win 7 formattan sonra kaybolan 15 gb nerde olabilir ??

Kodla Büyü

zatopec

Üye
Arkadaşlar acer aspire 5742 g nin 320 gb tek parça hdd vardı. Format atarken 100 mb lık bölümü, ayrılmış 15 gb lık bir bölüm ve kalan hdd bölüntüsünü hepsini sildim. Yeniden birleştirdiğimde 15 gb'ın uçmuş olduğunu gördüm. Disk yönetimine baktım orda da görünmüyor. Xp ile formatladım orda da görünmüyor. Nerde olabilir bu 15 gb. Bad sector olabilir mi

Hiç bir hdd üzerinde yazdığı kapasite de olmaz. HDD üretici firmalarının yaptığı 1 MB I 1024 KB kabul etmeyip 1000 KB kabul etmesinden kaynaklanıyor.

Zaten 298 GBdiskin vardı. Hemenyardım isimli arkadaşın dediği kurala göre. Formattan sonra 283 mü kaldı ?

Bu resmi örenk olsun diye koydum. HDD tek parçaydı ama bunun gibi SİSTEM - BÖLÜM-2 BÖLÜM 3 diye ayrılmış bölümleri sildim. (Niye sildiysem ) Sanırım xp mantığıyla davrandım. Sonra 15 gb uçtu. Formattan önce tek parça disk 320 gb a yakın birşeydi

320.000.000.000 byte =298,023 GB (üç kere 1024'e bölmek lazım)

"15 GB'ın uçtu" diyorsun ama toplamda diskin kaç GB diskin olduğu söylemedin.

zatopec' Alıntı:
HDD tek parçaydı ama bunun gibi SİSTEM - BÖLÜM-2 BÖLÜM 3 diye ayrılmış bölümleri sildim.

Bu cümlede de sıkıntı var gibi. Tek parça olup ta 3 bölüm olması düşündürücü.

myesil' Alıntı:
320.000.000.000 byte =298,023 GB (üç kere 1024'e bölmek lazım)

"15 GB'ın uçtu" diyorsun ama toplamda diskin kaç GB diskin olduğu söylemedin.

zatopec' Alıntı:
HDD tek parçaydı ama bunun gibi SİSTEM - BÖLÜM-2 BÖLÜM 3 diye ayrılmış bölümleri sildim.

Bu cümlede de sıkıntı var gibi. Tek parça olup ta 3 bölüm olması düşündürücü.

Önceki eklediğim resim , konuyu tanımlayabilmek için başkabir yerden alıntı. Ben formattan sonra diski xp cd si ile 2 parçaya böldüm. Bana kalan sizin yazdığınız gibi 298 gb. Ama diskim formattan önce tek parçayken toplamda 320 gb gösterirken şimdi 298 gb göstermesi garip. Format atarken üstteki örnek resimdeki gibi disk tek parça olmasına rağmen 3 tane bölüntü gördüm. 100 mb lık sistem bölümü, yaklaşık (tam hatırlamıyrum ) 300 gb lık bir bölüm be 19 gb lık 3. bölüm.. Aklıma zaman zaman formatta yaşanan sata hd lerin sürücü sorunu geldi. Win 7 cd si ile göremediğim diskleri sata entegreli xp cd si ile görebildim.

Her neyse ben pek anlamadım ama zaman ayırıp cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

Senin dediğin fat 32 ile ntfs arasındaki fark. Senin eski gördüğün fat32 dekiydi.

Geri