Windows 10'a Ücretsiz Son Geçiş!

Kodla Büyü
Peki windows 8.1 bios içerisindeki cd-key ile aktivasyon yaptık diyelim ve 30 temmuzda bilgisayarı formatlayıp yine aynı biosa gömülü cd-key ile aktivasyon yapabilecekmiyiz?

ya da yöntemi nedir? kurulu windowstan almamız gereken nedi?

bomax01' Alıntı:
Peki windows 8.1 bios içerisindeki cd-key ile aktivasyon yaptık diyelim ve 30 temmuzda bilgisayarı formatlayıp yine aynı biosa gömülü cd-key ile aktivasyon yapabilecekmiyiz?

birkez windows 10 a geçerseniz; donanım bilgileriniz ile w10 lisansınız eşleştirilerek, microsoft sunucularında saklanır. artık seri noya ihtiyacınız kalmaz. internete bağlanınca aktive olur. 29 temmuzdan sonra win8 serialleri ile w10a geçemezsiniz.

İlaçlı windows 7'im var.Eğer yükseltirsem bilgisayarımda PS,Aİ,3DsMax programlarım yüklü.Bunlar windows 10 açıldığında duracak mı?Çünkü bunların 3 senelik öğrenci lisansları var.Tekrar kurmak istemiyorum.

ademola' Alıntı:
bomax01' Alıntı:

birkez windows 10 a geçerseniz; donanım bilgileriniz ile w10 lisansınız eşleştirilerek, microsoft sunucularında saklanır. artık seri noya ihtiyacınız kalmaz. internete bağlanınca aktive olur. 29 temmuzdan sonra win8 ***** ile w10a geçemezsiniz.

Hocam akıllı tahtalar için sormuştum. Bir makinayı sıfırdan kurup biostaki gömülü cd-key ile etkinleştirdim. çöktükten sonra tekrar acronics ile yükleyince yine etkinleştirme kodu istiyor. Otomatik yapmıyor.

bomax01' Alıntı:
ademola' Alıntı:
bomax01' Alıntı:

birkez windows 10 a geçerseniz; donanım bilgileriniz ile w10 lisansınız eşleştirilerek, microsoft sunucularında saklanır. artık seri noya ihtiyacınız kalmaz. internete bağlanınca aktive olur. 29 temmuzdan sonra win8 ***** ile w10a geçemezsiniz.

Hocam akıllı tahtalar için sormuştum. Bir makinayı sıfırdan kurup biostaki gömülü cd-key ile etkinleştirdim. çöktükten sonra tekrar acronics ile yükleyince yine etkinleştirme kodu istiyor. Otomatik yapmıyor.

acronis ile imaj almadan önce lisansı silmek işe yarayabilir, attığınız win10da imajı aldığınız bilgisayarın lisans anahtarı gömülü gittiğinden yeniden sormuş olabilir.

ben okulda aynı tahtalara imaj atıp duruyorum 1 tek imaj var elimde, hiç lisans derdim olmuyor. kendisi otomatik etkinleşiyor.

sabah 8:30da bir tahtayı yükseltmeye başladım saat 12ye geliyor ve daha %45 bile olmadı tahm,ini kaç saat sürüyor bu iş.fiber yok normal internet

bilgisayarmax' Alıntı:
sabah 8:30da bir tahtayı yükseltmeye başladım saat 12ye geliyor ve daha %45 bile olmadı tahm,ini kaç saat sürüyor bu iş.fiber yok normal internet
hocam yükseltmeyi internet yerine usb bellekten yapsaydınız ( isoyu usb ye çıkartıp setup.exe ile kurarak ) hızlı olurdu.

ademola' Alıntı:
bilgisayarmax' Alıntı:
hocam yükseltmeyi internet yerine usb bellekten yapsaydınız ( isoyu usb ye çıkartıp setup.exe ile kurarak ) hızlı olurdu.
Hocam ben de öyle yapmayı planlıyorum USB'den kurarak. Ne kadar sürüyor?

erfatm' Alıntı:
ademola' Alıntı:
bilgisayarmax' Alıntı:
Hocam ben de öyle yapmayı planlıyorum USB'den kurarak. Ne kadar sürüyor?
yüklü programlara ve bilgisayarın hızına göre değişir ama en az 1 saat sürer.

bilgisayarmax' Alıntı:
Toplam 1,5 saat kadar sürüyor hocam. Ben şimdiye kadar 10 tahtayı yükselttim. En fazla 2,5 saat süren tahta oldu bir-iki tane. Yükseltme işlemlerini dersin olmadığı zamanlarda başlatırsanız süre çok fazla uzamıyor.

Hazır tatil geliyor bende sırf devletin zararı olmasın diye tahtaları win10 aktive etmek istiyorum... Kafama takılan sorular var...

win10'a yükseltip "hak baki kalsın"diye windows 8 kullanmaya devam edebilir miyim? Yani o bilgisayar için iki işletim sistemine de sahip mi olacağım bu işlemi yapınca; yoksa win8 ve win10 arasında tercih mi yapmalıyım?

s_kajmeran' Alıntı:
Hazır tatil geliyor bende sırf devletin zararı olmasın diye tahtaları win10 aktive etmek istiyorum... Kafama takılan sorular var...

win10'a yükseltip "hak baki kalsın"diye windows 8 kullanmaya devam edebilir miyim? Yani o bilgisayar için iki işletim sistemine de sahip mi olacağım bu işlemi yapınca; yoksa win8 ve win10 arasında tercih mi yapmalıyım?
hocam win10a yükseltip etkinleştirdiğiniz an o tahtanın donanım bilgisi ile lisans bilgisi microsoft sunucularına kaydediliyor yani kalıcı olarak lisans almış oluyorsunuz. isterseniz win8.1 kullanmaya devam edebilirsiniz tabii

Teşekkürler hocam. O zaman geçelim 10a hakkımız olsun ilerisi için. Şimdilik 8 le devam

win 8.1 orjinal olan tahtalardan "gatherosstate" kullanarak lisans bilgilerini alsak 29 temmuz sonrası win 10 kurulumu yapıp lisans bilgilerininn oldugu dosya ile lisanslama yapabilirmiyiz?

sapphire' Alıntı:
win 8.1 orjinal olan tahtalardan "gatherosstate" kullanarak lisans bilgilerini alsak 29 temmuz sonrası win 10 kurulumu yapıp lisans bilgilerininn oldugu dosya ile lisanslama yapabilirmiyiz?

hocam 29 temmuzdan sonra microsoftun ne yapacağı bilinmez.belki süreyi uzatır.belki uzatmaz,en sağlamı boş zamanlarda windows 10 geçişlerini yapmak. Etkinleşirme için ise w 8.1 tahtada productkey gibi programla windows keyi okuyup not alıp,windows 10 yükledikten sonra bu keyi kullanmak mümkün.Zaten bir kez aktif edin yeter ,sonrasında hiç lisans problemini olmaz.

Geri