Win 7 de Acronisin hangi sürümü çalışır

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyzadem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

beyzadem

Aktif Üye
Arkadaşlar Win7 ye Acronisin 9 sürümünü yüklemeyi, denedi,m ama sürüm yetersiz dedi. peki hangi sürüm win7 de açlışır win7 den xp ye dönüş yapacağız.

Re: :::ACİL:::Win 7 de Acronisin hangi sürümü çalışır

Acronis True Image Home.12.0.0.9770 sürümünü sorunsuz kullanıyorum önceki sürümünü win7 de denemedim.
Kişisel önerim:
win 7 image 15 GB civarında olacaktır. Bu yedeğin yüklenmesi yaklaşık 60-70 dk olacaktır. Bu yedek gereksiz yere HDD 15 GB lık bir alan tutacaktır. Bence win7 image nı alamaya hiç gerek yok, zaten kendisini ve sürücülerini yüklemeniz 1 saatinizi almaz. :)

baska bir pc de(wxp) acronis kurup acilis cdsi olustur, XP image'ina doneceksen win7 ye acronisi kurmana gerek yok.....

niksar hocam senin dediğin gibi yaptım. xp de bootable cd yaptım yanlız win7 yüklü exper bil de bunu başalatamıyor. Bios dan boot ayarlarına baktım ayarlar doğru.Acaba güvenlik kartı var ondan dolayı mı. Yazılımsal olarak devre dışı donanımsal olarak da mı olması lazım yani güvenlik kartını sökmelimiyim. Yardımcı olursanız sevinirim

hasari' Alıntı:
Acronis True Image Home.12.0.0.9770 sürümünü sorunsuz kullanıyorum önceki sürümünü win7 de denemedim.
Kişisel önerim:
win 7 image 15 GB civarında olacaktır. Bu yedeğin yüklenmesi yaklaşık 60-70 dk olacaktır. Bu yedek gereksiz yere HDD 15 GB lık bir alan tutacaktır. Bence win7 image nı alamaya hiç gerek yok, zaten kendisini ve sürücülerini yüklemeniz 1 saatinizi almaz. :)
xp yi 3-5 dk.da yüklüyordu. win 7 yi yüklemek gerçekten 60-70 dk sürüyorsa yedek almanın bi mantığı yok.

denizlerb' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Kişisel önerim:
xp yi 3-5 dk.da yüklüyordu. win 7 yi yüklemek gerçekten 60-70 dk sürüyorsa yedek almanın bi mantığı yok.
Aynen öyle bende bu sebeple acronis kullanmayı bıraktım. win7 ile ilk defa uzun süre format atmadan durabildim. :)

Windows 7 de imaj almak için programa gerek yok. Kendi içinden alabilirsiniz. Windowsa yeni eklenen özellik bu.

hocamlarım win7 nin imajını almak istemiyorum win7 işletim sistemindeki bili xp ye çevirmek istiyorum.xp imajı var onu yüklemek istiyorum lakin win7 de acronis çalıştıramdım. başka bir xp bilgisayarda bootable cd yaptım acronisin başlarken acronis çalışsında imajı yükleyeyim diye ama bootable cd yi çalıştırmıyor.

hasari' Alıntı:
Kişisel önerim:
ben lab daki bilgisayarlardan birine win 7 ve programları kurdum. Bende akronis ile imaj alıp hdd klonlayarak diğerlerine de yükleyecektim. bu durumda öyle yapmasam mı ne yapam bir fikir verin ne olur

acronisin hiren boot gibi cdlerde de olan eski versiyon ile yeni boot cdlerde geri yükleme süresi arasında bariz fark var. eskilerde çok yavaş yüklüyor. tavsiyem yeni acronis versiyonunda temiz bi boot cd ile tüm işlemleri yapmanız.

ayrıca ben yine de tam yedek alma taraftarıyım. milyon tane program yüklemiş oluyoruz sisteme. windows güncelleştirmeleri, adobe programları, ofis, video işleme yazılımları, internet tarayıcıları ve eklentileri, vs. vs.. bunları tekrar yüklemesi zaten bi dünya zaman demek. ayrıca imaj alma işlemi için de gece uykusu kullanılabilir. bitirince kapatma onay kutusu da var. bitince bilgisayar kendisi kapanıyor.

active disk image kullan derim hocam...diğerlerinde ben muvaffak olamadım...ama active disk image ile hep image aldım hem de geri yükledim sıkıntı yok

Geri