win8 kurulan bilgisayara win8.1 kuramıyorum

Kodla Büyü

mert02

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar windows 8.1 kurmak istiyorum ama kurulum başlarken hata alıyorum logo ekranı geliyor altta yükleniyor simgesi harekete geçecekken mavi ekran oluyor. Bu sistemle win 8 i rahatlıkla kullanabiliyorum Acaba başlangiçtaki mavi ekran hatasını nasıl geçebilirim. Normalde kurulması gerekiyor. win 8.1 aracı ile test ettim bilgisayarınız uyumlu diyor. win 8.1 i burdaki torrentten indirdim olmadı.. orjinal msdn 64 bit versiyonunu indirdim olmadı.. orjinal 32 bit indirdim hepsinde aynı hata. Ramleri test ettim sorun yok... Sizce problem nedir şuanda win 7 kurulu ve çok rahat kullanabiliyorum
Kurulacak sistem aşağıdadır

Arkadaşlar yardımcı olacak kimse yokmu? Usb ile dell inspiron 6400 var (1.6 core duo 1 gb ram 2005 model) ona bile kuruluyor ama bu pc ye kuramadım kaç gündür bu sorunla uğraşıyorum.
Pc açıkken denedim 0x101-0x20017 hatasını veriyor

Ekli dosyalar

• zellik.jpg
    zellik.jpg
    32.7 KB · Görüntüleme: 2,151
  • sistem.jpg
    sistem.jpg
    27.9 KB · Görüntüleme: 2,149
  • images.jpg
    images.jpg
    4.2 KB · Görüntüleme: 2,134
  • images (1).jpg
    images (1).jpg
    4.5 KB · Görüntüleme: 2,134
Harddiskini güzelce biçimlendir xp cd si yada linux kullanabilirsin sonra Hardiski biçimlendirmeden ham şekilde bırak sonrada win8.1 cd sini tak ve kurmayı dene.

@Hasari hocam win 8 vardı disk i sıfırladım aynı hata ile karşılaştım. dell inspirona kuruluyor acaba sorun hdd demi dedim hddleri değiştirdim yine olmadı çok ilginç bi sorun 3-4 pc ye kurdum hiç problem olmadı buna kuramıyorum. hdd yi çıkarmışken ramleri de söküp taktım ama tık yok noktalar çıkıyor dönmeye başlayacakları sırada mavi ekran hatası alıyorum

Biosta UEFI benzeri bir ayar varmı. Daha hızlı açılması için win8 ile birlikte yeni bölümler geldi. Bu ayarlarla ilgili sıkıntı yaşıyor olabilirsin.

hasari' Alıntı:
Biosta UEFI benzeri bir ayar varmı. Daha hızlı açılması için win8 ile birlikte yeni bölümler geldi. Bu ayarlarla ilgili sıkıntı yaşıyor olabilirsin.
Hasari hocam UEFI benzeri bi ayar yok malesef. Bilgisayarda windows vista vardı ilk aldığımda Bios tada çok fazla ayar yok hepsi bilindik ayarlar. Bios güncellemesini felan hepsini yaptım ama sorunu bugünde aşamadım.

kalelibilişim' Alıntı:
*.iso veya usb oluşturup boot ederek denediniz mi ?

Hocam iso yu usb ye kopyalayıp yapıyorum dediğim gibi aynı flashla veya değişik flashlarla 3-5 bilgisayara rahatlıkla win 8.1 i yükledim. isolarda veya flashlarda bi sorun yok hata koduyla aradığımda ingilizce sitelerde bi kaç yorum var ve genelde Asusun F5SL serisinde bu problem çıkıyormuş ama çözümünü bi türlü bulamadım
Yardım talebim hala devam ediyor :( Zaman ayırıp cevap yazan arkadaşlara da teşekkürler

Hocam aynı Hatayla bende karşılaştım ama sorunu çözmüş değilim. Win 8 kuruluyor ama 8.1 kurulmuyor. Benim kuramadığım bilgisayar Asus fj serisi..

İlk mesajdaki lacivert ekrandaki yazıyı okuyamıyoruz resmin biraz büyük halini ekleyebilir misin.

Bazı pc ler windows 8.1 için bios güncellemesi gerektiriyor. Pc marka modeli, anakart marka modeli ve revizyonu nedir yazar mısınız?

hasari' Alıntı:
İlk mesajdaki lacivert ekrandaki yazıyı okuyamıyoruz resmin biraz büyük halini ekleyebilir misin.

kalelibilişim' Alıntı:
Bazı pc ler windows 8.1 için bios güncellemesi gerektiriyor. Pc marka modeli, anakart marka modeli ve revizyonu nedir yazar mısınız?
Hocam PC F5SL serisinin X59SL modeli anakart bilgilerinide cpu-z programı ile alınmış görüntüsünü ekliyorum. Anakart Asusun sitesindeki 2010 daki son güncellemesi ile flashlandı

Zaman ayırdığınız için tekrar teşekkürler

Ekli dosyalar

• hata.jpg
    hata.jpg
    53.2 KB · Görüntüleme: 2,001
  • anakart.jpg
    anakart.jpg
    57 KB · Görüntüleme: 2,001
Hocam Asus müşteri hizmetleri ile görüştün mü? Telefonla arayıp bir görüş bakalım ne diyecekler.

farklı bir cd veya herhangi bir şeye gerek yok direk kendi güncellemesi olarak 8.1 yüklenebiliyor...

http://www.asus.com/tr/supportonly/f5sl ... t_Download

Bugün elime ASUS F5SL-AP197C bir pc geçti biosu, biosdaki ez-flash aracı ile 301 den 308 e güncelledim.
Pc nizin bios sürümü en son sürüm 308 olarak görülüyor.
Öncelikle biosu varsayılan ayarlara döndürüp tekrar deneyin. özelliklede ide sata ahcı ayarını kontrol edin sata veya ahcı olarak ayarlayın.
Son olarak bios yazma riskli bir iştir bu riski göze alıyorsanız biosu tekrar yazın.

Geri