Win7 32 bit mi 64 bit mi tercih?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan osiris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

osiris

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar win7 alırken 32 bit mi 64 bit mi tercih edersiniz? 64bitlik bilgisayarda format atıp 32 bit win7 kurulabilir mi? Hangisi daha avantajlı?

Eğer sisteminiz 64 bit destekliyorsa ve RAM miktarınız 3 GB'den fazlaysa, performans ve sistemden maksimum yararlanmak için 64 bit yüklemenizi öneririm. Aksi durumda gerek yok.
64 bitlik sistemi biçimlendirip, 32 bitlik sistem kurabilirsiniz.

tabiki 64 bit çünkü 32 bit lerde 3,5 gblık ramdan sonra sayılmıyo yani diyelim senin biligisayarın 4 gb rami var ama sadece bunun 3gblığını kullanabilirsin...

32BİTLİK programları kuramıyoruz bu sisteme sanırım? uyum sorunu var mı?

Ağustostan beri Win 7 64bit kullanıyorum evde. 32bit olan birçok program çalışıyor.
-Adobe CS4 master edition
-Visual studio 2005
-Office 2007
-Nero 8
-Vmware
-Proteus 7
-KLcodecpack
-emule
-utorrent
-cfosspeed
vb. her programı çalıştırıyor sorunsuz.
Driver olarak eğer donanımlarınızın vista 64bit driveri varsa win7dede çalışacaktır.
Ben airties wus 300 adaptörün 64bit driverinda sorun yaşadım. Airties vista 64 ve win7 64bit için driver çıkarmamış ve ayrıca çıkarmayacaklarınıda emaille belirttiler.
Program olarak TMPEGDVD author sorun çıkardı çalışmadı. Onuda WinXP mod ile hallettim. Win7de çalışmayan programları winXPmod ile kesin olarak çalıştırıyorsunuz. Çok güzel bi özellik.
Yanılmıyorsan 32 bit nod32yi çalıştırmadı. Bende 64bit nod32 kurdum onunla devam ediyorum.

64 bit işlemcinin işlem hacmidir. işlemci tek seferde 64 bitlik veriyi okuyabilir. ali_cmen senin bunu bilmemene şaşırdım. bir zamanlar "nokia 6300 telefonumun hesap makinesi yok internetten bulup telefona atsam çalışırmı" diye sormuştum. "500 TL ver sana cep telefonu için bir program yazayım" cevabını vermiştin. o sıralar cimen_wd gibi bir nickin vardı. açıkçası sinir olmuştum sana :D

ben ikisini de kullandım 64-32 bit. pek bi fark görmedim ama bariz olarak bazı eski programlarda uyum sorunu oldu 64 bit ile. şuan 32 kullnıyorum eski yeni uyum problemim yok.

Güzel kardeşim yeni sistem alıyorsan 64 bit işletim sistemi yükle 32 bitin sana sağlayacağı herşeyi 64 bit sana sağlayacaktır. Uyum sorunu olmaz sen kafanı yorma.
64 bit işletim sistemi iki tane program files oluşturuyor şöyle:
Program files (x86) bu 32 bit programlar için birde normal program files var buda 64 bit programlar içindir.
X86 teknolojisi 32 bittir.
x64 teknolojisi 64 bittir.

64 bittin nimetlerinden faydalanmak için programın 64 bit yazılması lazım. Bak önizlemede photoshop ve İE var.

NOT:64 bit işletim sistemini yükleyebilmen için yeni nesil bir işlemciye sahip olman lazım. Yani işlemcinin 64 biti desteklemesi gerekiyor.

Ekli dosyalar

• 46bit.jpg
    46bit.jpg
    98.9 KB · Görüntüleme: 3,687
denizlerb' Alıntı:
64 bit işlemcinin işlem hacmidir. işlemci tek seferde 64 bitlik veriyi okuyabilir. ali_cmen senin bunu bilmemene şaşırdım. bir zamanlar "nokia 6300 telefonumun hesap makinesi yok internetten bulup telefona atsam çalışırmı" diye sormuştum. "500 TL ver sana cep telefonu için bir program yazayım" cevabını vermiştin. o sıralar cimen_wd gibi bir nickin vardı. açıkçası sinir olmuştum sana :D

Takılıyorum hocam :D
Bu arada http://www.forum.nokia.com/info/sw.noki ... f.zip.html (Win)
ya da http://gnupoc.sourceforge.net/ (Linux)
Adreslerinden SDK'ları edinip kendi programını kendin yazabilirsin SYMBIAN işletim sistemleri için. Birazcık C++ bilgisi yeterli.

Ayrıca Flash ile de programlar yazılabiliyor uzun zamandır cep aleminde http://www.communitymx.com/content/arti ... ?cid=95a1e yeni başlayanlar için önerebileceğim bir adres. Flashlite ile kendi ekran koruyucularımı ve duvar kağıtlarımı kendim yapıyorum telefonum için.

