window açılır açılmaz kapanyor!

Kodla Büyü

erden60

Seçkin Üye
Seçkin Üye
leptop windows yazısı gelir gelmez kapanıyor tamamen. işlemci fanımı? işlemciısınıyormu? hata sizce nedir ?yazılımsal olduğunu sanmıyorum.

Re: window saçılır açılmaz kapanyor

Donanımsal değilse yazılımsaldır hocam:) format at gitsin ne uğraşıyonki

bilisim_06' Alıntı:
Donanımsal değilse yazılımsaldır hocam:) format at gitsin ne uğraşıyonki
yanlış yazmışım,yazılımsal olduğunu sanmıyorum idyecektim..:)

Sorun Harddisk veya Ram.
CDden çalışan bir işletim sistemi ile laptopu test edin. Düzgün çalışıyorsa sorun yazılımsaldır.
Şu işletim sistemini indirebilirsin.
http://www.slax.org/get_slax.php

usb den çalışan işletim sitemide var hocam gönderdiğin ling de ..indiriyorum sağolasın

*Güvenli kip te aç bilgisayar açılıyorsa Tüm Driverlarını ve en son kurduğun programları kaldır. Sonrada yeniden açmayı dene.
*güvenli kip te açılmıyorsa imkanın varsa ram değiştir olmuyorsa teknik servise götür.

Hocam ram den kaynaklanabilir. Benim dizüstünde de aynı şey başıma gelmişti.
Ram in birini çıkardım düzelmişti.

Öncelikle virüsten şüphelenmek yerinde olur.
Bilgisayarı güvenli kipte açmayı deneyin. Eğer güvenli kipte açabiliyorsanız, sorun virüsten ya da yazılımsaldır diye düşünebilirsiniz. RAM konusunu en son düşünün.
Eğer virüs taramasından bir şey çıkmazsa, live XP ya da benzeri bir şeyler ile bilgisayarı açıp, yedeklerinizi alın, formatlayın.
Dizüstü bilgisayarların RAM'lerini öylesine söküp, takmak kolay değil. Garanti işi vs. konusunda sıkıntı yaşayabiliceğiniz gibi, açıp/kapatırken bazı modellerde sıkıntı yaşanabiliyor.

Geri