Win10 u win7ye çevirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan btr23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

btr23

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Sayın arkadaşlar yeni almış olduğum pc'yi (Asus i5 islemci 8 gb ram 64bit) win7'ye cevirmek istiyorum usbden format istiyorum ancak bu diske yuklenemez hatası aliyorum ayrica bios ta acilista flash bellegi boot ettiğim halde acilmiyor var mi çözüm önerisi olan?

Aslında çözüm aşağıdaki olacaktır ama diskte nevar ne yok uçurur
http://www.sordum.net/14461/uefi-bios-i ... 7-kuralim/

Microsoftun yazdığına göre : Disk GPT ise ;
Windows 7 x86 yı kuramazssın ,
Windows 7 x64 ünde belirli kurulum koşulları mevcut ,
1. UEFI si açık bir BIOS a sahip olunmuş olunacak
2. Medya UEFI Bilgisyarlar için GPT bölüm düzeni şeklinde yazdırılacak (Rufus yapıyor)

Kaynak:
https://goo.gl/atCswf

Lakin Şahsen denemeden genelde Microsoftun yazdıklarına kulak asmam , Windows 7 ve GPT sıkıntılıdır arkadaşlar , düzgün kursanız bile sorun yaşama olasılığınız mavcut en basitinden 'secure boot' desteği olmayacaktır , Oysa MBR ye Wndows 10 da kursanız sorunsuzdur , GPT nin tek sıkıntısı buda değil Boot menüsüne birşey eklettirmez , VHD ISO falan ekleyemezssiniz - çünkü desteklemez ... yani artılarının yanında birsürü olumsuzluğu var

Mbr - GPT farkları için bakınız
http://www.sordum.net/7776/3-terabyte-h ... gorunuyor/

Arkadaşlar flash diski gptye göre yazdırdım.
daha sonra @dereli8 arkadaşın dediği yolları izledim hatta diski silmeye çalıştım ama olmadı.
Ancak olmadı yine kurulum yapılamadı varsa başka önerileri olan yazsın lütfen.
Şimdiden teşekkürler...

ademola' Alıntı:
barissakallioglu' Alıntı:
gpt diske win7 kuruluyor mu ki ?
windows-isletim-sistemi-f84/ademhoca-uefi-multiboot-2016-usb-format-t147612.html
bu yöntemle sorunsuz win7 ve win10 uefi kurulum yapıyorum. gpt disk ile kullanıyorum.

Windows 7 x86 kuramazssın çünkü desteklemez - Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım (Kaynak olarak bakınız Microsoft)

Üstteki linkteki yazı aynen şöyle :
Can Windows 7, Windows Vista, and Windows Server 2008 read, write, and boot from GPT disks?
Yes, all versions can use GPT partitioned disks for data. Booting is only supported for 64-bit editions on UEFI-based systems.
İngilizcesi olmayan arkadaşlar için Türkçeleştirelim :
Windows 7, Windows Vista, and Windows Server 2008 işletim sistemleri GPT disklerde Okuma yazma ve boot etme işlemlerini gerçekleştirebilirmi ?
Veri işlemleri için Bütün sürümler GPT dizinini kullanabilir Fakat Boot etmeyi sadece 64 Bit sürümleri oda UEFI temelli BIOS larda destekler

Ayrıca üstte de belirttiğim Windows 7 x64 bit düzgün kurulmuş görünse bile 'secure boot' desteği yoktur

btr23' Alıntı:
Arkadaşlar flash diski gptye göre yazdırdım.
daha sonra @dereli8 arkadaşın dediği yolları izledim hatta diski silmeye çalıştım ama olmadı.
Ancak olmadı yine kurulum yapılamadı varsa başka önerileri olan yazsın lütfen.
Şimdiden teşekkürler...
Önceki yazımda linki ile de belirttiğim üzere GPT ye Windows 7 x86 kurdurtmaz (boot desteği yoktur) - Eğer Windows 7 x86 Kurmaya çalışıyorsanız aynı işlemleri x64 ile deneyin , ilaveten aldığınız hata nedir ?

dereli8' Alıntı:
ademola' Alıntı:
barissakallioglu' Alıntı:
gpt diske win7 kuruluyor mu ki ?
windows-isletim-sistemi-f84/ademhoca-uefi-multiboot-2016-usb-format-t147612.html
bu yöntemle sorunsuz win7 ve win10 uefi kurulum yapıyorum. gpt disk ile kullanıyorum.

