win7 siyah ekran hatası

Kodla Büyü

mutlu112

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadşlar.Bu sabah leptop u herzamanki gibi aştım. oturum açma şifresinide giriyorum. ondan sonra sadece mouse görünüyor siyah bir ekran
bilgisayar açılmıyor.ctrl+shift+delete kombinasyonu çalişiyor.görev yöneticisinden exploper exe. çalitırınca görüntü geliyor yeni açılıyormuş gibi görev çubugundaki pro açılıyor.
googlede arastırdım fixshell programında bahsediyorlar denedim olmadı. sistem geri yükleme yapayım dedim eski tarihleri göstermiyor. sadece bugun sistem geri yüklemesini gösteriyor..
enson iyi yapılandırmayla başlat dedim olmadı..
komut sistemi ile başlat ve chkdsk yap sonra sfc/scannow yap olmadı.
ekran kartını driveri aygıy yöneticisinden kaldırıp tekrar kurdum olmadı.
Şimdi sırada format kaldı. Ama ondan önce sizler den bu hata ile karşılaşan var mı çözümü konusunda yardımcı olacak arkadaşlardan yardım bekliyorum
iyi çalişmlar

Format atma hocam, bu forumda ben yazmıştım bir konuda linkini atayım bulursam...

Bunun için çoğu kişi formata gidiyor. Çünkü güvenlik yazılımları çözemiyor sorunu. Çözümü kendim bulmuştum. Orjinal :)

Sorun: Windows gezgininin (explorer.exe) başlatılmaması. Bir virüs explorer yerini belirten kayıt defteri girdisine başka parametreler veya kendisini ekliyor. Dolayısıyla siz windows gezgini (masaüstü vs dahil) beklerken aslında çalıştırılmıyor veya farklı parametreler yüzünden çalışmıyor.

Çözümü: CTRL+ALT+DETELE ye basarak Görev Yöneticisini çalıştırın. Dosya menüsünden Yeni Görev'i seçin ve regedit.exe yazın.
Açılan kayıt defterinde aşağıdaki kayda gidin ve Shell kayıt içeriğini explorer.exe olarak değiştirin.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

Hocam bu metodu da denemiştim .. shell içerigi zaten aynen sizin dedginiz gibi explorer.exe

Görev yöneticisinden explorer.exe'yi çalıştırdığınızda Masaüstü geliyor mu?

Aynı kayıt dizininde Userinit değeriniz nedir hocam? Sorun %100 explorer'ın otomatik başlamaması. Teamviewer varsa bakalım..

hocam ati catalyst programı vardı kaldırdım. ekran kartı driverini win7 otomatik kurdu şimdi iki defa denedim açılıp kapandı düzeldi gibi. denemeye devam ediyorum.Yardımınızdan dolayı Allah Sizden razzı olsun. tekrar yaparsa temawier programı var bu sefer Siz baglanıp userinit ayarlarını bir kontrol edersiniz insallah. teşekkür ederim

sinaaat' Alıntı:
winlogon sorunu ..klasik olacak ama combofix bu işi hallediyor :)

http://www.bleepingcomputer.com/downloa ... s/combofix
arkadaşlar bu sabahda aynı hatayı verdim combofix kurdum appdata/roaming/ klsörünün içinde bir sürü dosya sildi.
sonra kullanıcı belgelerinin içindeki winlogon.exe dosyasını sildi. bilgisayar açıldı. şimdilik siyah ekran vermiyor. 3 defa test edilmiştir :)
teşekkürler sinaaat:)

Arkadaşlar, aynı sorun benim de başıma geldi ve burada yazan önerilerin hepsi çok işime yaradı. Hepinize teşekkür ediyorum. :)

:idea: Siyah ekran sorunu,Anakart ın üzerindeki bois pillini çıkartıp. 6 dakika bekleyiniz. Sonra tekrar takın. ok.... %80 çözülmesi gerekir....

aynı sorun bende de var ancak yukarıdaki çözüm önerilerini denemek için görev yöneticisini başlatamıyorum. CTRL+ALT+DELETE tuş kombinasyonu ile bilgisayarı kilitle\kullanıcı değiştir\oturumu kapat\parolayı değiştirin seçenekleri geliyor.

arkadaslar merhaba benimde bu konu da bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.windows 8 yükledim etkinleştirmek için ***** indirmiştim ama virüslüydü sanırım bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra oturum açma ekranı geliyor şifreyi giriyorum siyah ekran geliyor ve imleç görünüyor öyle kalıyor yarım saat falan bekledim açmıyor.ctrl+ald+del den görev yöneticisine ulaşabiliyorum ama nasıl çözebilecegimizi bilen varsa yardımcı olmasını rica ederim

zannaz' Alıntı:
aynı sorun bende de var ancak yukarıdaki çözüm önerilerini denemek için görev yöneticisini başlatamıyorum. CTRL+ALT+DELETE tuş kombinasyonu ile bilgisayarı kilitle\kullanıcı değiştir\oturumu kapat\parolayı değiştirin seçenekleri geliyor.
Windows 7 kullanıyorsanız görev yöneticisini açmak için CTRL+ALT+DELETE değil CTRL+SHIFT+ESC tuş kombinasyonunu kullanın.

geçen gün benim pc de böyle olmuştu ama ben de sistem geri yükleme seçeneği vardı onu yapınca düzelmiştive virüslü bir flash diskten sonra böyle olmuştu. Gerçekten faydalı oldu

Geri