Win7 de En fazla kaç bölüm oluşturabiliyoruz?

Kodla Büyü

igzemel

Aktif Üye
Arkadaşlar olay şu:
laptop aldım tek bölümlü geldi (c)
1- disk yönetiminden bakıyorum, 36 MB , 15 GB (recovery) ve gerisi de c surucusu olarak belirtilmiş.
2- Diski küçült dedim, c yi 250, 220 olarak 2 ye ayırdı. (toplamda 4 partition oluştu. )
3- Birkez daha küçült dediğimde 75e 160 olarak böldü.
----- SORUN BURADAN SONRA BAŞLIYOR ------
4- 75 lik birim biçimlendirilip win 7 kuruluyor.
5- 160 lık birimi bilgisayarı yönet bölümümden görebiliyorum ancak yeni birim oluşturamıyorum. AYRILMAMIŞ BIRIM OLARAK Kalıyor.
Ayırmak istediğimde "DİSKTE BULUNAN BÖLÜM SAYISI ZATEN ÜST SINIRDA OLDUĞUNDAN, BU AYRILMAMIŞ ALANDA YENİ BİRİM OLUŞTURAMAZSINIZ. diye mesaj geliyor.

Fikirlerinizi beliyorum arkadaşlar

ücretsiz disk bölme programları var onlarla tekrar gözden geçirin
bende de biçimlendiremediğim bir alan oluşmuştu. Ne küçültebilmiştim ne de tekrar birleştirebilmiştim ama ücretsiz disk bölme programı diye google da arattım şu an programın adı aklımda değil ama sorunumu çözmüştüm. Size de öneririm.

hocam windows yanlış hatırlamıyorsam 4-5 tane basit birim tanımlar daha fazlası için önce mantıksal birim tanımlamalısınız sonra mantıksal birim içinde bölümlendirme yapabilirsiniz. ilhan hocamın dediği gibi windows değilde diğer partition programlarını kullanırsanız daha rahat yaparsınız.

hangi programla yaparsanız yapın sonuçta ,eğer genişletilmiş bölüm varsa 3 adet birincil bölüm ,yoksa 4 adet birincil bölüm oluşturabilirsiniz.
Win7 kurulu olan bölüm dışında kalan kısmı genişletilmiş(extented) bölüm yapıp istemediğiniz kadar mantıksal sürücü oluşturabilirsiniz.

Geri