Windows’un Hiç Bilinmeyen Bir Özelliği ! COK ILGINC

Kodla Büyü

blackpeace83

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bir Hintli hic kimsenin Windows’da “con” isimli bir
klasör oluşturamayacağini farketmiş.

Cok ilginç ve inanilmaz bir durum. Bill gates dahil
Tüm microsoft ekibi bunun neden olduğuna bir cevap
bulamamış.

İnanmıyorsanız deniyin.

evet daha once de cok acildi con,com1,lpt1 vs gibi bazi isimleri reserve etmis anlasilan windows

arkadaşlar bunlar windowsun dos tabanlı komutlarından bazıları o yüzden bunları klasör adı olarak kullandırtmıyor. Bu konuda o kadar çok söylenen şey varki bu klasörlerle çeşitli yahudi imgelerin bile gizlendiğini söyleyenleri gördüm daha önce. Böyle bazı şeylerde gizemli olaylar bulmaya bayılırız ya ondan herhalde. İlk mesajı yazan arkadaş Bill Gates dahi açıklayamamış diyor ya ne kadar inanılır buna komik olmayalım...

:) yok artık arkadaşlar bu safsata hala devam ediyor inanamıyorum Bill Gates ve ekibi bilmiyormuş :P hadi canım
con= console handle input autput klavye giriş çıkışlarını kontrol eden ms dos klasörü yani con diye bir dosya oluşsa idi klavyeniz çalışmazdı.
Yine .Kaf-Kef. hocamın dediği gibi com1 com2 lpt nul aux prn... isimli klasörlerde sisiteme ayrılmıştır..
Daha da uçuğu bir ay kadar önce facede bir videodaydı con aslında contoryum isimli bir elementin kısaltmasıymış oda ALLAH ın işi bir Tek türkiyede boğazlarda varmış işte ondan Bill Gates böyle bir dosya oluşmasını önlemiş kimse bu elementi öğerenmesin vatanını seven paylaşsın başlığı ile paylaşılan bir video.Millete anlatana kadar göbeği çatladı yok öyle bir element con budur falan ha bide con =console bunuda mossad uydurmuş.....

baybayrak' Alıntı:
:) yok artık arkadaşlar bu safsata hala devam ediyor inanamıyorum Bill Gates ve ekibi bilmiyormuş :P hadi canım
con= console handle input autput klavye giriş çıkışlarını kontrol eden ms dos klasörü yani con diye bir dosya oluşsa idi klavyeniz çalışmazdı.
Yine .Kaf-Kef. hocamın dediği gibi com1 com2 lpt nul aux prn... isimli klasörlerde sisiteme ayrılmıştır..
Daha da uçuğu bir ay kadar önce facede bir videodaydı con aslında contoryum isimli bir elementin kısaltmasıymış oda ALLAH ın işi bir Tek türkiyede boğazlarda varmış işte ondan Bill Gates böyle bir dosya oluşmasını önlemiş kimse bu elementi öğerenmesin vatanını seven paylaşsın başlığı ile paylaşılan bir video.Millete anlatana kadar göbeği çatladı yok öyle bir element con budur falan ha bide con =console bunuda mossad uydurmuş.....

acıkcası ben daha onceden bilmiyordum. bı forumda gordum paylasmak istedım sayenizde ayrıntısıyla öğrenmiş oldum sagol

Bu olay ile ilgili olara 4-5 yıl önce arkadaşım ile bir kernel üzerinde bu olayın nasıl olduğunu ispat eden bir yazı hazırlamıştır.
Sadece bu kelimeleri değil ltp1 lpt2 aynı zamanca com1 yada com2 gibi isimli klasörlerde açamazsınız. Bunlar windows tarafından ayrılmış kelimelerdir. Yani her biri bir port çıkış girişlerini temsil ediyor. Hani programcılıkta bazı değişkenleri kullanamayız. if , then , do gibi bu kelimelerde öyle yani. Umarım biraz açıklayıcı olmuşumdur
Teşekkürler

mudamet' Alıntı:
bilgisayarla alakası olmayan bilgisayarcı(!) dolu burası ...
her bilgisayarcının, basit küçükde olsa mutlaka bilgisayarda bilmediği şeyler vardır.
hergün yeni bişey öğreniyoruz. bu forumda bilgi paylaşımı için var.

MS-DOS Aygıt komutları bunlar. İlla da oluşturacaz derseniz dos ortamında mkdir komutunu kullanarak oluşturun.

Yapmayın ya bu dos devicelerden biri olduğu için windows zaten kullanıyor. LPT1 ve PRN bağlantı yollarıdır bunlarda con gibi klasör ismi olarak kullanılamaz ya da NUL boş porttur kullanılamaz gibi örnekleri çoğaltabiliriz. İlla con ismi koyacaksanız belgelerimin adını con olarak değiştirebilirsiniz. Ya da lpt1 gibi 8)

Geri