windows çalıştırılamıyor (çözüldü)

Kodla Büyü

imsiyat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Re: windows çalıştırılamıyor

başka kasada formatlayıp gelip takarsan donanım uyuşmaşlığından dolayı mavi ekran verir. harddisk kablosunda bir sorun olabilir. ram leri çıkartıp takın tekrar bir de öyle deneyin.

Hiçbir donanımı tanıtmasanız dahi, XP'yi kurduğunuzda anakart başta olmak üzere bazı donanımlarla ilgili XP sürücü yükler. Benim de tahminim, sabit disk kablolarından olabilir, hele de IDE bir sabit disk ise şüphelenebilirsiniz. Başka bir bilgisayarda XP kurarken isterseniz bir de formatlama ve dosyaları kopyalama işleminden sonra grafik moda geçmeden önce, yani ilk yeniden başlatma işleminden sonra bilgisayarı kapatıp, sabit diski eski bilgisayara takıp, grafik modundaki işlemin o bilgisayarda devam etmesini sağlayarak bir kurulum yapmayı deneyebilirsiniz. Ancak öncelikle sabit disk kablosunu değiştirip, denemenizi tavsiye ederim.

yeniden başlama yapar mı bilmiyorum ama geçen bi arkadaş BIOS pili bitiyor olduğu için bir türlü işletim sisteminin başlamadığını söyledi.BIOS pilini değiştirince düzeliyormuş.3 kere değiştirmiş 10 yıl olmadan.

alideniz2000' Alıntı:
adnan hocam ne diyorsun bu duruma?

ali hocam 2 ay oncekiyle aynı durum, bende de benzer bir durum olusmustu ve görüşlerinize basvurmustum

ben o surunu çözememiştim, dediğin gibi windowsun hiçbir şekilde hiçbir versiyonu kurulmuyor,

onu da geçtim makina linux tabanlı işletim sistemlerini de kurdurmuyor, cdden calisan sistemlerle bile açılmıyor.

sanırım senin ki de buna benzer bir durum, ama bana göre board hatası bu, çünkü hemen herşeyi değiştirmişsin,

fakat sunu anlamıyorum kör topal daha once çalışan bvir makina neden windows kurdurtmaz??? bunu anlamıs değilim,

bana gelen makina da böyleydi. o işlemciye uygun bir board bulabilir misin? bulabilirsin eğer bence boardu değiştirerek bir dene!

walla gecenlerde bende böyle bir problemle karşılaşmıştım çok ilgin. IDE harddisk vardı ve CD-Rom un IDE kablosunu söktüm yani devre dışı bıraktığımda problem çözüldü.şu anda da sıkıntısız makina çalışıyor ama CD-Rom devre dışı

sata hddlerde bu durum normal. (Biostan devre dışı bıramak gerekebiliyor bazen) Ama eski kasa dediğinize göre sata değildir zaten.
Problem düzelmiş gerçi ama ben olsaydım önce anakartı resetlerdim. Olmadıysa bios update yapardım. O da olmadıysa bulabilirsem anakartını değiştirirdim.
Hdd ve ram başka bilgisayarda çalıştığına göre geriye işlemci , anakart bi de kablolar kalıyor.
Eski bilgisayardan uzak durmakta fayda var. :)

herhangi bi anakarta bağlı iken kurduğunuz sistemi (HDDyi) farklı çipsette bir anakarta taşırsanız sürücü kurmamış olsanız bile mavi ekran gelebilir çünkü yukarda hocamın dediği gibi XP kurulum esnasında kendi kütüphanesindeki sürücüleri zaten otomatik kuruyor.bunlara IDE-ATA-ATAPI denetleyicileri host controller de dahil.Hatta çoğu zaman bi sorun yoksa güney köprüsü sürücülerini kurmayız çünkü bu yollar otomatik olarak algılanır ve işletilir.

Dosyalar kopyalanırken yani HDD yi böldükten ve biçimlendirdikten sonra bu hatanın gelmesinin bence muhtemel 2 sebebi olabilir
1-RAM ( normalde çalışan OEM ramler kurulum esnasında sorun çıkarabiliyo)
2-HDD sektör hatası yada hasarlı disk

anakart resetlemekten kasıt bios pilini çıkarıp power düğmesine bi kaç defa basmak. sanırım hocamın kastettiği bu. ve çoğu zamanda işe yarıyor.

Geri