win 7 sorunu!yardım.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan davun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

davun

Üye
arkadaşlar geçen hafta içinde bizim okulda bir öğretmen arkadaşın bilgisayarına win7 kurduk.(not oricinal) Etkinleştirdik güzel herhangi bir sorun yok bir kaç tane sürücü hariç bütün donanımları gördü.falan felan.

Yanlız şöyle ve büyük bir sorun oldu:Arkadaşın daha önceden yani win7 kurmadan önce aldığı yedeklerin bir kısmını "Yöneticiniz izin vermiyor" gibi çoğunlıkla fotolarda açmaya izin vermiyor.Mesela dosyanın boyutu falan aynen,normal yani ama bi açmaya kalkıyorsunuz yukardaki hatayı veriyor.Hatalı dosya ve klasörlerin isimlerini arklı renkde gösteriyor.

Sorun bu arkadaş son bir yılım kayboldu falan diyor.Bi çözüm bulamadık.Bilgisayarcılar önceki işletim sisteminde yönetici şifresi falan koymuşsunuzdur ve bu dosyayıda o şekilde oluşturmuşsunbuzdur diyorlar ama öyle bişeyde yok.

Bilen arkadaşlardan yardım bekliyoruz..

Data recovery programları ile dosyaları flash belleğe alıp başka bir pc de açmayı deneyin. Bir başka yöntem hiren's 10.1 ile recuva programında kurtarma yapmayı deneyin. Hiren's 10.1 de miniXP var onunla boot edip dosyaları görebiliyorsanız kopyalamayı da deneyebilirsiniz.

o doysları kopyalayıp xp de denemişsinizdir.
benim merak ettiğim renk olarak mavimi yeşilmi klasör yazı renkleri.
Rar ile ve Nero ile içini açmayı deneyin.

hocam renk olarak yeşil renkde belirtiyor dosyaları.

hiç bir şekilde kopyalama, silme işlemlerine izin vermiyor.Yanlız tam anlaşılmamış galiba sorunum biraz daha bilgi vereyim.

Mesela sorunlu klasörün rengi (yani isminin rengi) içini giriyorsun içinde resim veya word dosyası ne varsa oda yeşil renkli.Özelliklerden boyutuna falan bakıyorsun normal olması gereken boyutlarda (mesela bir fotoğrak yaklaşık 2-2.5 mb olarak hesaplarsak). Ama dosyayı aç diyorsun veya önizleme yap diyorsun önizleme yok veya Yöneticiniz izin vermiyor gibi bir hata veriyor dosyayı göstermiyor.

Win 7 de şifre varsa öncelikle kaldırıp, Makinayı CD den çalışan işletim sistemlerinden birisi ile açarak dosyalara ulaşmayı deneyin.

hocam gitti veriler. kullanıcı şifrelemesi bu. oturuma göre şifreleniyor. geri gelmez. nerede olduğu önemli değil.

Geri