webcam ters gösteriyo

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan banu_0n6
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

banu_0n6

Site Gezgini
arkadaşlar asus laptopa format atıldıktan sonra webcam ters gösteriyor. driverı tekrar yükledim ama düzelmedi. bu webcamın ayarlarına girebileceğim bir program da yok ne yapabilirim

hocam driverin başka sürümünü bulun asus un listesinde zaten driver kısmında bir kaç tane web cam var diye hatırlıyorum benimde başıma gelmişti öyle çözmuştüm

support.asus.com adresinden bu model için güncel kamera sürücüsünü indirin.İçindeki .inf uzantılı dosyayı notepad ile açın, CTRL+F ile flip kelimesini aratın.

Şöyle bir satır göreceksiniz.
"HKR,DefaultSettings,Flip,0x00010001,0 - and - HKR,Settings,Flip,0x00010001,0".

En sondaki 0 ı 1 ile değiştirin. Eğer 1 ise 0 ile değiştirin. Dosyayı kaydedip çıkın aygıt yöneticisinden sürücüyü güncelle deyip bu dosyayı gösterin.Bilgisayarı yeniden başlatın.

3 yıl önce ben de çok uğraşmıştım, asus'un kronik problemlerinden biridir.

cihaz garantisi devam ediyor ise asus müşteri hizmetlerini arayın yardımcı olurlar
ne yazık ki asus un birçok modelinde o problem var.

3 yıl önce yaşamıştım, :puhaha: :puhaha:
sinir bozucu birşey, driverle değil de windowssun ayarları ile alakalıdır,
benim kamera laptopun üzerindeki kameraydı :mrgreen:

bu sorunu 4-5 defa yaşadım ve çözümünü de her defasında hatırlamayıp yeniden araştırarak bulmuştum. Saçma sapan bişey.
Yine yanlış hatırlamıyorsam win 7 de böyle bir sorun var asus notebook larda xp driver ını kurunca düzelmesi lazım.

Aygıt Yöneticisini açın USB Video Devise (webcam) üzerinde sağ tık yaparak özellikleri giriniz. Açılan Pencereden Ayrıntıları seçin Özellik kısmından Donanım kimliklerini seçtiginizde USB\VİD_ diye başlayan bir yazı göreceksiniz &PİD değerinin önunde yazan sayı asus support sitesinde camera driver seceneklerinde var doğru driveri bulup kurun sorun ortadan kalkacaktır.

hocam çözdünüzmü problemi çözdüyseniz hangi yöntemle çözdüğünüzü yazarsanız sevinirim aynı ders beim bir arkadaşımdada var ben vaktim olmadığından uğraşamamıştım Eğer yazarsanız uğraşmadan bizde yapalım :D

nasıl olmaz arkadaşım kesin bir eksiğin var.
1.Bilgisayarim - Özellikler - Aygıt yöneticisi
2. Görüntüleme aygıtları - USB Video Device - Sağ tık - Özellikler.
3. Ayrıntılar - Özellikler - Donanım Kimlikleri
4. Değer USB\VID_174F&PID_1120&REV_0121&MI_00 gibi ber sayı göreceksin.
5. buradaki 174F&PID değeri senin kamaranda değişebilir.
6. http://support.asus.com/download/option ... anguage=tr adresine gir
7. Arama ekranına bilgisayar modeli yaz ve ara (mesela benım ki K52jr) uygun isletim sistemini seç.
8. Kamera driverlar. gelecek (benim bilgisayar modelinde 10 farklı kamera kullanılmış)
9. Driver açıklamasında 4. ve 5. maddede yazan versiyonu bul indir.
10 Kurulumu yaptığında sorun kalmayacaktır.

Geri