win xp de masaüstü arka planıdeğiştirme

Kodla Büyü

aakcakaza

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaslar win xp de internetten resim olarak indirilen bir dosyayı masaüstü arka planı yapmayı engellemenin bir yolu var mı?

not: özellikler de ki masaüstü sekmesindeki arkaplanları kilitledim ama bunun bir çaresi var mı acaba?

Hocam forumda vardı sanki. Ben de buradan okuyup yapmıştım. Windows dizini içinde yönetim panelinden sabit olarak ayarlanıyordu.

Tesekkurler hocam ama bu işime yaramıyor, gerçi herkes aynı şeyden muzdaripmiş zaten, çözümü yok herhalde,

herhangi bir resme sag tıklanıp duvar kagıdı yap diyince oluyor, bunu engelleyemiyoruz galiba, ya da biz bilmiyoruz.

Hocam bu özellik

İe de var
paintte var
resim ve fax görüntüleyici de var

Bunların tümü de microsoft a ait yazılımlar ve ben sanmıyorum ki her durum için aynı kodu kullansınlar. Yüksek oranda regeditte bunun bir ayarı vardır. Aramak lazım derim.

Hocam

HKEY_cLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\image\shellex\ to _ContextMenuHandlers

oradaki dword değeri içindekini silerseniz resim ve fax görüntüleyicisi açıldığında varolan " arka plan olarak belirle özelliği gitmiş olacak". diğerleri için bakıyorum. adreside burada eğer ki ingilizceniz varsa alt mesajlarda başka şeylerden daha bahsetmişler anlamadım ben.
http://www.pcuser.com.au/pcuser/hs2.nsf ... 5B006C261B

Geri