Bu bilgiler çok yararlı oldu. Daha fazla ayrıntıya girebilen olursa sevinirim...

sftcrt' Alıntı:
hasari kardeşim ali çimen gibi bir arkadaşın 64 biti bilmemesi mümkün mü?
Herkesin birşeyler bilmemesi mümkündür ben zaten konuyu açan arkadaş için açıklama yapmıştım ali cimen hocamızda zaten öyle yapmış. :)

Malumunuz 32 bit'ten 64 bit'e geçiş sancılı. İngilizce CD'lerim var. English Plus ve Talk to me eğitim setleri. Windows 7'de çalışmıyor. Ya T9600 işlemcili, 4 GB ram'i olan dizüstü bilgisayarıma Windows XP yükleyeceğim, ya da bilgili, yardımsever bir arkadaşımız bana bu konuda yardımcı olacak. CD'nin setup ikonuna sağ tuş ile tıkladığımda uyumluluk seçeneği var. Ancak buradan sorun çözülmüyor. Windows'un önceki sürümlerinin isimleri çıkıyor. Buradan seçim yapmam isteniyor. Seçim yapmama rağmen bir hareketlilik olmuyor. Sanırım bu sürümlerden bir şeyler yükleyecek. Bu arada Windows update yapamıyorum. Windows 7 bilgisayarda kurulu idi, CD'sini göndermemişler. Sorunun kaynağı bu olabilir mi?

64 bit Win 7 ye geçtikten bir süre sonra makine acayip yavaşladı.32 ile 64 bit arasında bi hız farkına tanık olamadım açıkçası. :shock: :(

ThatBeatsAll' Alıntı:
64 bit Win 7 ye geçtikten bir süre sonra makine acayip yavaşladı.32 ile 64 bit arasında bi hız farkına tanık olamadım açıkçası. :shock: :(
64 BİT' in performanslı çalışması için en az 1.5 Gb RAM'e sahip olmanız gerekiyor.

Açıklamalardan Anladığım 64 bit ile 32 bitlik programlar kullanılıyor.ama 32 bit ile 64 bitlik programlar kullanılmıyor.herhalde yazılım firmalarının programlarının 64 bitlik versiyonlarını çıkarmama gibi bir durumu yoktur sanırım. :)

64-bit ile çalışan sistemler; yüksek performans gereksinimleri bulunan ve 64 bit işlemci bulunan bir bilgisayar çalıştıran deneyimli bilgisayar kullanıcıları içindir. 32-bit'in sana vereceği tüm imkanları 64-bit'te sağlayacatır. 64-bit mi 32-bit'mi kullanayım diyorsan 64-bit daha cazip geliyor. Ama unutma ; o yüksek performans gereksinimlerini sağlaman gerekiyor yoksa sorunlarla karşılaşabilirsin.

Peki arkadaşlar işlemcimizin kaç bit olduğunu nerden öğreniyoruz bios da yazıyor mu.örneğin core 2 duo T7300 kaç bittir

logan666' Alıntı:
Peki arkadaşlar işlemcimizin kaç bit olduğunu nerden öğreniyoruz bios da yazıyor mu.örneğin core 2 duo T7300 kaç bittir

Sistemimizin kaç bit olduğunu ;

XP için ; Bilgisayarıma (My Computer) a sağ tıklayıp özelliklere girelim. Genel (Geneal) sekmesine girip Sistem (System) başlığı altındaki yazıya bakalım. Eğer " Windows XP professional Version " yazıyorsa 32-bit demektir. Aynı yerde " Windows CP Professional x64 Edition version " yazıyorsa sistemimiz 64-bit demektir.

Vistada ise Sistem (System) bölümünün en altında size direk kaç bit olduğunu söyleyecektir.

bfire' Alıntı:
logan666' Alıntı:

XP için ; Bilgisayarıma (My Computer) a sağ tıklayıp özelliklere girelim. Genel (Geneal) sekmesine girip Sistem (System) başlığı altındaki yazıya bakalım. Eğer " Windows XP professional Version " yazıyorsa 32-bit demektir. Aynı yerde " Windows CP Professional x64 Edition version " yazıyorsa sistemimiz 64-bit demektir.

Vistada ise Sistem (System) bölümünün en altında size direk kaç bit olduğunu söyleyecektir.

hocam ben işletim sisteminin kaç bit olduğunu nasıl öğrenirim diye sormadım. İşlemcinin kaç bit olduğunu nasıl öğrenirim.Benim işlemcim 64 bit olmalı ki ben bilgisayarıma 64 bit bir yazılım yükleyebileyim

logan666' Alıntı:
bfire' Alıntı:
logan666' Alıntı:

hocam ben işletim sisteminin kaç bit olduğunu nasıl öğrenirim diye sormadım. İşlemcinin kaç bit olduğunu nasıl öğrenirim.Benim işlemcim 64 bit olmalı ki ben bilgisayarıma 64 bit bir yazılım yükleyebileyim

Anladım Hocam (:. Ama bunu bilmiyorum. Everest diye bir program var tüm bilgileri veriyor onuda vermesi gerekir.

logan666' Alıntı:
hocam 64 bittir işlemciniz;32 bit işlemciler belki 5-6 yıldır üretilmiyor;yani işlemci olarak sıkıntınız olmaz;benim 5yıllık taka amd athlon um bile 64 bitlik :))

Şimdilik bir süre daha 32 bitte beklemekte fayda var. Çünkü ufak programlar 64 bitte sorunlar çıkarabiliyor. Bu da canınızı sıkıyor ta bilgisayara format atmanıza kadar gidebiliyor. Şu anda bütün programlar 64 biti desteklemiyor anlayacağınız. Ama ben yine de macera arıyorum diyorsanız seçim sizin.

64 bit tabiki daha iyi ama sisteminizin özellikleri iyi olmasi gerekiyor...

Geri