Windows 7 x86 kuramazssın çünkü desteklemez - Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım (Kaynak olarak bakınız Microsoft)

x86 kurabiliyorum demedim zaten, nerede yanlış bilgilendirme var ? elbette uefi = gpt = x64 bu üçlü ayrılmaz.

secureboot da kişisel kullanıcılar için çok önemli birşey değil. bios a parola koymuyoruz çoğumuz değil mi? secureboot kapalı kalsın sıkıntı yok.

Hocam aldigimiz hata şu kurulum ekranda diski silmek istiyorum ama silmek icin gerekli butonlar cikmiyor.Biostan uefiyi kapatmak istedim oyle bir secenek te yok. Flash disk acilista gelmiyor gerekli boot ayarlarını yapiyorum.cmd ekranindan diski silmek istedim o da olmadi. En sonunda win 10a razi oldim :?

Kurulum ekranında özel gelişmiş kurulum seçenekleri kısmına tıkladıktan sonra veya aşağıdaki ekrandayken klavyendeki Shift ve F10 tuşlarına bas bu Cmd ekranını getirecektir

ozel_kurulum.jpg

Aşaıdaki 4. madde de bu tuş kombinasyonu belirtilmişti - sonra aşağıdaki linkteki komutları uygulayabilirsin
http://www.sordum.net/14461/uefi-bios-i ... 7-kuralim/

Hocam denedim " su anda bu disk kullanıldığı icin silinemez" gibisinden bir hata ile karsilastim :sleep:

Kurulum medyan neyin içerisindeki kullanılıyormuş ? , şimdi baştan alalım
1. Windows 7 ISO sunu parmak belleğe Aşağıdaki şekilde yazdırdın

rufus_ile_windows10_yazdirma.png

http://www.sordum.net/24746/windows-10- ... azdiralim/

veya DVD ye yazdırdın

2. Bot sırası olarak ilk sıraya aldın
3. Boot ettin ve kuruluma geçti
4. Üstte verdiğim yerden sonra ilerlemeyeceği için (GPT yüzünden)
5. Tam o Noktada Shift + F10 a bastın ve açılan CMD ekranından Diskaparta geçtin ve convert mbr komutunda hata verdiyse clean komutu denedinmi ?

sonra kullanılıyormu dedi ? üsttekilerden eminmisin ?

Öncelikle dereli hocam ilgin icin teşekkürler, minnettarim.
Abi dedigin butun yontemleri denedim convert mbr olmadi clean dedim ve diski temizledi win 7 ekranında kurulum bölümüne geldigimde ise su hatayla karsilastim "hicbir aygit sürücüsü bulunamadı.yukleme medyasinin doğru sürücüleri icerdiginden emin okduktan sonra tamami tiklayin" tamam a basinca da bir islem yapmiyor.Başka forumlarda hatayla ilgili çözüm aradim ancak pek parlak bi çözüm yok pazartesi okulda baska bir win7 cd si ile deneyecegim.Ayrıca diske clean dedigim icin win 10 da silindi muhtemelen su anda pc acilmiyor...

Yani netice olarak hocam su an elimde hicbir isletim sistemi olmayan boş bir makine kaldi diske clean dediğim icin artık win 10 da yok win7 yi de yukleyemiyorum artik hayırlısı :)

btr23' Alıntı:
Yani netice olarak hocam su an elimde hicbir isletim sistemi olmayan boş bir makine kaldi diske clean dediğim icin artık win 10 da yok win7 yi de yukleyemiyorum artik hayırlısı :)
hocam benim dediğim yöntemle yapabilirsiiz hala. neyse. kolayını söyleyeyim windows 10 usb den kuruyorsunuz değil mi içindeki sources klasörü altındaki install.wim klasörünü silin windows 7 nin içindeki install.wim i oraya kopyalayın. yani windows 10 kurulum dosyaları ile win7 kuracaksınız. muhtemelen sizin elinizdeki win7 biosunuzu anakartınızı sata sürücülerini vs desteklemiyor. windows 10 güncel oldugu için destekliyor.

