Win 7 mi WinXp mi?

Kodla Büyü

keantr

Aktif Üye
Performans ve kullanım kolaylığı(ağ, donanım, driver vs.) açısından XP mi 7 mi daha iyi? Düşüncelerinizi bekliyorum.
Birde şunu belirtmek istiyorum: win3.1 den beri bilgisayar kullanıyorum Microsft un hiç bir işletim sistemini üzerinden 2 yıl geçmeden kullanmadım(hatta vistayı hiç kullanmadım pek çoğunuz gibi). Bunda da ne kadar haklı olduğumu zaman içinde gördüm.Win 7 içinde aynı şeyleri düşünüyorum. Görsellik vs. bir kısım kullanım kolaylıkları var ama performans, paylaşım açısından win7 nin sp1 ni beklemek gerekir diye düşünüyorum.
Sizler ne dersiniz? Buyrun....

Şu an bencede erken. Daha sp çıakcak program üreten şirketler win7 için program çıkarmaya başlayacak falan en az 1 yılı bulur. Beta ekibindeydim nisanda ve ağustosta beta versiyonlarını indirme ve kullanma imkanım oldu. Performans olarak vistadan iyi fakat düşük sistemler için sıkıntılı olabiliyor. Biraz zaman geçtikten sonra çok iyi olacağı büyük ihtimal.

düşük sistemler için xp en iyisi. ama win7 yi kullandıktan sonra xp baya bir basit geliyor.. bende vistayı hiç kullanmadım , win7 kullanmaya 1 hafta önce başladım şuan çok memnunum.

site kapanmadan önce win7 beta ile ilgili kapsamlı bir inceleme konusu eklemiştim. fakat iletilerimin büyük bir kısmı silinmiş bulamadım.
kısaca söylemek gerekirse win7 microsoftun bu güne kadar yaptığı en iyi işletim sistemidir. geçen gün hp3480 yazıcımı pc ye bağladım ve tüm sürücüleri (tarayıcı da dahil) otomatik yükledi. sistem kaynaklarını da oldukça minimumda kullanıyor. görsel açıdan zaten karşılaştırmaya gerek yok.
XP ile karşılaştırmak win7 için hakaret niteliğindedir. saygılar.

hiç düşünmedcen tabiki w7
daha önce vistayı kurduktan sonra xp ye dönüş yaptım ama su an asla dönmeyi düşünmüyorum
w7 diyorum

alideniz2000' Alıntı:
ayrıca okulda deneme amaçlı 512 mb'lik celeron bilgisayara yükledim win7'yi.
hem yüklendi, hem de xp'den daha hızlı işlem yapmakta.
Hocam kurduğunuz pc exper marka mı?Birde sürücülerini nasıl hallettiniz?Bizdeki öğrenci pc nin sürücülerini windows 7 yi kurduktan sonra yükleye biliyor muyuz?Yoksa win 7 sürücücsünü mü bulmak gerekir?Bende düşünüyorum da

Arkadaşlar Win7 kurulu bilgisayar kullandım. Home un bir çeşidiydi masaüsütndeki simgeleri getirmek biel bir sorun. Paylaşım meseleleri sıkıntı. Görsellik tamam da program ve driver meselesi tam da dediğiniz gibi değil. sıkıntılar var. O yüzden Win7 için bence bir sene daha var.

