win 8 den win 7 ye geciste gpt hatasi

Kodla Büyü

realforever

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İlk defa 8 dek 7 ve geçiş yapmaya calistim boot ettigim windows 7 32 bitle.format ortada kaldi arkadaşlar.boot ayarlarini yaptim usbden format atma menusune giirdim.c yi sildim ama k dan sora GPT stiline sahip bu bölüme yüklenemez uyarisini gördüm.bütün bolumleride silemiyirum d kisminda düğün fotoğrafları var.bu sorunu nasil cozecem. Win 7 32 bit sanirim hic olmuyor bu gptli bilgisayarlara.win 7 64 bit bulup onu USB ve boot etsem rahat format atabilirmiym. Bilgisayar ortada kaldi ;((

sistem uefi korumalı ve disk biçimi gpt bunu çözmenin tek yolu tüm disk tablolarını silmenizdir. usb'den boot edilebilen bir xp bulup D deki verilerinizi yedekleyiniz. Ondan sonra tüm bölümleri silebilirisniz

hocam d deki verilerinizi yedekleme şansınız yok ise 64bit w7 yada w8 dvd si ile format atmalısınız. 12si 16sı bir arada 32&64 bit aio dvdler olmaz.
cunku onlar 32bit tabanlıdır.
usb den kurulum yapacaksanız usb disk fat32 olmalıdır ki uefi diske kurulum yapabilesiniz.

gazi57' Alıntı:
sistem uefi korumalı ve disk biçimi gpt bunu çözmenin tek yolu tüm disk tablolarını silmenizdir. usb'den boot edilebilen bir xp bulup D deki verilerinizi yedekleyiniz. Ondan sonra tüm bölümleri silebilirisniz

Hocam hiren boot ile denesem.olur mu acaba.

ademola' Alıntı:
hocam d deki verilerinizi yedekleme şansınız yok ise 64bit w7 yada w8 dvd si ile format atmalısınız. 12si 16sı bir arada 32&64 bit aio dvdler olmaz.
usb den kurulum yapacaksanız usb disk fat32 olmalıdır ki uefi diske kurulum yapabilesiniz.

Hicam rufus diye bir program var onunla boot etsem win 7 64 biti.GPT özelliği varmis.daha önce bununla karsilasan var mi acaba

hocam ben de c yi çökertmiştim sonra c ye kurulamadı sistem. acroniss ile d deki klasörlerimi harici hdd ye yedekledim .acroniss kullan hocam imaj alır gibi klasörlerin imajını al d deki. verilerin kurtulur. sonrada istediğin gibi biçimlendir hdd ni.

per_cey' Alıntı:
hocam ben de c yi çökertmiştim sonra c ye kurulamadı sistem. acroniss ile d deki klasörlerimi harici hdd ye yedekledim .acroniss kullan hocam imaj alır gibi klasörlerin imajını al d deki. verilerin kurtulur. sonrada istediğin gibi biçimlendir hdd ni.

Hocam sizdede mi bu hatayi verdi.

Hocam akronisi nasil calistirdiniz usbden boot mu ettiniz.giren boottan kurtarabilir miyim acaba

realforever' Alıntı:
ademola' Alıntı:

Hicam rufus diye bir program var onunla boot etsem win 7 64 biti.GPT özelliği varmis.daha önce bununla karsilasan var mi acaba

aslında çok karışık değil basit bir işlem..
aşağıdaki sayfa size yardımcı olur. hiren acronis bende çok kullanırım ama gerek yok bunlara. 64bit windows dvd yada iso varsa halledersiniz.
http://7.enpedi.com/2012/12/windows-7-u ... -icin.html

ademola' Alıntı:
realforever' Alıntı:
ademola' Alıntı:

aslında çok karışık değil basit bir işlem..
aşağıdaki sayfa size yardımcı olur. hiren acronis bende çok kullanırım ama gerek yok bunlara. 64bit windows dvd yada iso varsa halledersiniz.
http://7.enpedi.com/2012/12/windows-7-u ... -icin.html

tesekkur ederım hocam hemen sımdı halletmeye calısacam.

Hiren boot 15.2 ile mini XP acayim dedim USB bellekten başka bir HDD görmedi bir ayar yapmam mi lazim acaba.bilgisayarin d bölümündeki düğün fotolarini alman gerekiyor GPT hatasini duzeltmeden önce

sigra denen bir usb den calısan program var.usb den bilgiayarınınızı açabilir, windows ve linux dosya sistemlerini görüp silebilirsiniz.

realforever' Alıntı:
Hiren boot 15.2 ile mini XP acayim dedim USB bellekten başka bir HDD görmedi bir ayar yapmam mi lazim acaba.bilgisayarin d bölümündeki düğün fotolarini alman gerekiyor GPT hatasini duzeltmeden önce

benim dediğim şekil yaparsanız d yi silmeniz gerekmez.

ademola' Alıntı:
realforever' Alıntı:

benim dediğim şekil yaparsanız d yi silmeniz gerekmez.

ademola hocam ilginden dolayı cok tesekkur ederım.Dediğin yöntemi kullandım olmadı.Sonra mini xp yi tekrar denedim bu sefer gördü verileri kurtardım sonra bütün bölümleri sildim sonrada sorunsuz yüklendi.Yorum yapan bilgi veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Geri