win7 formatta bu diske yüklenemez hatası.

Kodla Büyü

bilgisayarmax

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar merhaba.eşimin dell marka laptobunda D sürücünü yanlışlıkla biçimlendirmesinden dolayı bu siteden indirdiğim dosya geri getirme programlarından biri çalışırken pat diye makine kapandı.kısacası internal hdd filan birşeyler yazmaya başladı ve hiçbir şekilde açılmıyor.çöktüğünü düşünüyorum.win 7 format atmaya çalışırken aldığım hata mesajı şu: Windows bu diske yüklenemez. Bu bilgisayarın donanımı bu diske önyükleme yapmayı desteklemeyebilir. Disk denetleyicisinin bilgisayarın BIOS'unda etkinleştirildiğinden emin olun.

Windows bu diske yüklenemez. Disk bir süre sonra bozulabilir. Kullanılabilen başka sabit diskler varsa Windowsu başka bir konuma yükleyinn

diski biçimlendirmeye ya da yeni bölüm oluşturmaya çalıştığımda da mümkün olmuyor.hatta şuanda iyice bozdum sanırım biosu default ayarlarına getirdim.hdd hiç görünmüyor.acil yardımmmm

Büyük ihtimalle biçimi ntfs biçiminden raw türü bi biçime dönüşmüştür hızlı format atma işlemini yapma bu durumda bi işe yaramaz sata desteklibi xp cdsiyle ntfs nin çabuk olmayan format işlemini bi dene derim eskiden olsa fdisk çok işini görürdüya kolay gele.

Geri