Laptopumda XP pro sp3 kurulu idi ve office paketi rar nero açılması ve kullanılır duruma gelmesi wireless kapalı konumda 40 sn sürüyordu.
Tüm bu programların işletim sistemi ile birlikte -C- harddiskte kapladığı alan 3 GB idi
---------------------------------------------eh yeni olan şey iyidir dedik .--------------------------------------------------
WİN7 ultimate kurulumuna başladık. sürücü sorunu yok açılış eh 40 sn biraz geçiyordu.Amma lakin daha hiçbirşey kurulu değilken harddiskteki boyutu 8 GB üzerinde idi.Bir kaç gün denedim ve genel olarak
-xp den bir farkı olmadığına karar verdim.
-Laptop için yinede ağır bir işletim sistemi olduğunun farkına vardım
-Boyut /fayda oranının kullanıcı açısından olumsuz olduğuna karar verip
-xp nin süslenmiş bir versiyonu olduğunu keşfettim
-Açılış hızı konusunda sözlerini tutmuşlardı.
-Ama fazlalık kapladığı en az 5 GB hep aklımı kurcaladı.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gösterişi sevmeyen biri olarak eskiye geri döndüm.Özlemiştim çevik XP yi
Yeni olan her şey iyi demek değildi.Bunu reklamların etkisi altında kalmadan yazdım.

windows 7 ultimate kurdum. ilacınıda bulmama rağmen hergün etkinleştirme uyarısı veriyordu. sıkıldım tekrar xp kurdum. ancak 7 sanki bir adım önde gibi.

Bu arada win 7 için şunu da ekleyim: Linux işletim sistemlerindeki(pardus2009 dahil) gelişmelerden etkilenmiş olduklarını, pardus 2009 denediğinizde sizde görebilirsiniz. örneğin driver meselesi, yönetici yetkisi, paylaşımlar, kullanıcı yetkilendirmeleri vs....
Bu arada pardus2009 da lisans,virüs ve program sorunu win7 ye göre çok daha az. Eğer görsel,performanslı vs bi işletim sistemi denemek isterseniz pardus 2009 a bir bakın derim.

alideniz2000' Alıntı:
samimi 75' Alıntı:
Hocam kurduğunuz pc exper marka mı?Birde sürücülerini nasıl hallettiniz?Bizdeki öğrenci pc nin sürücülerini windows 7 yi kurduktan sonra yükleye biliyor muyuz?Yoksa win 7 sürücücsünü mü bulmak gerekir?Bende düşünüyorum da
markası exper değil.
markanın bir önemi de yok.
hemen hemen bütün sürücüleri otomatik tanıyor.
ilk kurulumda tanımadıklarını, update yaparak kuruyor.
ayrıca kendiniz de kurabilirsiniz sürücüeri.
vista sürücüleri de win7 ile uyumlu çalışıyor.
sürücüyü dert etmeyin.
bir bilgisayara deneme amaçlı kurun, sonucu görün.
Yani hocam pc bulabildiğini otamatik olarak buluyor.Bulamadığını ise kendisi netten arayarak buluyor.Yada elimizdeki driwerları da kendimiz kura biliyoruz.O zaman xp driwerı win.7 driwerı diye bir ayrım yok.Bunuda şundan dolayı söylüyorum forum sitelerinde xp sürücüsü win7 sürücüsü yada vista diye ayrım yapmış.Yanlış anlamadıysam.Teşekkür ederim.

Kesinlikle win7 diyorum ben.
Driverları kendisi kuruyor. Kuramadığını da internetten bul diyorsunuz gene kendisi buluyor daha ne olsun.
tabi elinizin altındaki tüm programları çalıştıramıyorsunuz uyumluluk sıkıntısı olabiliyor. Ama çok da problem değil. Yeni versiyonlarını buluyorsunuz.
Kullanmayan arkadaşlara denemelerini tavsiye ederim...

Bence de kesinlikle win7...Arkadaşların dediği gibi driver sorunu yok.Görsellik ve açılış 4 yıllık laptomda bile Xp'den daha iyi.Ayrıca Projektöre Bağlan ve Ekran Alıntısı yeni araçları da çok işlevsel bence.

Bence xp ile win 7 karşılaştırılamaz. Tabiki en son çıkan işletim sistemi en iyisidir. Ayrıca Win 7 yi kullanamayanlarada şaşıyorum acaba nasıl kullanamıyorlar diye win 98 den win xp ye nasıl geçtiler acaba. Bilgisayar öğretmeni yeni çıkan programları ve işletim sistemini en kısa zamanda temin edip kullanmalı ve hemen adapte olabilmeli ayrıca programların ve işletim sistemlerinin birden çok sürümlerini aynı hızda sorunsuz kullanabilmeli diye düşünüyorum.

