Win7 için Deep Freeze ve Ghost

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kafkas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kafkas

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar nette aradım durdum baya bir indirdim. Ama uyumlu bir sürümü bir türlü denk getiremedim. :(

Win7 uyumlu deep freeze ve cd yi takıp kullanabileceğim ve Win7 yi diğer bilgisayarlara aktarabileceğim bir ghost iso su lazım. 2 gündür indiriyorum dert oldu :cry:

Varmı gören duyan ve paylaşabilecek arkadaş.

Saygılar

hocam yardımım olmayacak ama bi sorum var..
ghostun imaj alırken win7 yada win xp yi imaj almadı farklıdamı win7 için ghost sordunuz? :?

mustafayilmaz28' Alıntı:
hocam yardımım olmayacak ama bi sorum var..
ghostun imaj alırken win7 yada win xp yi imaj almadı farklıdamı win7 için ghost sordunuz? :?

hocam bendeki ghostu xp makinelerde uzun süre sorunsuz kullandım. Ama ne zaman Win7 yi yada vistayı kurdum sıfırdan, makinelerin o temiz halini bir türlü imajlayamadım. Tek makina üstünde çok uzun süre harcayıp diğerleri için sadece bilgisayar adı ve ip si kalıyordu bir tek değişen.

İnternetten belki 10 a yakın ghost sürümü indirdim ama nafile kimi diskleri görmedi kimi imajını aldı ama diğer makinalara yüklerken sorun çıkardı vs.vs. bin tane yol denedim olmadı. Bir de her seferinde bir iki makine format, programlar, işletim sistemi değişikliği çok uzun süremi alıyor. Delirmek üzereyim.

Anlamadım gitti. :?

Ayrıca fatihpc hocam teşekkür ederim deep freeze için. Deneyeceğim Win7 de.

Saygılar

Yok mu win 7 imajını ghostun şu versiyonu ile aldım sorun çıkarmadı diyen? Lab ında kullanan.

Zaten artık tutturabilirsem okulda ne kadar bilgisayar varsa C: D: E : G : H : I: J : K: L: .....Y: Z: sürücülerinin hepsine deep freeze yükleyecem.

Artık flashından çalışsın teknoloji harikası öğretmenlerimiz.

Saygılar

hocam ghost 14 işini rahatlıkla görür geçe sense win 7 sistemde kullanmıştım hiç bir sorunda çıkarmadı

m3mo' Alıntı:
hocam ghost 14 işini rahatlıkla görür geçe sense win 7 sistemde kullanmıştım hiç bir sorunda çıkarmadı

Hocam o sürümü denedim mi hatırlayamıyorum ama teşekkür ederim tekrar indirip tekrar deneyeceğim.

İnşallah olur.

Saygılar

Hocam forumda True İmage ın iso su vardı. Ben onunla ağdan bile çektim imajını win7'nin. Hem daha rahat oluyor.

sakın standart kullanmayın.
ENTERPRISE varken standart kullanmak tam bir hamallık.
.
bende 6.62 enterprise kurulu.
en son nette 7.x sürümünü gördüm.
.
mayonez.net te deepfreeze diye arat çıkar
...
ghost yerine de acronis öneririm
Acronis True Image Home 2011 Build 14.0.0.6574 FINAL..
üzerine de bir Acronis True Image Plus Pack 2011 Build 14.0.0.6574 pluspack kurdunmu tamamdır. yapamayacağın şey yok.
yine aynı siteden indirebilirsin

Ben de sene başında aynı dertten muzdariptim. Sonra çözdüm.

Deep freeze için 7.20 Enterprise çıktı en son onu kullan.
Ghost hiç kullanma. Acronis Home True Image 11 çıktı onu kullan.
Acronis ile imaj almadan deep freeze i önce thawed moduna getir. Sonra da kaldır. Ama exe yani kurulum dosyası C sürücüsünde bulunsun. İmaj olayından sonra bilgisayarın ismini değiştir ve exe yi çalıştırıp deep freeze i kur.
Hirens Boot cd de kullanabilirsin.

Cevaplar için teşekkürler hocalarım. Son bir kere norton ghost 15 i deneyip olmazsa acronis e döneceğim.

Deep freeze 7.x sürümleri de Win7 ye uyum sağladı.

Saygılar

muallimim' Alıntı:
Ben de sene başında aynı dertten muzdariptim. Sonra çözdüm.

Deep freeze için 7.20 Enterprise çıktı en son onu kullan.
Ghost hiç kullanma. Acronis Home True Image 11 çıktı onu kullan.
Acronis ile imaj almadan deep freeze i önce thawed moduna getir. Sonra da kaldır. Ama exe yani kurulum dosyası C sürücüsünde bulunsun. İmaj olayından sonra bilgisayarın ismini değiştir ve exe yi çalıştırıp deep freeze i kur.
Hirens Boot cd de kullanabilirsin.
.
hocam ENTERPRISE sürüm kullanıyorsanız söylediğinizi yapmaya gerek yok. zaten ÇİFT TIKLAMA ile otomatik kuruluyor sisteme.
IMAJI deepfreeze KURMADAN alın
kurulum bitip, tüm ayarlamaları (bilgisayar adı, ip vb..) yaptıktan sonra ENTERPRISE sürümde ürettiğiniz deepfreeze EXE dosyasını çalıştırmanız yeterlidir.

Geri