win 7 neden yavas?

Kodla Büyü

bilgisayarcım

Aktif Üye
p4 2.00 GHz 2GB ramli bilgisayara win 7 kurdum. ama internet, sekmelerin acılması dahi o kadar yavasladı ki anlatamam. simgeyi cift tıklayıp 1dakika bekleyecek kadar. bundan önce xp vaardı bilg da cok program olmasına rağmen hızlıydı. virus mu bulastırdım deyip kaldırıp tekrar kurdum ama sonuç aynı. internette yeni sekme açarken bile sekme iz bırakarak ağır çekım gibi geliyor.

Tanıtılmamış bir donanım engel oluyor olabilir.

aygıt yöneticisinden kontrol edin.

Bu gibi sorunların nedeni antivirüs de olabilir. Bazı antivirüsler bilgisayarı çok kasıyor. Antivirüsü bi kaldır hız farkını gözle, eğer antivirüsten ise Microsoft antivirüsü tavsiye ederim. Birde usb disk securty ile panda ile aşılarsan deme gitsin.

Hocam yavaşlığın yazılımsal donanımsal çeşitli sebepleri olabilir. Öncelikle sürücüleri güncelleyin, win 7 kurulumunda çoğunu standart olarak tanıyor ama yazılımı eski oluyor.

Pek farketmeyebilir ama Sanal bellek boyutuna göz atın. RAM iniz 2GB ise sanal bellek üst sınırını 3000 MB alt sınırını 250 MB olarak manuel ayarlayıp deneyin.

utf8' Alıntı:
Bu gibi sorunların nedeni antivirüs de olabilir. Bazı antivirüsler bilgisayarı çok kasıyor. Antivirüsü bi kaldır hız farkını gözle, eğer antivirüsten ise Microsoft antivirüsü tavsiye ederim. Birde usb disk securty ile panda ile aşılarsan deme gitsin.

virüs kaynaklı olabilir diye formatlayıp tekrar kurdum ve direct microsoft security essentials kurdum. değişen birşey yine olmadı.

fahrican' Alıntı:
Hocam yavaşlığın yazılımsal donanımsal çeşitli sebepleri olabilir. Öncelikle sürücüleri güncelleyin, win 7 kurulumunda çoğunu standart olarak tanıyor ama yazılımı eski oluyor.

Pek farketmeyebilir ama Sanal bellek boyutuna göz atın. RAM iniz 2GB ise sanal bellek üst sınırını 3000 MB alt sınırını 250 MB olarak manuel ayarlayıp deneyin.

dediğinizi şimdi denedim ama sonuç. yok. sanırım xp kuracağım yine

win 7 olunca fazladan yaptığın bişey yok. Şuan xp kullanıyorum gayette iyi . Win 7 olması başını göğe çıkarmaz. İşletim sistemi bir araçtır. Önemli olan bu araçla senin neler yabildiğin. xp nin 5 yıl daha iş yapacağını tahmin ediyorum.

toolbar yüklüyse yapar,sanırım hikayeye göre win 7 çakma modifiye muhtemel ki virüslü ona dikkat edin.Kolay gelsin

Arkadaşlar belki çok fantezi olacak ama ben Windows7 nin Microsoft tarafından yavaşlatıldığını düşünüyorum. Win 8 e geçen sayısı çok az. Güncellemeler ile bir şeyler yapıyor olabilirler. Çünkü hem 7 hem de 8 i kullanıyorum ilk başlarda 7 nin performansı gayet güzeldi. Fakat şu ana performans ve sistem kaynağı kullanımında Windows 8'in eline su dökülemez. ( 8 hızlandı ama gözle görülür bir çalışma yapmadılar )

otomatik güncelleştirmeler pc yi çok yavaşlatıyor hocam. kurulum sonrası arkaplanda otomatik olarak çalışyor olabilir.
neyse xp kurmuşsun ama diğer arkadaşlar yararlansın.

Geri