Win7de ciddi bir sorunum var.

Kodla Büyü

mustafayilmaz28

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
merhabalar arkadaşlar.
casper marka laptopum var.600 gb hdd ye pardus kurayım dedim.pardus kurduktan sonra bir gariplik oldu sisteme.sildim bütün partitionları yeniden win7 kurdum pardusu henüz kurmadım fakat aşağıdaki görüntüdeki hatayı vermeye başladı tekrar fdisk yapıp formatladım ama aynı hatayı gene veriyor ..ilgisi ve bilgisi olan arkadaşlardan çözümünübekliyorum.
not birde açılış ekranı nda
f2 to setup
esc to quit menu de
f1 e basmadan ilerlemiyor fakat f1e basın diye uyarıda vermiyor tesadüfen fark ettim.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    58.4 KB · Görüntüleme: 2,652
Sabit diskinizde hata oluşmuş. BIOS'un hata vermesi de S.M.A.R.T denilen sabit diskin içerisindeki bir kontrol sisteminden kaynaklanıyordur ve sabit diskin bozuk olduğunu söylüyordur. Eğer garanti kapsamındaysa sabit diskinizi yedekleyip, servise yollayın, büyük ihtimalle yenisiyle değiştirilecektir. Geçenlerde ben de aynı durumla karşılaşmıştım.

SCANDISK yapın o zaman bad sector varsa belli olur, garantiye gönderirsiniz, derim.

AMA hDD yi test ettiğimde herhangi bir hata iletisi alamadım:( hot cpu adı verilen program ile

Harddiskte Bişey yok, yani sağlam.
Acaba tüm hardiski Hiren boot CD üzerindeki acronis partition dan inceledinizmi?LapToplarda kurtarma bölgesi vardır ve bu uyarı o bölge için olabilir. Ben O bölgeyide sildim (yani orjinal windows un kurulu olduğu setup bölgesini) oturup manuel olarak win7 kurmak daha heyecanlı.win7 kurulurken oluşan özel partisyonuda sildim.Sorun çıkmadı.Win7 mauel kurulumda İstediğim bileşenler ve istemediklerimi seçerek yükledim.Sonra Kendime driveaccine oluşturdum.Böylece tekrar format işide sorun olmuyor.

casper ın kurtarma win7 dvd si yokmu onla yeniden kurun bakalım aynı sorun devam edecekmi servise yollamadan ilk orjinal yüklemesine getirip denemiş olursunuz

hocam hdd fiziksel hatalar mevcut.
Diski yedekleyin ve servise gönderin.
Bir zaman sonra açılmayabilir.

DEğerli hocalarım Hdd yi daha önce bahsettiğim programla test ettim fakat herhangi bir hata alamadım fiziksel olrak.yani sağlam.acaba low level format atsam hdd kendine gelirmi?

arkadaşlar bu hdd nin mbr kısmını yeniden yüklemenin bir yolu yok mu acaba? servise göndermek istemiyorum şimdi:(

:)) yolu varda sana bu aletin orjinal dvd si varmı diye yazdım sen halen kasıyosun :)) bu aletin orjinal yazılım DVD si ve sürümü nedir???
yanıtlarsan var bir kaç yolu hatta microsoftun baş belası win 7 de http://nonpasaran-windows7.blogspot.com ... kaydn.html
bu linkte win7 için var
ama sendeki aletin orjinal yazılımı nedir? vista iste aynı yolları deneyeceksin orjinal kurtarma DVD in yok sa win7 ve vista değilse senin alet servise ihtiyaç duyacak... onlarda mbr kasmadan diskini değişip senin diskide çöpe atacaklar garantilise para almazlar

Geri