win 7 formt

Kodla Büyü

sevdiceğim

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar idare bilg win 7 kurulu format atıcam. duyduğum kadarıyla win 7 formatından sonra drıverları kendisi internetten bulup kuruyormuş. Şimdi ben formatlasam drıverları kurmama gerek yok değil mi? ya da ne yapmam gerekiyor

İnternetten her zaman bulamıyo hocam. Ama bilgisayar 3-4 yıldan eskiyse sürücüleri kurar büyük ihtimal. Aslında Driver Pack Solution programını indirip dvd ye çekseniz bu tip durumlarda yardımcınız olur. Hemen hemen tüm sürücüler var bu programda ve kullanımı da çok kolay.

ferdierdem55' Alıntı:
İnternetten her zaman bulamıyo hocam. Ama bilgisayar 3-4 yıldan eskiyse sürücüleri kurar büyük ihtimal. Aslında Driver Pack Solution programını indirip dvd ye çekseniz bu tip durumlarda yardımcınız olur. Hemen hemen tüm sürücüler var bu programda ve kullanımı da çok kolay.
hocam elinizde var mı o program buraya yükleseniz. okul anadolu imam hatip lisesi geçen yıl açıldı bilgisayarlar 2 yıllık.

hocam dediğim program 3 gb tan fazla. Piyasadaki tüm sürücüler var içinde :) 2 yıllık da olsa kurun hocam siz. Çoğu sürücüyü tanır belki de hepsini tanır. Kuramadığınız sürücü olursa söyleyin yardımcı oluruz.

Hocam genel olarak win7 driverlerin çoğunu tanıyor. Tanımadığı driverler olursa aygıt yöneticisinden otomatik yükle diyosun yüklemeye çalışıyor. Çoğunluklada online olarak yüklemeyi başarıyor. Fakat yinede yükleyemezse siz tanınmayan aygıtın modeli neyse kendiniz bulacaksınız...

ferdierdem55 hocam ozaman şöyle bir soru sorayım win 7 ilk defa format atıcam bt rehber öğretmen olarak görevlendirildiğim okulda bu bilgisayar idareyi de pek tanımıyorum oyüzden biraz stres var olcak mı olmıyacak mı diye?
bilgi uyarı felan veriyor mu şu driverlar kurulamadı diye yoksa kendim aygıt yöneticisinden bakıp mı anlıcam.
kusura bakmayın cahilliğimi

aygıt yöneticisinden bakacaksınız. Tanıyamadığınız bulamadığınız cihaz sürücüleri de device id öğrenip devid.info adresinden aratarak bulup kurabilirsiniz.

sevdiceğim' Alıntı:
ferdierdem55 hocam ozaman şöyle bir soru sorayım win 7 ilk defa format atıcam bt rehber öğretmen olarak görevlendirildiğim okulda bu bilgisayar idareyi de pek tanımıyorum oyüzden biraz stres var olcak mı olmıyacak mı diye?
bilgi uyarı felan veriyor mu şu driverlar kurulamadı diye yoksa kendim aygıt yöneticisinden bakıp mı anlıcam.
Hocam kurulum bittikten sonra aygıt yöneticisine girip bakacaksın tanımadığı aygıt varmı diye. Tanımadığı aygıt varsa sağ tıklayıp sürücü yazılımını güncelleştir diceksin. Ondan sonra sürücü yazılımını otomatik olarak ara diceksin. Yüklerse ne ala. Yüklemezse hangi aygıtsa modeline göre internetten kendin bulacaksın sürücüsünü. Stres yapacak bir durum yok hocam 2 yıllık pc olduğundan zaten driverleri tanıyacaktır. Yazıcıyı tanımayabilir işte onuda sen tanıtırsın zaten. Kolay gelsin...

sevdiceğim' Alıntı:
Arkadaşlar cevap vemiş zaten. Arkadaşın dediği gibi yazıcıyı kurman gerek. CD vardır bence idarecinizde. Yoksa marka model verin linkini verelim size. Hocam bu işler stres yapmadan olmuyo. Eğer stres yapıyorsanız buna sevinin çünkü yeni bişeyler öğreneceksiniz demektir. Eğer rahat oturuyorsak her şey yolunda gibiyse bundan korkmak gerek bence :)

evet arkadaşlar bugün idarenin pcsine win 7 format attım driverların çoğunu kendisi kurdu birkaç tanesini ben bulup kurdum. şimdi çok rahatım. hem yeni birçok şey öğrendim hem de bir işi yapabilmenin keyfini yaşıyorum. bana destek olan ve yardım eden sayın hocalarıma teşekkür ediyorum. (bu mesajımı idare bilgisayarından yazıyorum :mrgreen: )

:alkis: Geçmiş olsun hocam
Hocam bulamadığı driverları zaten "driver genious" gibi programlarla otomatik kurdurabilirsiniz. "Driver Pack Solution" gibi büyük imajlarla uğraşmanıza gerek yok pek.
Herşeyi yaptınız ve aygıt yöneticisinden de driver adını almayı bilmiyorsunuz, o zaman da "everest" programı ile bulunmayan sürücülerin adına bakar internetten indirirsiniz.
:+1:
Sonrası nano problemaa...

Geri