Ama windows 7 bir çok bakımdan vista ile aynı özellikleri barındırıyor.Ben vista'yı beğenmemiştim.win 7 de hoşuma gitmedi.

SP2 çıktığından beri XP kullanıyordum. Vistanın çift çekirdek işlemcili 2GB RAM li makinada bile gösterdiği performanstan nefret ettim.
98 den XP ye ve XP den Vistaya geçiş dönemini yaşayanlar Win7 ye temkinli yaklaşıyor. Ama bu sefer Service packlerini beklemeye gerek yok. Kurup deneyerek aradaki farkı görebilirler.

Win 7 nin son sürümden önceki betasını masaüstü pc me kurmuş ve memnun kalmıştım.
Şimdi asker öğretmenim ve yanımda ASUS 1000H netbook var. Önce kurmakta tereddüt ettim.

Alideniz2000 hocamın anlattığı yöntemle XP açıkken sanal DVD sürücüsü üzerinden D sürücüsüne win 7 kurdum. Tüm sürücüleri tanıdı şu an için herhangi bir sorun yok. performansı XP ye göre daha iyi.

1,6 GHZ atom işlemci 1 GB RAM ve 128 MB paylaşımlı ekran kartına win7 ultimate aşağıdaki puanı verdi. Bu kadar düşük donanımla bile çalıştığına göre güncel tüm bilgisayarlarda rahatlıkla kullanılabilcektir.

Ekli dosyalar

• win7puan.jpg
    win7puan.jpg
    115 KB · Görüntüleme: 653
2 haftadır windows 7 kullanıyorum hızından ve uyumluluğundan oldukça memnunum.
bilgisayarımda donanım olarak tüm donanımları kendisi tanıdı. tv kartımı sadece tanımadı onda da sorun çıkmazdı zaten eski driverlar bile çalıştı. şu ana kadar hiç bir program ile uyumsuzluk yaşamadım uyumsuzluk yaşayanlar programlarıda yazsalar iyi olur.

alideniz2000' Alıntı:
laptopuma şunu yaptım.
xp kurulu idi.
yeni bir bölüm açtım. (D)
ve xp üzerinden, yani xp açıkken D'ye Win 7'yi (ultimate) kurdum.
kurulum sonunda otomatik önyükleme oluştu.
ister xp ile çalışıyorum, ister win 7 ile.

tüm sürücüleri otomatik tanıdı.
ve hız açısından aynı donanım ile xp'den daha hızlı.
daha pratik.
bazı programları (özellikle eski versiyon olanları) çalıştırmıyor.
ben de bu programların yeni versiyonlarını yükledim.
xp moduyla falan hiç uğraşmadan.

sonuç;
win 7, xp'den iyi.
mutlaka denemelisiniz.

al benden de o kadar :+1:

bi arkadaş bilgisayar öğretmeni niteliklerini yazmış. bilmek ayrı şey tercih etmek ayrı şey. bir de en son çıkan en iyidir demiş; Microsoft un Türkiye elemanlarınınbile faciaydı dediği Vista da bir zamanlar yeniydi. Kullananlarn çok büyük bir çoğunluğu geri XP ye döndü. Firma Vista çıktıktan çok sonra XP için Sp3 çıkardı. Demekki her en son çıkan en iyi değil. Win 7 ye gelince; ben kendim SP2 xp cd sine sp3 ve driverpacks le tüm driver ları entegre edip kurulumu hızlı ve sorunsuz hale getirebiliyorum. Sırf bu yüzden 7 tercih edilmez yani. Görselliğine diyeceğim bişey yok. fakat performans, program kurulumları, kullanıcı sınırlamaları tuhaf. Program kurarken sistemi yönetici olarak açmanıza rağmen yönetici olarak çalıştır gibi saçma bişey istiyor. Birde bahsettiğiniz performans, driver tanıma, program uyumluluğu ve kolaylığı pardus 2009 da fazlasıyla göörsellikle beraber var. Birde onu deneyin, asıl farkı ve virüs, program bulma vs. sorunu yaşamamayı o zaman görün(bilgisayar öğretmeni nitelikleri sayan arkadaşa duyrulur).

