win 7 üzerine win xp

Kodla Büyü

aakcakaza

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaslar win 7 üzerine win xp kumak istiyorum,

daha dogrusu win 7 kurulu su an, once win xp kurup sonradan win 7 kurmam gerekiyor ama

ben ugrasmak istemiyorum, hdd nin 2. bolumune de win xp kursam,

boot nasıl ayarlayacağız?

ya da virtual box işimi görür mü?

merhaba arkadaşım bende geçenlerde buna ihtiyaç duydum Windowsun Virtual PC denen bi programı var arattır googleden microsoftun sitesinde herşey yazılı zaten indirip kurduktan sonra win 7 üzerinden win xp yi çalıştırabiliyorsun xpde çalışmasını istediğin programları xp ekranından yapıyorsun çok güzel bişey ben çok beğendim. microsoftta download etmen gereken 2-3 dosya var bunu orjinal ürün doğrulaması yaparak indirebiliyorsun ama ben şahsen doğrulama istemedim :D direk linki bulup yapmıştım bi bak benim çok hoşuma gitti

Virtual Pc'ye XP kurarken XP'nin keyini girip etkinleştirmek sorunda mıyız? Etkinleştirmeden kullansak kara listeye mi alır?

ayrıca xp kurmaya gerek yok. virtual pc ile daha kullanışlı oluyor.
Linki:
http://www.microsoft.com/windows/virtua ... nload.aspx
Win7 işletim sistemi ve dil seçip işleme başlıyorsun. Orijinal ürün doğrulaması istiyor. Doğrulamadan sonra 3 parça uygulama paketi indirip kuruluma başlıyor.
Yeni Virtual Pc nin en göze çarpan özelliği USB yi desteklemesi. Ayrıca varsa harici aygıtları tanıması.
XP ye key girişi diye bir olay yok. Win 7 Orijinal ise direk kurulum yapıyor.

kurulumu başlatıyordu sanırım o en başta onu kurduğumu hatırlıyorum zaten microsoftun sitesinde nasıl kurulduğu yazılıyor ordan bi bak sanırım bunu kuruyorduk en başta

win 7 üzerine win xp : pilav üstüne keşkül gibi olur ,boot sorunu yaşarsınız daha doğrusu 7 bootmgr silinir ,direk XP başlar .win7 dvd si veya bootmanager ..vs ile sonradan onarabilirsiniz ama bi garantiside yok.sizin durumunuzda sanal makina kurmak daha mantıklı.Eğer bu şekilde 2 ayrı partisyona 7 ve xp kurulacaksa önce xp sonra 7 kurulmalı.

sinaaat' Alıntı:
win 7 üzerine win xp : pilav üstüne keşkül gibi olur ,boot sorunu yaşarsınız daha doğrusu 7 bootmgr silinir ,direk XP başlar .win7 dvd si veya bootmanager ..vs ile sonradan onarabilirsiniz ama bi garantiside yok.sizin durumunuzda sanal makina kurmak daha mantıklı.Eğer bu şekilde 2 ayrı partisyona 7 ve xp kurulacaksa önce xp sonra 7 kurulmalı.

dogrusu once xp sonra diger bolume 7 ama bi kere 7 yi kurmustum,

ugrasmak istemiyorum su virtual olayını deneyeceğim artık.

Hmmm peki şöyle bir şey sorsam:

Evdeki bilgisayarımda Vista yüklü, okuldaki Experlerin XP cdlerinden bir tanesini Sanal Makinede kursam çalışır mı acaba? driver falan sorunu çıkar mı? Exper ürün kurtarma cdsi...

exper kurtarma CDlerinde sürücülerde yüklü ise sorun çıkarabilir ama sonuçta sanal makina bu bişey olmaz
fakat neden ordan yüklüyorsunuz anlamadım .normal bi SP3 CD si yada imajıdan kurulabilir.

sinaaat' Alıntı:
exper kurtarma CDlerinde sürücülerde yüklü ise sorun çıkarabilir ama sonuçta sanal makina bu bişey olmaz
fakat neden ordan yüklüyorsunuz anlamadım .normal bi SP3 CD si yada imajıdan kurulabilir.

Normal bir XP cd yok elimde, internetteki modifiyelerden kurmam gerekecek galiba. Osmanlı XP 2011 gibi mesela. Teşekkürler bilgi için.

kardeş ister virtualbox ile kur ister win7 nin winxp modunu kur ikisinide deneyen biri olarak hiçbir sorun çıkarmaz ama sana tavsiyem virtualbox ile kurman takılırsan yardımcı oluruz. :+1: :+1: :alkis: :alkis:

Geri