Windows 11 Uyumlu Sınıf Yönetim Yazılımı?

Kodla Büyü

algoritmax

Aktif Üye
Yıllardır kullandığım nss11 versiyonu win11 ile ekran kararması sorunu yaşattı. Forumda başlığı bile var hatta. Ekran kararmasından hariç zaten sık sık mavi ekran hatalarına da maruz kalıyorduk. 15 versiyonunun ilacı yok henüz, o yüzden farklı alternatiflere yöneldim.

İlk olarak veyon kurdum. Basit olsa da aslında işe yarayacak temel özellikler mevcut. Ama bilgisayarı açamıyor ve en kötüsü kendi ekranımı öğrencilere yansıttığımda nedense çok fazla takılma görüntüsü oluşuyor öğrenci ekranlarında. Bu iki sorunu çözebilsem veyonla devam edebilirim.

Win11 ile sorunsuz kullanabileceğimiz alternatif var mı sizlerin bildiği? Ya da veyonda yaşadışım problemleri çözebilen?

nss 11 'i kurdum bugün yeni kurulan labaratuvara gün içinde uzun uzun denemeler yaptım herhangi bir sorun çıkmadı şimdilik, ekran kararması derken nasıl bir sorun oluyor hocam?

nss 11 'i kurdum bugün yeni kurulan labaratuvara gün içinde uzun uzun denemeler yaptım herhangi bir sorun çıkmadı şimdilik, ekran kararması derken nasıl bir sorun oluyor hocam?
Bilgisayarlar normal şekilde bağlıyken kendi ekranınızı tüm öğrencilere yansıtıp işiniz bitip de geri döndüğünüzde bazı bilgisayarların ekranları siyah kalıyor ve tekrar bağlanamıyorsunuz onlara.

Bilgisayarlar normal şekilde bağlıyken kendi ekranınızı tüm öğrencilere yansıtıp işiniz bitip de geri döndüğünüzde bazı bilgisayarların ekranları siyah kalıyor ve tekrar bağlanamıyorsunuz onlara.
Ayarlarda öğrenci bağlantısını kes işaretini kaldırmanız gerekli. Yarın ekran görüntüsü atarım hocam

Hocam aynı sorun bizde de oldu, win 7 sorunsuz çalılan nss11 win 10 aynı şekilde takıld hepsini görmesine rağmen bir türlü görünütü aktaramadık, ya 1 yada 2 tanesine alıyor işin gari geri kalanda donuyor. En son intertten nss12 bulduk deneme amaçlı 1 pc yükledik görüntü aktardın inşallah yarın kalan pc lerede deneyeceğiz..

Bir de yeni kurulan lab. lenova i3 pcler win 11 kurdum deepfreez patlattı pcler (tootime freez, deepfreez, bir tane daha kurmuştuk aklıma gelmedi adı) 1 hafta sorun çözmekle uğraşup durduk bugün lanet olsun dedik win 10 kurduk 1 günde bitirdim, diğerine sorunalrla bir hafta uğraşmıştık :D Win 11 deepfreez için aklınızda bulunsun.

Hocam aynı sorun bizde de oldu, win 7 sorunsuz çalılan nss11 win 10 aynı şekilde takıld hepsini görmesine rağmen bir türlü görünütü aktaramadık, ya 1 yada 2 tanesine alıyor işin gari geri kalanda donuyor. En son intertten nss12 bulduk deneme amaçlı 1 pc yükledik görüntü aktardın inşallah yarın kalan pc lerede deneyeceğiz..

Bir de yeni kurulan lab. lenova i3 pcler win 11 kurdum deepfreez patlattı pcler (tootime freez, deepfreez, bir tane daha kurmuştuk aklıma gelmedi adı) 1 hafta sorun çözmekle uğraşup durduk bugün lanet olsun dedik win 10 kurduk 1 günde bitirdim, diğerine sorunalrla bir hafta uğraşmıştık :D Win 11 deepfreez için aklınızda bulunsun.
Ben win11 ile shadow defender’ı sorunsuz kullanıyorum o konuda sıkıntı yok. Nss 14 bile dediğim sorunu yapıyormuş win11 ile diye okudum. Aslında o sorundan ziyade genel olarak netsupport fazla kasıyor bazen mavi ekran falan verdiriyor. Veyondaki mevcut sorunları çözebilsem onunla devam etmek istiyorum.

Bu sorunları şuan için çözebilmeniz için bir çok etkenin optimum olması gerekiyor. Ağ alt yapınız çok iyi olacak, çok iyi markalı bir switch cihazınız olacak. Bilgisayarlar eş özellikte olacak. Bilgisayarları kasmayan hızlı cevap veren işletim sistemleri olacak örneğin win7 gibi. Eğer win10 kullanıyorsanız performans ayarlarını mutlaka yapın. Laboratuarlar içinde normal win11 bence olmaz aşırı kasar cevap veremez kullanacaksanız win11 lite versiyonunu kullanabilirsiniz o biraz hızlıdır.
Performans olarak veyon çok iyi, NSS de yeni sürümleri sorunlu birde veyona göre ağır kalıyor.
Bu bu bilgiler ışığında kendiniz sorunu çözebilirsiniz. :)

Geri