Win xp de birlikte aça program eklemek

Kodla Büyü
Çift tıkladığında dosya ilişiği olmadığından bir uyarı verecek burdan Gözat deyin program files'ten yolunu bulun tamam deyin.

veya Denetim Masası/ Klasör Seçenekleri / Dosya Türleri sekmesinden.
Haşarı hocamın dediğine parelel olarak ilgili dosya üzerinde Sağ Tıkla - Birlikte Aç - Program Seç - ilgili programın bulunduğu yerden uyglama dosyasını seç.

Arkadaslar bu değil kastım. Ben mesela deneme.html dosyasınına sağ tıkladıgımda birlikte aç dediğimde sadece internet explorer ve notedefteri var. benim amacım firefox ile açtırmak, eğer elle gösterirsem firefoxu da seçebiliyorum. ama ben firefoxun da birlikte aç menusunde gorunmesini istiyorum.

aakcakaza' Alıntı:
Arkadaslar bu değil kastım. Ben mesela deneme.html dosyasınına sağ tıkladıgımda birlikte aç dediğimde sadece internet explorer ve notedefteri var. benim amacım firefox ile açtırmak, eğer elle gösterirsem firefoxu da seçebiliyorum. ama ben firefoxun da birlikte aç menusunde gorunmesini istiyorum.
İlişi yaparsan dostum orda ki menüde de listelenecektir.

Başlat>çalıştıra regedit yaz burdan "HKEY_CLASSES_ROOT" bölümünü aç html bölümüne gelip yeni değer atayıp ilişik sağlayabilirsin ama tam olarak nasıl yapılıyor bilmiyorum. :)

"file menu tools" program işinizi görebilir hocam. programı konfigüre ederek firefox ekleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• ADSZ_1~1.JPG
    ADSZ_1~1.JPG
    105.9 KB · Görüntüleme: 2,501
Tesekkurler hocam sonradan hallettim ama bu da iyiymiş altarnetif olarak dursun en azından.

Geri