jolly' Alıntı:32 bit sadece fingerprint ve bluetooth driverları cıktı, diğerlerini 64 bit driverlardan yüklesem görmez mi?
unknownrealmman' Alıntı:jolly' Alıntı:32 bit sadece fingerprint ve bluetooth driverları cıktı, diğerlerini 64 bit driverlardan yüklesem görmez mi?
Olmaz. Tam tersi olsa olurdu.
Bilgisayarınızın marka ve modeli nedir? 32 bit sürücüleri vardır mutlaka.
supervisor_52' Alıntı:Düzgün çalışmama olasılığı yüksek. diğer donanımların markasına göre kendi sitelerinden indirebilirsin ama vaktini alır biraz uğraştırı. notebook.gen.tr de bilgisayar modelini bulmaya çalış. o site güzel eğer bilgisayarın onların incelemesine girmiş ise bütün sürücüleri orada veriyorlar.
jolly' Alıntı:unknownrealmman' Alıntı:jolly' Alıntı:32 bit sadece fingerprint ve bluetooth driverları cıktı, diğerlerini 64 bit driverlardan yüklesem görmez mi?
Olmaz. Tam tersi olsa olurdu.
Bilgisayarınızın marka ve modeli nedir? 32 bit sürücüleri vardır mutlaka.
toshiba satellite a660-14t hocam
:+1:BaRBaRYaN' Alıntı:5 vitesli arabanın 5. vitesini kullanmamış olursun
BaRBaRYaN' Alıntı:bi de merak ettiğim şu soru var. neden sisteminiz 64 biti destekliyorken 32 bit kurmak istiyorsunuz ???
..unknownrealmman' Alıntı:BaRBaRYaN' Alıntı:bi de merak ettiğim şu soru var. neden sisteminiz 64 biti destekliyorken 32 bit kurmak istiyorsunuz ???
Hocam adobe premiere pronun son sürümü illa ki 64 bit işletim sistemi istiyor. Bunun haricinde, hala daha pek çok yazılım 64 bit ile uyumlu değilken neden kullanayım. Ben açıkçası gözle görülür bir performans artışı göremedim. Varsa yaptığınız NİCEL veriler, paylaşırsanız 64 bit kullanmaya başlayabiliriz tekrar. Windows 7 sistem derecelendirmesinde puansal bir değişiklik oluyor 64 bit yüklersem ama hepsi bu benim gördüğüm.
Bir başka örnek vereyim, kullandığım yazılımların 64 bit sürümlerini araştırdım ve bulabildiklerimi yükledim, bulamadıklarımı 32 bit olarak yükledim. Sonra bir baktım ki "Program Files (x86)" klasörünün içi "Program Files" klasörünün içinden daha kalabalık. K-lite codec pack kuruyorum 32 bit, gom player kuruyorum 64 bit sonra videoyu açınca codec yok diyor! (codec paketi ile player için yazdığım 32&64 bit sürümleri tersi de olabilir hatırlamıyorum şu an)
Velhasıl, benim de merak ettiğim şu soru var : Neden 32 bitte yazılım/donanım stabil çalışırken 64 bit kullanayım?
söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. benim üzerinde durduğum şey 64 bitlik sistemlerde her gün kullandığımız programların 32 bitlik sürümlerininin sorun çıkarmadığı (en azından bende 3 yıldır) hal böyleyken de gelişmişi varken neden daha eskisini kullanmakta ısrar ettiğimiz.unknownrealmman' Alıntı:BaRBaRYaN hocam tenkit etmek için yazmadım yukarıdakileri yanlış anlamayın. 32&64 bit olayını şu yazı çok güzel açıklamış :
http://www.chip.com.tr/forum/64-bit-ned ... 04043.html
İşlemcinin işlemek üzere bir defada aldığı veri bouyutunu artırmaktır bu bit olayı. Yani daha hızlı iş yapacak, işlemci daha fazla tam kapasiteyle çalışacak da diyebiliriz. Bu durum bilgisayarımızın daha hızlı çalışasağı anlamına gelmez kesinlikle. Nedeni ise; günümüz yüksek hızlı işlemcilerini tam kapasiteyle kullanabilecek işlemlere bakalım öncelikle:
- video editing&rendering,
- yüksek çözünürlüklü resimlerin işlenmesi,
- 3d&animasyon yapımı&düzenlenmesi,
- 3 boyutlu oyunlar
- yüksek kapasiteli dosyaların sıkıştırılması, sıkıştırılmış olanların açılması,
- program derleme
-vs.
Bu tip uygulamalarda veri ya sabit diskten okunuyordur, ya da sabit diske yazılıyordur. Yani mekanik yapıları ile bilgisayarımızın en yavaş parçası olan sabit disklerimiz, işlemci ne kadar hızlı veri talep ederse etsin o hızda veri gönderememektedir. 64 bit sistemlerde eğer 4 GB civarı önbelleğiniz var ise, işletim sisteminiz sabit diskte pagefile adlı bir dosya oluşturup bu alanı önbellek niyetine kullanacaktır. Bu da diskin yavaşlığı nedeni ile bilgisayarın yavaş çalışmasına neden oluyor.
Eğer 8 GB ve üstü önbelleğiniz ve SSD sabit diskiniz var ise 64 bitin tadından yenmez. Diğer donanımlar için bence oldukça gereksiz 64 bit kullanmak.