Windows 7 32-bit için 64 GB a kadar RAM Desteği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan usb4
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

usb4

Üye
32patch.png

Internette bircok yerde 32 Bit sistemlerin sadece 4 Gb a kadar RAM desteklerinin oldugu yaziliyor , Bu YANLIS bilgiyi Microsoftun bizzat kendisi Windows Server 2003 Datacenter Edition e 64 GB a kadar RAM destegi vererek yalanliyor Burada , Peki nedir bu 4 Gb hikayesi ? , Microsoft Windows 7 kerneline 4GB engeli koymus , ve daha fazla bir RAM erisimine izin vermiyor , Windows 7 Starter Editionda bu kisitlamayi daha da dramatik bicimde görüyoruz ve bu sürüm sadece 2 Gb a kadar RAM i destekliyor , diger Windows 7 lerde ise bu 4 GB RAM in sadece 3,25 -3,5 GB i kullanilabiliyor.
Rus Programcilardan olusan bir grup (staforce) windows 7 kernelindeki bu kisitlamayi kaldiran bir program yazdi , bu program kernel dosyasi olan ntkrnlpa.exe yi kopyalayip bu kopyadaki kisitlamayi kaldiriyor ve degistirilmis ntkrlICE.exe ile baglanti kurdurtuyor , böylece Windows 7 boot menüsünde yeni bir girdi olusuyor ve kullanici original kernel datasindan boot etme opsiyonunun yaninda düzenlenmis olan ntkrlICE.exe den boot etme imkanina sahip oluyor , sonucta 4 GB RAM in hepsi kullanilabiliyor , böylece Windows 7 nin üst RAm siniri 64 GB a kadar cikiyor (Windows Server 2003 Datacenter Edition gibi)

Devami ve download linki icin bakiniz:
http://www.sordum.com/?p=6250

Hocam kernel olayı ciddi bir olay. Oraya yazılabilecek zararlı bir kod olması durumunda hiçbir antivirüs programı bulamayacaktır çünkü antivirüs programları kernel'e erişemez ve kernel denilen kısım işletim sisteminin en korunaklı bölgesidir.Zararlı bir kod yazılırsa bilgisayarın diğer donanımları zarar görebilir veya o işletim sistemi yüklü olmaya devam ettikçe bilgisayar zombi olarak kalmaya devam edebilir.Tabi bunlar işin kötü senaryosu, iyi tarafından bakarsak böyle bir durum gerçekte mümkün mü ondan da emin değilim tabi ki. Peki sınırı koyan işletim sistemi diyorsanız neden bazı bilgisayarlarda 3,2 GB bazılarında 3,5 GB görüyor?Demek ki donanımla alakalı bir durum da var örneğin anakart üzerindeki veri yollarının 32 bitte veriyi iletme kapasitesi vs.

usb4 arkadaşım foruma direk bu konuyla girmişsin ilk mesajın bu konu
hoşgeldin diyorum
coderfree hocamın dediklerine katılmamak mümkün değil bundan emin olmamız noktasında
ben biraz daha beklemeyi düşünüyorum

konuyu bende linkini verdigim yerde gördüm ve paylastim , orada yabanci kaynak linki de verilmis , sahsen denemedim , deneyen olurda paylasirsa memnun olurum

hocam bu adresleme ile ilgili.32 bit sistemler ikili tabanda hesaplarsan(sonuç=2 üzeri 32) 4 gb a kadar adresleme yapabilir.ilk önce işlemcinin sonra işletim sisteminin 64 bit olmasıyla bu 4 gb(sonuç=2 üzeri 64) 64 gb eder.yani 32 bit o kadar desteklemez

pergun' Alıntı:
hocam bu adresleme ile ilgili.32 bit sistemler ikili tabanda hesaplarsan(sonuç=2 üzeri 32) 4 gb a kadar adresleme yapabilir.ilk önce işlemcinin sonra işletim sisteminin 64 bit olmasıyla bu 4 gb(sonuç=2 üzeri 64) 64 gb eder.yani 32 bit o kadar desteklemez
son derece alakasız bır cevap olmus sayın arkadsım ıstersen hesaplamayı tekrar yapmayı dene 2 üzer,33 8 gb dersem daha ıyı anlarsın ayrıca bu konu cok ılgımı cektı makınam 64 bıt ısletım sıstemı ultımate ve makınada 64 gb ram var dıyelım ne olacak makına 64 gb hepsını kullacanakmı hayır ram e ne kadar ıhıtyacın varsa o kadarını kullanır gerısı hıkaye İşin içine bir kernel girince hele bırde ruslar olunca uzun uzun dusunmek lazım kanımca:d

alakasız mı??
hesaplamaların hepsini yazmadım arkadaşım uzun diye.sana hepsini burada anlatayım istiyosan.işletim sistemleri 2 dersine bakabilirsin.yada kitap önereyim sana.
rus yazarı olan kitap bilmiyorum ama:)

Geri