap da sizin önce inceleyip arasindan determinist bir mantıkla seçmeler yapmanız lazım grid sistemini öğretmek vakit alabilir...) )
3-javascript (meb modülü, w3school, vuejs (vuejs ile internette alışveriş sepeti uygulaması yaptırırsanız aslında baya bir şey öğretmiş olursunuz))
bunlar arayüz içindir.
NOT : bootstrap ve vuejs kütüphane-framework dür. ders anlatırken yaklaşımınız bunun gösterdiği dandik damgası yememek için bunları kullanmak olmalı (şahsi düşüncem. çünkü herkez gerçekten öğrenmek değil hizlica bir şeyler yapmak isteyebilir.)
NOT2:bootstrap3 için internette türkçe video var. 4 için var mı bilmiyorum. bootstrap3 ü indirip uygulamaları yapmanız gerekir (sitesinde var) aksi halde beklediğiniz çıktıyı alamayabilirsiniz.
(çoğu video-kaynak 3 e göre hazırlanmış durumda..)
arka plan için (eğer geçmek isterseniz)
python flask öneririm.
sebebine gelince
kurulum kullanım kolay, siz hazır betikler hazırlar ve öğrencilerin bunları kullanmasını istersiniz. python dili yazması kolay olduğu için hızlı ilerleme kaydedersiniz.

ASP.NET çok kapsamlı ve biraz da profesyoneller için (ÇÜNKÜ NESNEYE YÖNELİK PROGRAMLAMADAN ANLAMAK GEREK). bunu bilmeden yapılır mı? evet ama pek bir işe yaramaz... bu yüzdende meslek lisesinden çıkan öğrenciler pek bir şey yapamaz...
django, ya da php frameworkleri yerine flask size pratiklik sağlar.
ya da php kullanın.

php-flask için atlamamanız gereken nokta restful api olarak öğrencilere öğretmeniz. siteyi komple php-flask de yapmaya çalışmayın , bunlar arka planda çalışsın, html-css-js önde bunları işlesin.
bu prensipde hareket ederseniz sorun yaşıycağnızı sanmıorm.
internette CRUD restful anahtar kelimeleri ile arama yaparsanız örn: php CRUD vue gibi
size sade ve standartlara uygun örnekler gösterir.
CRUD=veritabani işlemleri olark ozetleyebiliriz.
veritabani olarak kesinlikle sqlite kullanın, pratiktir mysql ya da mssql anlatmakda uzun sürecektir.
 
ilk önce hazır sistemler joomla wp gibi.. sonra html css jquery sonra php
php aşamasına gelebilirseniz temel php konularını anlatıp bitirdikten sonra codeigniter kullanılabilir. php nin veritabanı komutları yerine ama o seviyeye gelmek biraz zor ve zaman alıcı.
 
ilk önce hazır sistemler joomla wp gibi.. sonra html css jquery sonra php
php aşamasına gelebilirseniz temel php konularını anlatıp bitirdikten sonra codeigniter kullanılabilir. php nin veritabanı komutları yerine ama o seviyeye gelmek biraz zor ve zaman alıcı.
yıllık planda nasıl gösteriyorsunuz hazır sistemleri hocam?
 
yıllık planda nasıl gösteriyorsunuz hazır sistemleri hocam?
fikrimi söyledim hocam. çocukların dikkatini artırıp, özgüven vermek adına. Yıllık planı siz hazırlayacağınız için ilk 1 ayı bu konularla doldursanız size kimse neden yazdın demez ki doğrusu da bu. Piyasada yapılan websitelerinin çok büyük bir kısmı hazır sistemler kullanarak yapılıyor.
 
Bize okulda html ile başlatıp programa geçirmişlerdi. html iyi öğrendim ama program kısmını pek öğretemediler...
 
Geri
Üst