Win 7 (64 Bit) RAM sorunu

Kodla Büyü

mesutkaraca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
64 Bit Windows 7 sürümünü yükledim, 4 GB RAM var ama sadece 2 GB kullanılabilir olarak gözüküyor bunun sebebini yada nasıl düzeltebileceğimi bilen var mı acaba :?:

ekranalntsez.jpg

Benim ekran kartı onboard. O yüzden 4GB ramin 3,50si kullanılabilir görünüyor. 0,5GB RAMi ekran kartı kullaıyor. Sendede benzer birşey olabilir mi?

egunay' Alıntı:

Benim ekran kartı onboard. O yüzden 4GB ramin 3,50si kullanılabilir görünüyor. 0,5GB RAMi ekran kartı kullaıyor. Sendede benzer birşey olabilir mi?

Hocam Benim Ekran Kartıda OnBoard Değil "256 MB Ati X550" kullanıyorum. Neden 2 GB kullanılabilir diyor anlayamadım...
Acaba Bios ayarlarında değişikliklik mi gerekiyor???

Hocam ekran kartın 256 olabilir ama artırılabilirse ve artırmışsan rami kullanıyor olabilir. Bir kontrol et ekran kartı kullanıyor mu diye ?

mesutkaraca' Alıntı:
ekranalntsa.jpg

Ekran Kartı RAM'in 1GB'ını kullanıyor galiba ama hala 1GB daha kayıp...

Burdaki miktar ekran kartının kendi ramini gösteriyor. Hala 2GB kullanılamayan raminiz var. Sistem açılışında del tuşuna basarak bios ayarlarına girin. Burada Ramin ekran kartı ile paylaştırılacağı bir kısım olması lazım. Onu kontrol edin. Anakart kitapçığınız size yardımcı olacaktır. Büyük ihtimal bu yüzden.!
Diğer bi öneri: 2*2GB ram kullandığınızı tahmin ediyorum. Ramleri sırayla çıkartıp sistemi açmayı deneyin. AÇıldıktan sonra tekrar kontrol edin ne kadar ram kullanıldığınızı.

Teşekkürler bir deneyeyim...
İnternette araştırırken Bios'tan "RAM REMAPPING" diye bir özelliği açtığımda sistemin 4 GB Ram i göreceği yazıyordu fakat ben Bios'ta böyle birşey bulamadım...
Şuan bilgisayarımda 4*1Gb Ram var...

hocam sorun bu
baska bısı degıl
ramı sistemin ölçüyor ama. frekans farkı vb. nedenlerle çalışmıyor olabilir ...
şimdi öncelikle o kit olan ramleri aynı renkteki slotlara takmalısınız.
sonra biostan ayarlar var. tabi anakart ve biosunuza göre değişir .
o ayarlarda kullanılacak frekans seçebiliyorsunuz.
oradan sisteme taktığınız ramlerden en düşük frekanslı olanın değerini seçiniz...
örnek olarak şöyle söyleyeyim biosta;

diyeli sizin ram 400 mhz biosta bir katsayı vardır orada 1/2 yazar 4/3 yazar vb.
1/2 ise 200 mhz seçersiniz sistem onu *2 yapar ve 400 elde eder.
deneyin yardımcı olmaya çalışalım.

bilgisayarbilişim bir ailedir...

Geri