Windows 10 Tanıtıldı

Kodla Büyü

btnotlari

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar Microsoftun Windows İşletim siteminin yeni versiyonun Windows 10 Tanıtıldı. Pek fazla yenilik yok ama genel anlamda windows 8 deki sıkıntılar giderilmiş yine de detaylar bahsedeyim bir kaç :

- Başlat Menüsü modern arayüzle birlikte yeniden gelmiş. Windows Phone de olduğu gibi canlı klasik kutucuklar içerisinde uygulamalar görüntüsü vs anlık güncellenen yapı.

- Arama kutucuk kısmı yine başlat menüsüne eklenmiş. Web ve pc ortamında arama yapılıyor.

- Multitask özelliği geliştirilmiş ve iyileştirilmiş ayrıca farklı masaüstleri oluşturmanızı sağlayan sanal masaüstü özelliği getirilmiş.

- Snap özelliği geliştirilerek aynı ekran 4 farklı pencere görüntülenebiliyor.

Bu kadar eklemek isteyen olursa yorumlara yazarsınız zaten. Hayırlı olsun diyelim . Final sürüm 2015 ortaları deniyor ama sp1 filan bence 2016 başlarını bulur....

Güncelleme : Windows 10 teknik önizleme sürümü de yayımlandi denemek isteyen arkadaşlar için

link : http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/preview

Not: Mac OS kullanıyorum :)

bu ön izleme sürümü şayet win 8.1 preview gibi bişeyse şimdiden indirip bir kenara koymanızı tavsiye ederim.

kişiselleştirme özellikleri hariç size gerekli olan bütün özelliklerini kullanabiliyorsunuz. sadece 2 saatte bir aktivasyon mesajı geliyor, onu da kapatabiliyorsunuz.

girdap08' Alıntı:
bu ön izleme sürümü şayet win 8.1 preview gibi bişeyse şimdiden indirip bir kenara koymanızı tavsiye ederim.

kişiselleştirme özellikleri hariç size gerekli olan bütün özelliklerini kullanabiliyorsunuz. sadece 2 saatte bir aktivasyon mesajı geliyor, onu da kapatabiliyorsunuz.
indirince türkçeleştirebiliyormuyuz hocam

8.1 Pro 'da TR seçeneği vardı ama sanırım bunda yok. Daha indirme tamamlanmadı.
8.1 Pro gerçekten çok profosyonel ve hızlı, 7 ile kıyaslanmaz bile. Şayet 10'da aynı performansı verirse preview olarak kullanırım. Full kullanma adına kaynağı belirsiz cracklerle kullanmaktan çok daha iyi bu haliyle kullanmak.

Estonya, 2012'de ilkokullara bilgisayar yazılım dersi koydu. İngiltere, bu yıl 8-12 yaş arası tüm çocuklara yazılım öğretecek. Finlandiya ve Fransa 2015 ve 2016'da ilkokullarda yazılım eğitimine başlayacaklar.

girdap08' Alıntı:
8.1 Pro 'da TR seçeneği vardı ama sanırım bunda yok. Daha indirme tamamlanmadı.
8.1 Pro gerçekten çok profosyonel ve hızlı, 7 ile kıyaslanmaz bile. Şayet 10'da aynı performansı verirse preview olarak kullanırım. Full kullanma adına kaynağı belirsiz ***** kullanmaktan çok daha iyi bu haliyle kullanmak.
evet yok gibi bende indirecektim ama o yüzden indirmedim

eemree' Alıntı:

:+1: :+1:

İşte heyecanla beklenen yeni Windows 10'daki özelliklerden bazıları:

- Milli irade kavramından ilham alınarak tasarlanan yeni arayüzde her bir uygulama için ayrı ikon yerine bütün uygulamalar için tek bir ikon konuldu. Siz ikona tıklıyorsunuz, işletim sistemi artık o anda hangi uygulamanın sizin için en doğrusu olduğunu düşünürse onu açıyor. Hem kullanıcının kafası rahat oluyor, hem de işletim sistemi aynı birden fazla uygulamayla uğraşmak durumunda kalmadığı için daha hızlı, daha güvenli...

- Windows'un yeni ürünüyle birlikte hata mesajlarında önemli bir yenilik göze çarpıyor: "Peki bu programın kapanmasında Kılıçdaroğlu'nun hiç mi suçu yok?" şeklindeki mesajlar, doğrudan CHP liderine aktarılacak.

- Hata raporları ise Microsoft'tan önce TİB'e gönderilecek. İçeriği uygun bulması halinde TİB bu hataları Microsoft'la paylaşacak...

- Denetim Masası, doğrudan Cumhurbaşkanlığı'na bağlandı...

- Klasikleşmiş Windows logosunun 4 penceresine bundan böyle, Sevilay Yükselir, Fatih Tezcan, Esra Elönü ve Yusuf Kaplan oturtularak, masa üstünde sürekli olarak A Haber'de bir tartışma programı varmış hissi yaratıldı...

- Yeni Windows 10, akşam 10'da otomatik olarak kapanıp sabah 8'den önce açılmacak şekilde revize edilcek. "Yatıp uyusunlar, gece bilgisayarda hayırlı bir iş olmaz..." şeklinde bir uyarı geldi. Düşününce haklı...

- Windows wallpaper'da yıllardır kullandığımız yeşillik, dağ bayır fotoğrafını da sayın Erdoğan'ın ricası üzerine imara açtık...

- Yeni Windows 10'da İnternet Explorer dualarla açılıyor. Artık kaç dua sürerse. Zaten açılması biraz zaman alıyordu, bari o süre iyi değerlendirilsin...

:puhaha:

Geri