Win7 64bit yerine 32 bit yüklenmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan jolly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

jolly

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar cahilliğime verin win7 64bit yerine 32 bit yüklesem sorun olur mu?

sorun olmaz. sadece 5 vitesli arabanın 5. vitesini kullanmamış olursun. ram 3gb tan fazlasını görmez, veri iletim hızı biraz yavaşlar bu yüzden performans kaybı yaşarsın...

Hiç sorun olmaz yanlız ram miktarın yüksek 32 bit işletim sisteminde 3 GB görünür gerisi görünmez yani kullanamazsın.

3 değil 3,5gb görürsün aynen bende olduğu gibi 4gb ram var 3,50 görüyorrrr

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    139.1 KB · Görüntüleme: 4,728
eğer bilgisayarının 32 bit sürücüleri yok ise sürücüleri yükleme veya güncellemede sorunlar yaşayabilrisin. Bilgisayarının markasının internet sitesinden 32 bit sürücüleri varmı kontrol etmelisin. Ayrıca sisteminin 64 bit olan halinin imajını almanı öneriyorum sorun yaşarsan geri dönmen kolay olur.

32 bit sadece fingerprint ve bluetooth driverları cıktı, diğerlerini 64 bit driverlardan yüklesem görmez mi?

jolly' Alıntı:
32 bit sadece fingerprint ve bluetooth driverları cıktı, diğerlerini 64 bit driverlardan yüklesem görmez mi?

Olmaz. Tam tersi olsa olurdu.
Bilgisayarınızın marka ve modeli nedir? 32 bit sürücüleri vardır mutlaka.

Düzgün çalışmama olasılığı yüksek. diğer donanımların markasına göre kendi sitelerinden indirebilirsin ama vaktini alır biraz uğraştırı. notebook.gen.tr de bilgisayar modelini bulmaya çalış. o site güzel eğer bilgisayarın onların incelemesine girmiş ise bütün sürücüleri orada veriyorlar.

supervisor_52' Alıntı:
Düzgün çalışmama olasılığı yüksek. diğer donanımların markasına göre kendi sitelerinden indirebilirsin ama vaktini alır biraz uğraştırı. notebook.gen.tr de bilgisayar modelini bulmaya çalış. o site güzel eğer bilgisayarın onların incelemesine girmiş ise bütün sürücüleri orada veriyorlar.

sanırım yok onlarda hocam

jolly' Alıntı:
unknownrealmman' Alıntı:
jolly' Alıntı:

Olmaz. Tam tersi olsa olurdu.
Bilgisayarınızın marka ve modeli nedir? 32 bit sürücüleri vardır mutlaka.

toshiba satellite a660-14t hocam

Garip bir şekilde 32 bit sürücüleri yok resmi indirme sitesinde. Hocam şu forumda bir kaç şey yazmışlar çeşitli sürücülerin indirme bağlantıları da var. Bir de windows 7 sürücüler konusunda oldukça iyi durumda, çoğunu otomatik yüklüyor:
http://forums.computers.toshiba-europe. ... a?annID=78

bi de merak ettiğim şu soru var. neden sisteminiz 64 biti destekliyorken 32 bit kurmak istiyorsunuz ???

BaRBaRYaN' Alıntı:
bi de merak ettiğim şu soru var. neden sisteminiz 64 biti destekliyorken 32 bit kurmak istiyorsunuz ???

Hocam adobe premiere pronun son sürümü illa ki 64 bit işletim sistemi istiyor. Bunun haricinde, hala daha pek çok yazılım 64 bit ile uyumlu değilken neden kullanayım. Ben açıkçası gözle görülür bir performans artışı göremedim. Varsa yaptığınız NİCEL veriler, paylaşırsanız 64 bit kullanmaya başlayabiliriz tekrar. Windows 7 sistem derecelendirmesinde puansal bir değişiklik oluyor 64 bit yüklersem ama hepsi bu benim gördüğüm.

Bir başka örnek vereyim, kullandığım yazılımların 64 bit sürümlerini araştırdım ve bulabildiklerimi yükledim, bulamadıklarımı 32 bit olarak yükledim. Sonra bir baktım ki "Program Files (x86)" klasörünün içi "Program Files" klasörünün içinden daha kalabalık. K-lite codec pack kuruyorum 32 bit, gom player kuruyorum 64 bit sonra videoyu açınca codec yok diyor! (codec paketi ile player için yazdığım 32&64 bit sürümleri tersi de olabilir hatırlamıyorum şu an)

Velhasıl, benim de merak ettiğim şu soru var : Neden 32 bitte yazılım/donanım stabil çalışırken 64 bit kullanayım?

unknownrealmman' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:

Hocam adobe premiere pronun son sürümü illa ki 64 bit işletim sistemi istiyor. Bunun haricinde, hala daha pek çok yazılım 64 bit ile uyumlu değilken neden kullanayım. Ben açıkçası gözle görülür bir performans artışı göremedim. Varsa yaptığınız NİCEL veriler, paylaşırsanız 64 bit kullanmaya başlayabiliriz tekrar. Windows 7 sistem derecelendirmesinde puansal bir değişiklik oluyor 64 bit yüklersem ama hepsi bu benim gördüğüm.

