Win Xp de 4GB lık ram 2.8 GB olarak görünüyor ?

Kodla Büyü

gulages72

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Evet arkadaşlar sorunum bu.Bilgisayar toshiba l300 21z notebook. Daha önce Vista yüklüydü bende Xp ye çevirdim ama Xp ye çevirince 4GB Ram i 2.8 Gb olarak görmeye başladı. Yardımcı olursanız sevinirim...

Windows XP ; Vista Ve Windows 7 nin 32 bit versiyonları 3.5 Gb a kadar Ram desteklemektedir…...

İşletim sisteminin görebileceği max ram miktarının değeri budur...

ozgurgitarim' Alıntı:
Windows XP ; Vista Ve Windows 7 nin 32 bit versiyonları 3.5 Gb a kadar Ram desteklemektedir…...

İşletim sisteminin görebileceği max ram miktarının değeri budur...

hocama katılıyorum 32 bitlik işletim sistemleri Ram'i 3 GB'a kadar adresleyebiliyor..

vista varken görebiliyormuş rami benim bilgisayarda da vista 32 bit var ve bende 4gb olarak görünüyor.Başka bir nedeni olmalı.

normal xp 4 gb destekliyor ama benimde 4 gb ram var bende de 3.25 görüyor. sizinkinden farklı olmasının sebebi benim ki pc masaüstü belki o yüzden olabilir.

masaüstü yada laptop farketmez onunla ilgili bir zamanlar lazım olan bir yazı vardı ordan aktarıyorum
Sistem özellkleri / gelişmiş/ Başlangıc ve kurtarma seçeneklerini düzenlerken ki bir satırlık yerin sonuna aşağıdaki düzenleme yapın. yada boot ini dosyasını gizli ve sistem tarafından korunan dosyaları göster diyerek bir metin editörü ile düzenleyin bunu bi arkadaşla denemiştik olmuştu galiba..

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

bu satırın son taraffına PAE parametresi ekleyin

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /PAE

gizemkar' Alıntı:
masaüstü yada laptop farketmez onunla ilgili bir zamanlar lazım olan bir yazı vardı ordan aktarıyorum
Sistem özellkleri / gelişmiş/ Başlangıc ve kurtarma seçeneklerini düzenlerken ki bir satırlık yerin sonuna aşağıdaki düzenleme yapın. yada boot ini dosyasını gizli ve sistem tarafından korunan dosyaları göster diyerek bir metin editörü ile düzenleyin bunu bi arkadaşla denemiştik olmuştu galiba..

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

bu satırın son taraffına PAE parametresi ekleyin

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /PAE

hocam ilginiz için tşkrlr...Ancak bu söylediğinizi denemiştim daha önceden...Değişen bi şey olmadı maalesef...

Geri