win 7

Kodla Büyü

bilbil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar birşey sormak istiyorum size laptopu yeni aldım alırken win 7 yüklenmiş elimde orjinal win 7 cdsi yok format atmak istediğimde nasıl olacak? ve bana bu cdyi vermelri gerkmiyor mu? yoksa win7 bilgisayarın içinde mi yüklü? bilen varsa bilgilendirebilir mi?

ya içinde recovery olarak yüklüdür yada size 1 defaya mahsus olmak üzere win7 yazdırma dvd'si oluşturma seçeneği sunar. kutunun içinden çıkacak bilgilendirme notlarında nasıl olacağı belirtilmiştir

recovery dosyalarını göremedim nerede olabilir? kutuda da dediğiniz tarzda birşey yok bazı bilgisayarlarda fn tuşuyla bir tuşa basınca otomatik format atıyor acaba o şekilde olabilir mi?

başlatta programlarda recovery dvd si oluşturma kısmı olması lazım. 2 adet dvd hazırlayıp programı başlatın. yedeğinizi alın.

bilbil' Alıntı:
recovery dosyalarını göremedim nerede olabilir? kutuda da dediğiniz tarzda birşey yok bazı bilgisayarlarda fn tuşuyla bir tuşa basınca otomatik format atıyor acaba o şekilde olabilir mi?

Evet aynen...

bilgisayarıma sağ tıklayın>yönet>disk yönetimi deyin recovery alanı varsa orada görünür.

recovery bölümü yok bilgisayarda.. fakat win7 cd si buldum bunu isoya çevirdim ve neroyla dvd ye çektim fakat bilgisayarı cd den başlatmama rağmen cd den açılış yapmıyor sebebi ne olabilir sizce?

buda yeni moda
artık laptoplarla beraber işletim cd si vermiyorlar.
hocamıda böyle boşuna uğraştırıyorlar.

normalde bilgisayarla vermesi gerekir ve bunun parasını da ödüyoruz neden vermiyorlar anlamıyorum :verymad:

bilbil' Alıntı:
recovery bölümü yok bilgisayarda.. fakat win7 cd si buldum bunu isoya çevirdim ve neroyla dvd ye çektim fakat bilgisayarı cd den başlatmama rağmen cd den açılış yapmıyor sebebi ne olabilir sizce?

cd bootable değildir

hocam benim bildiğim kadarıyla ilk açılışta boş bir dvd koyup ona yedeğini almanız lazım yada hardiskin bir bölümüne bazı bilgisayarlada da bir fn opsiyon tuşu ile aktif olma durumu yada direk yedek alma tuşu oluyor laptopun kitapçığına bir bakarsanız kesinlikle orda yazması lazım diye düşünüyorum teknik servisi arayıp ordanda bir fikir alabilirsiniz

bilbil' Alıntı:
çektiğim cd (kopyasını aldığım) bilgisayara taktığımda çalışıyor ama
Bir oyun cd'si de çalışır, bir program cd'si de çalışır, win98 bile çalışır. Ama bunlar bootable değilse bilgisayar başlangıcını es geçerler hocam. Elinde boş cd ve nero programı varsa bootable cd yapmak diye ara google'da. Ufak bir kaç dosya indirirsin en fazla, o şekilde kendine güzel bir başlangıç cd'si yapabilirsin..

hocam çektiğim cd nin içinde boot diye bir klasör var bu dosyada bir sıkıntı olabilir mi?

bilbil' Alıntı:
merhaba arkadaşlar birşey sormak istiyorum size laptopu yeni aldım alırken win 7 yüklenmiş elimde orjinal win 7 cdsi yok format atmak istediğimde nasıl olacak? ve bana bu cdyi vermelri gerkmiyor mu? yoksa win7 bilgisayarın içinde mi yüklü? bilen varsa bilgilendirebilir mi?

dostum gözün aydın işletim sistemine verdiğin parayı geri alabilirsin

http://forum.memurlar.net/konu/824400/

kadir2301' Alıntı:
bilbil' Alıntı:

dostum gözün aydın işletim sistemine verdiğin parayı geri alabilirsin

http://forum.memurlar.net/konu/824400/

:alkis: :alkis: :alkis:

Geri