Bir başka örnek vereyim, kullandığım yazılımların 64 bit sürümlerini araştırdım ve bulabildiklerimi yükledim, bulamadıklarımı 32 bit olarak yükledim. Sonra bir baktım ki "Program Files (x86)" klasörünün içi "Program Files" klasörünün içinden daha kalabalık. K-lite codec pack kuruyorum 32 bit, gom player kuruyorum 64 bit sonra videoyu açınca codec yok diyor! (codec paketi ile player için yazdığım 32&64 bit sürümleri tersi de olabilir hatırlamıyorum şu an)

Velhasıl, benim de merak ettiğim şu soru var : Neden 32 bitte yazılım/donanım stabil çalışırken 64 bit kullanayım?
..
hocam konuyu açan arkadaş için yaptığım yorumu genelleyeyim. EĞER elinizde donanımlarınıza ait 64 bit SÜRÜCÜLER VARSA bence 64 bit işletim sistemi kullanmak en iyi seçim olacaktır. 64 bitlik sistemde 32 bitlik programları yıllardır kullanıyorum. kodec konusunda da şu ana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım. aksine 64 bitlik programlarda avantajını yaşadım.

mesela winrar. lütfen işletim sisteminizde 32 bit ve 64 bitlik winrar ile test edip istediğiniz nicel verileri elde edin.

yukarıda da söylediğim gibi EĞER TÜM SÜRÜCLERİNİZ 64 BİT ise 64 bit yerine 32 bit kullanmak 5. vitesi görememek gibi bişey...

BaRBaRYaN hocam tenkit etmek için yazmadım yukarıdakileri yanlış anlamayın. 32&64 bit olayını şu yazı çok güzel açıklamış :
http://www.chip.com.tr/forum/64-bit-ned ... 04043.html
İşlemcinin işlemek üzere bir defada aldığı veri bouyutunu artırmaktır bu bit olayı. Yani daha hızlı iş yapacak, işlemci daha fazla tam kapasiteyle çalışacak da diyebiliriz. Bu durum bilgisayarımızın daha hızlı çalışasağı anlamına gelmez kesinlikle. Nedeni ise; günümüz yüksek hızlı işlemcilerini tam kapasiteyle kullanabilecek işlemlere bakalım öncelikle:
- video editing&rendering,
- yüksek çözünürlüklü resimlerin işlenmesi,
- 3d&animasyon yapımı&düzenlenmesi,
- 3 boyutlu oyunlar
- yüksek kapasiteli dosyaların sıkıştırılması, sıkıştırılmış olanların açılması,
- program derleme
-vs.
Bu tip uygulamalarda veri ya sabit diskten okunuyordur, ya da sabit diske yazılıyordur. Yani mekanik yapıları ile bilgisayarımızın en yavaş parçası olan sabit disklerimiz, işlemci ne kadar hızlı veri talep ederse etsin o hızda veri gönderememektedir. 64 bit sistemlerde eğer 4 GB civarı önbelleğiniz var ise, işletim sisteminiz sabit diskte pagefile adlı bir dosya oluşturup bu alanı önbellek niyetine kullanacaktır. Bu da diskin yavaşlığı nedeni ile bilgisayarın yavaş çalışmasına neden oluyor.

Eğer 8 GB ve üstü önbelleğiniz ve SSD sabit diskiniz var ise 64 bitin tadından yenmez. Diğer donanımlar için bence oldukça gereksiz 64 bit kullanmak.

unknownrealmman' Alıntı:
BaRBaRYaN hocam tenkit etmek için yazmadım yukarıdakileri yanlış anlamayın. 32&64 bit olayını şu yazı çok güzel açıklamış :
http://www.chip.com.tr/forum/64-bit-ned ... 04043.html
İşlemcinin işlemek üzere bir defada aldığı veri bouyutunu artırmaktır bu bit olayı. Yani daha hızlı iş yapacak, işlemci daha fazla tam kapasiteyle çalışacak da diyebiliriz. Bu durum bilgisayarımızın daha hızlı çalışasağı anlamına gelmez kesinlikle. Nedeni ise; günümüz yüksek hızlı işlemcilerini tam kapasiteyle kullanabilecek işlemlere bakalım öncelikle:
- video editing&rendering,
- yüksek çözünürlüklü resimlerin işlenmesi,
- 3d&animasyon yapımı&düzenlenmesi,
- 3 boyutlu oyunlar
- yüksek kapasiteli dosyaların sıkıştırılması, sıkıştırılmış olanların açılması,
- program derleme
-vs.
Bu tip uygulamalarda veri ya sabit diskten okunuyordur, ya da sabit diske yazılıyordur. Yani mekanik yapıları ile bilgisayarımızın en yavaş parçası olan sabit disklerimiz, işlemci ne kadar hızlı veri talep ederse etsin o hızda veri gönderememektedir. 64 bit sistemlerde eğer 4 GB civarı önbelleğiniz var ise, işletim sisteminiz sabit diskte pagefile adlı bir dosya oluşturup bu alanı önbellek niyetine kullanacaktır. Bu da diskin yavaşlığı nedeni ile bilgisayarın yavaş çalışmasına neden oluyor.

Eğer 8 GB ve üstü önbelleğiniz ve SSD sabit diskiniz var ise 64 bitin tadından yenmez. Diğer donanımlar için bence oldukça gereksiz 64 bit kullanmak.
söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. benim üzerinde durduğum şey 64 bitlik sistemlerde her gün kullandığımız programların 32 bitlik sürümlerininin sorun çıkarmadığı (en azından bende 3 yıldır) hal böyleyken de gelişmişi varken neden daha eskisini kullanmakta ısrar ettiğimiz.

deseydinizki sistemim 32 bit ve stabil o zaman 64 bite geçmek bir risk oluşturabilirdi. ama sistem halihazırda 64 bit olarak geliyorsa daha kötüsü için bir arayışa girmek neden?

Geri