şu yöntemi bir deneyin ister gpt uefi ister mbr kurun.

ademola' Alıntı:
btr23' Alıntı:
hocam benim dediğim yöntemle yapabilirsiiz hala. neyse. kolayını söyleyeyim windows 10 usb den kuruyorsunuz değil mi içindeki sources klasörü altındaki install.wim klasörünü silin windows 7 nin içindeki install.wim i oraya kopyalayın. yani windows 10 kurulum dosyaları ile win7 kuracaksınız. muhtemelen sizin elinizdeki win7 biosunuzu anakartınızı sata sürücülerini vs desteklemiyor. windows 10 güncel oldugu için destekliyor.

şu yöntemi bir deneyin ister gpt uefi ister mbr kurun.

Hocam evde net yok islerimi telefondan hallediyorum hatta su anda telefondan yaziyorum. :) yazdiklariniz cok mantikli geldi elimde su an win10 yok indirip install.wimi alacagim cok sagol Allah razı olsun...

Tam bir şanssızlık olmuş ozaman
Windows 7 yi Flash disktenmi DVD denmi kurmaya kalktın ? sormamın sebebi clean komutunu onlarca defa kullanıp çok windows 8 ve windows 10 u windows 7 ye çevirdim sadece bir defa başıma benzeri geldi garip bir şekilde Flash bellekten değil fakat aynı ISO yu DVD ye yazdırınca sorunsuz sistemi kurabilmiştim - ilginç , Arkadaşın önerdiği yöntem de mantıklı , UEFI ve GPT kullanmamaya gayret ediyorum , çevremdekilerede eğer ISO dan boot , Multiboot veya downgrade işlemleri yapacaklarsa MBR yi tavsiye ediyorum , şu an birkaç işletim sistemi (Windows 10 , windows 8.1...) VHD üzerinden multiboot şekilde MBR ile kullanıyorum , kesinlikle UEFI - GPT den kat ve kat sorunsuzdur. hazır clean komutunu kullanmışken tekrar UEFI GPT ye dönmemenizi tavsiye ederim

dereli8' Alıntı:
Tam bir şanssızlık olmuş ozaman
Windows 7 yi Flash disktenmi DVD denmi kurmaya kalktın ? sormamın sebebi clean komutunu onlarca defa kullanıp çok windows 8 ve windows 10 u windows 7 ye çevirdim sadece bir defa başıma benzeri geldi garip bir şekilde Flash bellekten değil fakat aynı ISO yu DVD ye yazdırınca sorunsuz sistemi kurabilmiştim - ilginç , Arkadaşın önerdiği yöntem de mantıklı , UEFI ve GPT kullanmamaya gayret ediyorum , çevremdekilerede eğer ISO dan boot , Multiboot veya downgrade işlemleri yapacaklarsa MBR yi tavsiye ediyorum , şu an birkaç işletim sistemi (Windows 10 , windows 8.1...) VHD üzerinden multiboot şekilde MBR ile kullanıyorum , kesinlikle UEFI - GPT den kat ve kat sorunsuzdur. hazır clean komutunu kullanmışken tekrar UEFI GPT ye dönmemenizi tavsiye ederim

Evet hocam Flash diskten yüklemeye calisiyordum.Hâlen daha yapmış degilim bilgisayarı gerçekten bunaltti beni bi kaç gun ugrasmicam :)

Birde Windows ISO sunu DVD ye yazdırıp denersen başkaca birşey yapmana gerek olduğunu sanmıyorum oda olmadı diğerlerini dnersin

dereli8' Alıntı:
Birde Windows ISO sunu DVD ye yazdırıp denersen başkaca birşey yapmana gerek olduğunu sanmıyorum oda olmadı diğerlerini dnersin

Tamam hocam edemeyeceğim ve size dönüt yapacam mutlaka

Geri