Win8 den Win7 geçiş sorunu

Kodla Büyü

karasnake31

Aktif Üye
windows 8 kurulu olan laptopa windows 7 yi kurdum fakat her açtığımda F10 yapıp hızlı boot menüsünden hardiski seçmem gerekiyor.
bunu biosdan nasıl düzeltebilirim... şimdiden teşekkürler
ayrıca şuanki bios ayarlarım şunlardır ;

Advanced / Fast BIOS mode : disabled
Advanced / Achi mode : disabled

Boot / Secure Boot : disabled
boot / OS mode selection : Cms OS

Bir sürü kombinasyon denedim ama enson bu ayarlarla f10 yapıp boot menüsünden win7 karşıma geliyor F10 yapmazsam gelmiyor

Hocam biostan kaynaklanmıyordur büyük ihtimal.
1. seçenek biosu sıfırlayın,
2. seçenek bir bilgisayarda 2 işletim sistemi kullanacaksanız, yükleme yaparken önce eski çıkanı sonra yeni çıkan işletim sistemini kurmalısınız.

UEFI and Legacy OS seçeneğini aktif etmeniz lazım hocam.Bunu engellemişler.W8 laptoplarda.
Ben laptopu aldım.Hemen w7 kurdum.Oluyor.

boot / OS mode selection : UEFI and Legacy OS ayarı olarak kurdum format atıldı fakat
power tuşuna her bastığımda bios geçtikten sonra hemen siyah ekran alıyorum.
ancak powere basıp F10 la hızlı boot menüsünde hardiski sectiğimde işletim sistemi açılıyor fakat f10 ve hardisk secimi yapmazsam sistem siyah ekranda kalıyor...
başka ne deneyebiliriz.. teşekkürler

uefiyi kapatıp harrdiski komple(acronis benzeri programla) format atmayı denediniz mi?
yada uefi yi açıp uefi destekli windows 7 kurulum usb si ile gpt biçimindeki hdd yi format atmayıp kurmayı denediniz mi?

karasnake31' Alıntı:
boot / OS mode selection : UEFI and Legacy OS ayarı olarak kurdum format atıldı fakat
power tuşuna her bastığımda bios geçtikten sonra hemen siyah ekran alıyorum.
ancak powere basıp F10 la hızlı boot menüsünde hardiski sectiğimde işletim sistemi açılıyor fakat f10 ve hardisk secimi yapmazsam sistem siyah ekranda kalıyor...
başka ne deneyebiliriz.. teşekkürler
yapmadı iseniz , Biostaki boot seçeneklerinde 1. sırayı HDD yapın.
Sizdeki tip sorunları win7 ilk kurulmaya başlandığı yıllarda yaşamıştık.Bu bir modlanmış versiyon sorunu veya win7 nin kırılması ile ilgili idi.
muhtemelen sizinkide böyledir.Mesela sistemi hirens ile boot edin hirensteki seçeneklerde Hdd den devam edin seçeneği ile devam edersenizde mutemelen sisteminiz açılacaktır.Win7 Sp1 kurulumu ile sistem onarmayı deneyip ,olmazsa modlanmamış ve otoaktivasyonsuz SP1 kurulumunu yapmanızı öneririm.Kurulumdan sonra eğer kıracaksanız önce bir kaç kere sistemi deneyin açıp kapatın ondan sonra kırın.Sorun çıkaran aktivasyon uygulamanız olabilir.Removewatt kullanın.

qwerty1986' Alıntı:
uefiyi kapatıp harrdiski komple(acronis benzeri programla) format atmayı denediniz mi?
yada uefi yi açıp uefi destekli windows 7 kurulum usb si ile gpt biçimindeki hdd yi format atmayıp kurmayı denediniz mi?

Boot / Secure Boot : disabled
"boot / OS mode selection :" kısmında 3 seçenek var hocam 1 UEFI OS 2 CMS OS 3UEFI and LEGACY OS diye
CMS OS yapıp formatladım aynı sorun devam etti
UEFI and LEGACY OS yapı formatladım aynı sorun devam etti
UEFI OS yapıp windows7 kurulumunu flashla kurdum yine aynı

Advanced / Achi mode : disable yapmayın performans kaybı oluşur
diskpart ı çalıştırdığınız da bu şekilde gpt nin altında yıldız(*) çıkıyor mu?

Hocam geçenlerde bir arkadaşın win 8 li pc sine win 7 yükledim . Kurulumunda sürücüleri seçerken:
400 MB civarında bir önyükleme alanı (Win 7 de bu alan yanlış hatırlamıyorsam 100 MB oluyordu) ve C-D sürücüleri görünüyordu

Önyükleme alanını ve C sürücüsünü biçimlendirip C ye yüklemiştim. Bir sıkıntı çıkmamıştı.
Kurulum esnasında Önyükleme alanını biçimlendirmedi iseniz Win8 e ait kalıntılar sıkıntı çıkartıyor olabilir.

windows 7 kurulum iso/dvd sinde de problem olabilir, x64-x86 birleştirilmemiş, değiştirilmemiş x64 ile bi deneyin

haloldu hocalarım teşekkürler hepinize
hiren boot diski içerisinde ranish diye bir program vardı onunla harddiski sıfırlayıp kurulum yaptım

Geri