denizlerb' Alıntı:64 bit işlemcinin işlem hacmidir. işlemci tek seferde 64 bitlik veriyi okuyabilir. ali_cmen senin bunu bilmemene şaşırdım. bir zamanlar "nokia 6300 telefonumun hesap makinesi yok internetten bulup telefona atsam çalışırmı" diye sormuştum. "500 TL ver sana cep telefonu için bir program yazayım" cevabını vermiştin. o sıralar cimen_wd gibi bir nickin vardı. açıkçası sinir olmuştum sana
Herkesin birşeyler bilmemesi mümkündür ben zaten konuyu açan arkadaş için açıklama yapmıştım ali cimen hocamızda zaten öyle yapmış.sftcrt' Alıntı:hasari kardeşim ali çimen gibi bir arkadaşın 64 biti bilmemesi mümkün mü?
64 BİT' in performanslı çalışması için en az 1.5 Gb RAM'e sahip olmanız gerekiyor.ThatBeatsAll' Alıntı:64 bit Win 7 ye geçtikten bir süre sonra makine acayip yavaşladı.32 ile 64 bit arasında bi hız farkına tanık olamadım açıkçası. :shock:
logan666' Alıntı:Peki arkadaşlar işlemcimizin kaç bit olduğunu nerden öğreniyoruz bios da yazıyor mu.örneğin core 2 duo T7300 kaç bittir
bfire' Alıntı:logan666' Alıntı:Peki arkadaşlar işlemcimizin kaç bit olduğunu nerden öğreniyoruz bios da yazıyor mu.örneğin core 2 duo T7300 kaç bittir
Sistemimizin kaç bit olduğunu ;
XP için ; Bilgisayarıma (My Computer) a sağ tıklayıp özelliklere girelim. Genel (Geneal) sekmesine girip Sistem (System) başlığı altındaki yazıya bakalım. Eğer " Windows XP professional Version " yazıyorsa 32-bit demektir. Aynı yerde " Windows CP Professional x64 Edition version " yazıyorsa sistemimiz 64-bit demektir.
Vistada ise Sistem (System) bölümünün en altında size direk kaç bit olduğunu söyleyecektir.
logan666' Alıntı:bfire' Alıntı:logan666' Alıntı:Peki arkadaşlar işlemcimizin kaç bit olduğunu nerden öğreniyoruz bios da yazıyor mu.örneğin core 2 duo T7300 kaç bittir
Sistemimizin kaç bit olduğunu ;
XP için ; Bilgisayarıma (My Computer) a sağ tıklayıp özelliklere girelim. Genel (Geneal) sekmesine girip Sistem (System) başlığı altındaki yazıya bakalım. Eğer " Windows XP professional Version " yazıyorsa 32-bit demektir. Aynı yerde " Windows CP Professional x64 Edition version " yazıyorsa sistemimiz 64-bit demektir.
Vistada ise Sistem (System) bölümünün en altında size direk kaç bit olduğunu söyleyecektir.
hocam ben işletim sisteminin kaç bit olduğunu nasıl öğrenirim diye sormadım. İşlemcinin kaç bit olduğunu nasıl öğrenirim.Benim işlemcim 64 bit olmalı ki ben bilgisayarıma 64 bit bir yazılım yükleyebileyim
hocam 64 bittir işlemciniz;32 bit işlemciler belki 5-6 yıldır üretilmiyor;yani işlemci olarak sıkıntınız olmaz;benim 5yıllık taka amd athlon um bile 64 bitlik )logan666' Alıntı:Peki arkadaşlar işlemcimizin kaç bit olduğunu nerden öğreniyoruz bios da yazıyor mu.örneğin core 2 duo T7300 kaç bittir