win7 kurulum sırasında hdd görmüyor?

Kodla Büyü

rukidu

Aktif Üye
arkadaşlar elimde win 7 kurulu hdd var üzerine yine win7 kurmaya çalışıyorum ancak hdd görünmüyor. biostan baktığımda görünüyor. iki farklı cd denedim ikisinde de aynı hatayı verdi. bios sata ide ayarlarından düzeltilebilir diye bi çözüm sunmuşlar ama bios da sata ide ya da ahci ayarları yok. raid sürücülerini pasif yapıyorum olmuyor. yardımlarınızı bekliyorum.

musa1453' Alıntı:
aynı sorun bendede oldu kurulumda biçimlendirme yaparken anakartın driverlerini yükledim sonra hddyi gördü
Biçimlendirmeye kadar gelmiyor zaten hdd yi gormuyor benimde başıma geldi.
Şöyle bir çözüm bulunmuştu forumda daha önce . hdd achi,ide,sata seçeneklerini değiştirin çözülür denmişti ancak bende oda olmadı.
Win xp kuruluyor win7 kurulmuyordu.
flash bellek ile yükledim oldu. Ama kalıcı bir çözüm bulamadım maalesef

dvd den kurduğunda biçimlendirmeye kadar geliyor ama orda hdd yi görmediği için kurlulum yapamıyorsun bu aşamada dosyaların kurulumları falan var orda ana kartın driverini kurman gerekir kurduğunda hdd yi görecektir.

aynı sorunu yaşadım, şöyle çözdüm;
hdd'yi söktüm, başka bilgisayara usb olarak bağladım(bunun için harici hdd kutusu lazım), Burada biçimlendirdim.
Sonra tak bilgisayarına formata başla :idea:

technolog' Alıntı:
musa1453' Alıntı:
aynı sorun bendede oldu kurulumda biçimlendirme yaparken anakartın driverlerini yükledim sonra hddyi gördü
Biçimlendirmeye kadar gelmiyor zaten hdd yi gormuyor benimde başıma geldi.
Şöyle bir çözüm bulunmuştu forumda daha önce . hdd achi,ide,sata seçeneklerini değiştirin çözülür denmişti ancak bende oda olmadı.
Win xp kuruluyor win7 kurulmuyordu.
flash bellek ile yükledim oldu. Ama kalıcı bir çözüm bulamadım maalesef

evet biçimlendirmeye kadar gelmiyor
bunu bi deniyim hocam teşekkürler

Win7 dvd sinin daha güncel sürümü ile denediniz mi? Sp1 gömülü olan güncelleştirmeleri eklenmiş.

Hocam xp cd si ile hddyi formatla hddyi bölmeden xpyi kur sonra 7 yi kur muhtemelen sorunsuz kurulacaktır ben de 3 kez bu hatayla karşılaştım sorunu böyle hallettim

böte63' Alıntı:
mini xp ile aç hdd formatla sonra tekrar dene belki olur:)

belki değil %99 olur. Çünki win 7 ayrı bir sistem bölümü oluşturuyor. Bazen sorun olduğu zaman o bölümü uçurmadan da yüklenmiyor...

Geri