Parayla aldığım Vistayı'da hiç kullanamadım, korsan XP ile yoluma devam ettim. Şu sıralar bir Win7 alacak para yok. Varmı şu Win7'nin linki. Bir PM atarmısınız. Biraz deneyeyim, ondan sonra alacağım. Ultimate versiyonunun 32 bit ve 64 bit olanlarına bakacağım.

İki bilgisayarda üç işletim sistemini de birlikte kullanıyorum...
Nasıl ki windows98 vedalaşmak zor oldu Xp ile de mutlaka olacak...
Formatör öğretmen öncü olacağı için bunu herkesten önce yapmalı...
Eğer ekran kartınız ve ram'iniz iyi ise windows 7'ye merhaba deme zamanı geldi...

Must@f' Alıntı:
Parayla aldığım Vistayı'da hiç kullanamadım, korsan XP ile yoluma devam ettim. Şu sıralar bir Win7 alacak para yok. Varmı şu Win7'nin linki. Bir PM atarmısınız. Biraz deneyeyim, ondan sonra alacağım. Ultimate versiyonunun 32 bit ve 64 bit olanlarına bakacağım.
Bazı Vistalara Win7'ye ücretsiz yükseltme şansı tanıdılar. Bi araştır istersen

1 sene ertelemek halk için uygundur ama bilgisayar öğretmeni hemen kurup alışmalıdır yoksa zor durumda kalır dün win7 de dns yi elle vermek için auğraştım bulamadım google den yardım aldım bunun gibi sorunlar olmaması için hemen öğrenmemiz şart

denemesem bile tek kelime ile Win 7 derim ben buna. Neticede teknolojik açıdan arada dağlar var

Kardeş işletim sistemi sizin sisteminizi işletir.
Eğer gereksiz görseller olursa sizi işletir.
-------------------------------------------------------------
:++: ...ʞoʎ ʞılsɹǝʇ ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ :puhaha:

Vistayı hiç yüklememiş bir xp fan ı olarak diyorumki - Win 7 daha güzel..
Şu anda fazla program da yüklenmediğinden dolayı benim win7 uçuyor adeta bu eski sistemimde. 64 bit olanı kurmuştum ama ses kartını tanımayınca 32 bit e düşmek zorunda kaldım. Lab daki bilgisayarlara bile kurdum - 512 ram yetiyor - pek kasmadı makinaları.

Kardeş boşa övmeyin.her yeni olan şey iyi değildir.
Tamam sürücüler tanınıyor.Zaten o zahmet bir kere çekiliyor.
Tamam hızlı açılıyor. ama xp den hızlı değil.
Lakin ilk kurulumda daha hiç bir şey yüklemeden 8 GB yer kapladı .Bu hantal tır (pardon o vista idi) kamyonla nereye kadar.
XP sp3 otomobil kadar çevik.
ben şahsen win7 hakkında yazarken sizlerden teknik iyi veriler beklerdim.mesela xp deki şu sorun win 7 de halledilmiş vs gibi.Ama öyle bir sorun olsunki gereçekten bilinen bir sorun olsun.

Core 2 duo t7500 3gb ram notebookta 3 aydır Win7 64 bit'i test ediyorum.
performansından çok memnunum. İşlemci ve ram değerleriniz bu değerlere yakın ve daha iyiyse hiç durmayın heme geçiş yapın

Geri