Windows 7 64 bit uyumluluk sorunları

Kodla Büyü

enesaskar

Aktif Üye
sevgili dostlar. windows 7 64 bit kullanmaya başladım. ilk kez windows 7 kullanıyorum. daha da önemlisi ilk kez 64 bit kullanıyorum..!
bir çok eski programı 64 bit sistemimde açamıyorum. çok büyük bir program arşivim var. bağımlısı olduğum sayısız program var elimde. hepsinin s e r i a l vb herşeyi var. eski vista 32 bit bilgisayarımda sorunsuz kullanıyordum hepsini. çalışmayan bu programları uyumluluk modunda nasıl çalıştıracağım. hepsi benim için çok önemli programlar. windows 7 64 bit söylenene göre uyumluluk sorunlarını aşmak için çeşitli destek ve çözümler sunuyormuş. windows 7nin en önemli özelliklerinden biri hatta buymuş. 32-64 uyumluluğuna sınırsız destek vermesiymiş. ama bu iş biraz zor galiba. windows destek sitesinde sanal xp uygulaması gibi bir şeyi kurmamızı söylüyor. kurayım dedim verilen seçeneklerde windows 7 "home basic" yok. diğerleri var. home basic için bu destek yok mu acaba. yardım edin dostlar.. 64 bit windows 7 kullananlar bu konuyu nasıl çözdüler? cevaplarınızı bekliyorum.

64 Bit kullanan arkadaşlarım hep memnun. C: 'de Program Files(x86) oluşturuyor ve 32 bit programları buraya kuruyor.Siz bu programları Win7 32 sürümünde de denemelisiniz ki 64 bitten dolayı çalışmadığından emin olabilesniz. Size 2 tavsiyem olur. 1. si bu kurduğunuz çalışmayan programları kaldırıp, yüklerken setup.exe dosyasına sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır dedikten sonra kurun. 2. Sizin de söylediğiniz gibi Win7'de Xp mode vardır ama bu ultimate sürümünde var ve bunu kullanabilmek için işlemcinin virtualization desteği olması lazım(benim işlemcide varmış ama açmak için bios'tan ayarlamak gerekiyor yeni farkettim).Daha sonra Microsoft'un bu konuyla ilgili makale sitesinde herşey sırasıyla anlatılıyor.Vmware isimli sanal Pc yazılımıyla XP modunu kurabiliyorsunuz.

coderfree' Alıntı:
64 Bit kullanan arkadaşlarım hep memnun. C: 'de Program Files(x86) oluşturuyor ve 32 bit programları buraya kuruyor.Siz bu programları Win7 32 sürümünde de denemelisiniz ki 64 bitten dolayı çalışmadığından emin olabilesniz. Size 2 tavsiyem olur. 1. si bu kurduğunuz çalışmayan programları kaldırıp, yüklerken setup.exe dosyasına sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır dedikten sonra kurun. 2. Sizin de söylediğiniz gibi Win7'de Xp mode vardır ama bu ultimate sürümünde var ve bunu kullanabilmek için işlemcinin virtualization desteği olması lazım(benim işlemcide varmış ama açmak için bios'tan ayarlamak gerekiyor yeni farkettim).Daha sonra Microsoft'un bu konuyla ilgili makale sitesinde herşey sırasıyla anlatılıyor.Vmware isimli sanal Pc yazılımıyla XP modunu kurabiliyorsunuz.

evet xp modu diye birşey varmış. ben de onu yapmaya çalıştım. ama home basic sürümüne destek vermiyor sanırım. windows destek sitesindeki işlemci test yazılımı ile işlemci testi yaptım. işlemcim destekliyormuş. işlemcinizin virtualization desteği var, yükleyebilirsiniz diyor. yüklemek için ilerlediğimde home basic seçeneğini bulamadım. diğer sürümlerin tümü var.
off..

yaklaşık 6 aydan beri 64 bit windows kullanıyorum hocam.. hiç bir problemle karşılaşmadım şimdiye dek.. win 7 de dosyayı sağ tıklayınca açılan menüden "uyumluluk sorunu giderme" seçeneğini seçersen %80 problemin çözülür. çözülmezse eğer internetten virtual pc gibi bir programda işini görebilir. kolay gelsin.

ben de 13 aydan beri kullanıyorum 64bit win7.ben çok memnunum.

alcohol dışında teşebbüs edip de kuramadığım program olmadı.onuda en son şubatta denedim bir daha denemedim. belki kurulan versiyonunu bulabilirim artık.

32 bit versiyonları x86 ya atıyor.bir de portable programların çoğu çalışmayabiliyor.ama ben memnunum.

Bende kullanıyorum güncellemlerim açık ultimate 64 bit süper çalışıyor takılma kasıl uyumsuzluk yok :)

pc ye xp kurmaya çallışıyorum her seçeneğe denememe rağmen
xp kurulmuyor.
ançak win7 kuruluyor win7 de malum serial problemi yaşanıyor
elinde win7 serial ı olan varsa paylaşabilirmi?

Hocam ben bu işleri profesyonel olarak yapıyorum. Arkadaşlar 2009 öncesi yazılımlarınız özellikle win7 x64 le kesinlikle uyumlu değildir. Boşuna kendinizi yormayın yıpratmayın. Uyumluluk sorunu ve yönetici olarak çalıştır seçenekleri özellikle 2008 sürümlerinde çok denedim olmadı. Eğer sizde de böyle ise yeni sürümleri edinmek zorundasınız. Ayrıca şunu söyleyeyim bir çok kullanıcı Ultimate ile diğer versiyonlar arasında ne farklar olduğunu bilmez. Farklar hocamın yukarıda yazdığı nüanslarda gizlidir. Win7 Ultimate x64 e uyuymluluk içinde bayağı kendinizi yormanız gerekiyor. Kişisel tavsiyem yeni sürümleri indirin ya da vistaya geri dönün. Ben hala Vista kullanıyorum sırf bu sorunları yaşamıyım diye ama bende bile Ultimate x64 olduğu için DW Photoshop CS3 vb. sıkıntı yaratıyor arada.

bessuri' Alıntı:
win 7 64 bitte autocad 2008 programını yükleyemedim. bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz.
autocad 2010 x64 seçeneğini seçtiğinizde sorunsuz çalışır.
Dün bir makineye 3d max 2008 kuramadım. Makina 2011 model LG laptop. Bunları hep yaşarsınız. Yaşayacaksınız da. Stres olmamak için yeni sürümlere yöneliniz.

BBNET
Geri