win 7 yükledim açılışta reset atıyor ( çözüldü )

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erolbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

erolbey

Site Gezgini
Yeni kurduğum kasaya win 7 32 bit yükledim. bilgisayar açılırken windows yazısı çıkıyor windows amblemi tam geleceği sırada bilgisayar yeniden başlıyor.
Bilgisayarın özellikleri;
İşlemci: İ5 3.2 Ghz
Ram : 8 gb 1600mhz
Anakart Asus h81-c

sebeb ne olabilir sizce. Acaba win 7 32 biti desteklemiyor mu?

Re: yeni kurduğum kasaya win 7 yükledim açılışta reset atıyor

8gb ram varken neden 32 bit yukledinizki ramin 5gb ina ihtiyacınız yok anlaşılan. Yeniden yukleyin belki bir hata olmustur kurulumda

hata yok sabit diski başka bilgisayarda denedim ve orada kurdum çalışıyor. sebeb işletim sistemindenmidir acaba?

birde açılırken onar seçeneğini kullandım kendi kendini resetlemedi.
işlemci olamaz diye düşünüyorum.
Ram de olamaz yoksa çalışmaz bilgisayar.
sebebi bulamadım gitti

driver sorunu olabilir güvenli kipten açmayı denedinmi

ctrl+alt+delete' Alıntı:
driver sorunu olabilir güvenli kipten açmayı denedinmi
güvenli moddada aynısı oldu. kamutların birazı arka arkaya çıktı sonra durdu ve reset oldu.

Re: win 7 yükledim açılışta reset atıyor

ctrl+alt+delete' Alıntı:
en iyisi başka bi dvd den ya da usb den kurman

sabit diski başka bilgisayara taktım ve o bilgisayarda çalıştı. her şey normal. yeni bilgisayara taktığımda hep aynı yerde reset atıyor. sebebini bulamadım. böyle sorunla karşılaşan oldumu acaba? msjlarınızı bekliyorum.

Hocam 8gm ram olan bilgisayar 32 bit windows neden kurdunuz ? 32 bit işletim sistemlerinin 3gb ram'den sonrasını desteklemediğini hatırlatmak isterim. Sorununuzun windowsu orginal yapmak için kullandığınız meretten kaynaklandığını düşünüyorum.

Hocam formattan sonra bios ayarlarını değiştirdiniz mi? Genellikle değişiklik olunca bunu yapar. SATA MODE HDD SMART böylw bir yer var bios da. Orası değişince restart yapar. IDE SATA AHCI gibi seçenek var. Bir deneyin

burhaneren' Alıntı:
Hocam 8gm ram olan bilgisayar 32 bit windows neden kurdunuz ? 32 bit işletim sistemlerinin 3gb ram'den sonrasını desteklemediğini hatırlatmak isterim. Sorununuzun windowsu orginal yapmak için kullandığınız meretten kaynaklandığını düşünüyorum.
win 8 yükleyip deneyeceğim teşekkür ediyorum.

OZOGUL' Alıntı:
Hocam formattan sonra bios ayarlarını değiştirdiniz mi? Genellikle değişiklik olunca bunu yapar. SATA MODE HDD SMART böylw bir yer var bios da. Orası değişince restart yapar. IDE SATA AHCI gibi seçenek var. Bir deneyin
az sonra deneyeceğim. umarım işe yarar. teşekkür ederim.

Umarım işinize yarar. Sonucu merakla bekliyorum

hocam cok seçenek var cozumde

ama bir sefer cok zorlandım onunda cozumu crACKdan kaynaklanıyormus ***** değiştridm oldu

hocam windows renkleri çıkarken donma oluyor ve resetliyorsa, bios tan ahçı ide ayarlarını değiştirmeyi tekrar deneyin. düzelmesi gerekiyor.
googleye bıos ahçı ide yazıp görseller kısmına bakarsanız yardımcı olabilir.
eğer doğru yaptığınıza eminseniz, sistem açılış dosyaları zarar görmüş yada silinmişde olabilir.
eğer yeniden formatlayacaksanız biostan ahçı ayarını seçip kaydedip ondan sonra formatlayın.

Re: win 7 yükledim açılışta reset atıyor ( Çözüldü)

Sorunu çözdüm. Bilgisayarın özellikleri win 7 'yi desteklemiyor. Win 8 yükledim ve sorunu çözdüm. İlgilenen herkese teşekkürler.

erolbey' Alıntı:
Sorunu çözdüm. Bilgisayarın özellikleri win 7 'yi desteklemiyor. Win 8 yükledim ve sorunu çözdüm. İlgilenen herkese teşekkürler.

win7 desteklememe olayını anlayamadım hocam.Nasıl yani ?

burhaneren' Alıntı:
erolbey' Alıntı:

win7 desteklememe olayını anlayamadım hocam.Nasıl yani ?
Takılı donanımlardan biri desteklemiyordur.
Anakartın özelliklerinde win 7 destekler yazıyordu ama belkide 64 bit olanı destekliyordur.
Handi donanımın desteklemediğini araştırmadım. ilk mesajımda yazıyor donanımlar. kolay gelsin

erolbey' Alıntı:

özelliklerin win7 yi desteklememesi?

Geri