Win 7 yi biliyorum diyenler :D

Kodla Büyü

mkpatriot

Aktif Üye
Arkadaşlar win 7 de yazıcı paylaşımı yapmam lazım ancak paylaşım seçeneği sürekli pasif güvenlikten izinleri tıklıyorum orada özel izinler diye bir kısım var orada pasif bir türlü izn alıp paylaşım yapamıyorum(hem yönneticiyim hemde izin almam gerekiyor :D) bu win 7 yi icat edenleri elime geçirirsem bizim mem e bilişim öğretmeni olarak atattırcam görsünler anyayı konyayı :oops:
lütfen yardım edermisiniz bu konuda bilgisi olan var mı?

eğer bulunduğunuz ağa ilk bağlandığınızda ev, iş , ortak alan seçeneklerinden ortak alanı seçtiyseniz bu işlemi yapamayabilisiniz. ağ durumunuzu tekrar kontrol etmek için Ağ ve paylaşım merkezi ne giriş yapabilirsiniz.
ev ve iş seçeneklerinde paylaşım için bir şifre üretiyor sanrım bu konuda bilginiz vardır.
saygılar...

Ewet faydalı bir konu ama cevap 1 adet.

Bir şu var Antivirüs programı ya da firewall ağ ile dosya ve yazıcı paylaşımını engelleyebiliyormuş. Ayarları incelemek gerek..

şöyle bir şey de buldum:

You can marked this issue as solved!
The offending program causing this error is Windows Firewall, here's what you need to do to resolve this issue....
If like me you have disabled windows firewall, I use Comodo Internet Security, you need to re-enable the Windows firewall in order to share the printer.

If you have disabled or turned off Windows Firewall. (and this error in my case was caused by exactly that and EXACTLY this Error code)
Step #1 - Disable any other firewall you may have installed. Stop it from loading at boot and restart your PC.

Step #2 - Go to the Admin Tools Folder >> Services >> Windows Firewall >> Double click and either set it to Manual or Automatic and Save.

Step #3 - Open Control Panel >> System & Security >> Windows Firewall >> Turn Windows Firewall On or Off >> (Enable) Turn on Windows Firewall >> Save
Then go to Restore Defaults >> Click Restore Defaults Button >> Save
(you only need to do this IF you changed any settings for the firewall, but it's still a good idea and will ensure there are no problems when proceeding)

Step #4 - Click Control Panel Home >> View Devices & Printers >> Select/Click your Printer >> Display Printer Properties >> Sharing >> Share this Printer >> OK

Step #5 - Go Back to Windows Firewall and Turn it back off >> Save

Step #6 - Go Back to Services >> And set Windows Firewall to Manual (or disable if you prefer, I recommend disable to prevent conflicts with preferred firewall you are using.)

Step #7 - Restart & Re-enable your preferred firewall to start at Boot >> Reboot

hocam kullandığınız işletim sistemi win 7 starter ise bu işletim sisteminde yazıcı paylaşımı özelliği kısıtlanmış olması gerekyor. yani win7 starter ise işletim sisteminiz yazıcı paylaşımı yapamıyorsunuz.

yunus_yilmaz2004' Alıntı:
hocam kullandığınız işletim sistemi win 7 starter ise bu işletim sisteminde yazıcı paylaşımı özelliği kısıtlanmış olması gerekyor. yani win7 starter ise işletim sisteminiz yazıcı paylaşımı yapamıyorsunuz.

evet vista starterda olduğu gibi 7 starter da yok. yav masaüstü arkaplanı değiştirme seçeneği bile yok illa resim üzerinde sağ tıkla yapılacak ayıp yavvv :?

Geri