Win7 de dvd rom gözükmüyor???

Kodla Büyü

onurbulut

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkaadaşlar win7 kurduktan sonra bilgisayarım kafasına göre dvd romu görüyo bazen de yok oluyo böyle bi sorunla karşılaşıp çözen var mı acaba? laptopum acer 5520 modelinde dvd rom da bi arıza yok arasıra geliyo geri çalıştırıyorum...

hocam bende win 7 den sonra iki bilgisayardada harddiskin d partitationını kaybetmiştim bunlara yeniden format atmak zorunda kaldım şimdi böyle bir sorunum yok tabi dvd sürücüsüne formatta atamassın...........
yani win7 bu tür sorunları veriyor bunu paylaşmak için yazdım çözüm konusunda yardım edemiyecem.

bendede aynı sorun war halen çözümünü bende bilniyorum. kafasına göre takılıyo bazen görüyor bazen görünmüyo.

DVD sürücü bağlantısı gevşemiş olmasın söküp bir baksanız.

Hocam Acer 5520 modellerinin DVD okuyucularında üretim hatasından bahsediliyor belkide sorun budur? Windows 7 dışındaki işletim sistemlerini kullanırken DVD okuyucu ile ilgili herhangi bir sorun yaşadınız mı?

Aynı sorun bende de var hocam, bütün denemelerime karşın hiç bir sonuç alamadım, en son format atmayı denemem gerekiyor diye düşündüm ama cd de otomatik başlama yapmadığı içinde format atamadım, şimdilik dvdsiz idare diyorum ama bir çözüm yolu bulamamakta sinirlerimi bozuyor.

yani kesinlikle sinir bozucu bi durum buna bi çözüm şart yoksa xp ye döneceğim :(((

REGEDIT programını açın ve şunları yapın.

HKEY_LOCAL_MACHINE>SYSTEM>CurrentControlSet>ControlClass anahtarını bulun. Sağ paneldeki UpperFilters ve LowerFilters anahtarlarını silin. (UpperFilters.bak ve LowerFilters.bak girdilerine dokunmanıza gerek yok).

Sorun hala devam ediyor mu? Disk yönetim konsolunda DVD sürücünüz görünüyorsa sağ tıklayıp sürücü harfini değiştirin. Bilgisayarınızı tekrar başlattığınızda Explorer içinde sürücünüz görünecektir. Sürücü harfi sizi rahatsız ediyorsa aynı yöntemle eski harfe dönebilirsiniz.

**alıntıdır.

ah be hocam buda çözmedi ne yazıkki hatta eskiden sistemde dvd gözüküyordu artık oda gitti tekrar format attım bilgisayara ilk başta görüyo yine dvd yi sonra anakart ekrankartı vs kurunca yine gidiyo anlamadım gitti :(((

Geri